Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Jaaaa!...

Egyszerű ez, mint a faék!
Itt-ott, hasonlít is rá a "mellékelt ábrád".
(ami, tényleg nem bonyolult)[#nevetes1]

000000000

A bemeneti oldal más, tettek bele egy zénert a szélesebb betáplálási feszültség miatt, meg talán egy kondit pluszba szűrés gyanánt.
Ugyanez utánépíthető  a kittnél is.
De így is megfelel akár LPT portról kW-ot kapcsolgatására.

000000000

PSoft

000000000

De ilyet még a gúúgli sem fog találni ! [#crazya]
Eredeti hungarikum még GMK-ban gyártva ! [#nevetes1]

000000000

És hozzá a kép is !

PSoft

Bonts már ki egyet!
(vagy...rajzold le fejből)[#nevetes1]

000000000

Ezt bontani lehetetlen !
Üveg kemény műgyantával van kiöntve.
De különben is mit rajzoljak le ?
Mind ugyanaz belül, 1 optotriak 1 triak meg pár passzív alkatrész.  
[4856] hozzászólásban már láthattad, nincsenek ezek túlspilázva.

s7manbs8

Ilyenre kinek fáj a foga ?

szf

s7manbs8

Egy csőnek a teteje ki van lyukadva, 3 jónak néz ki benne. Privátban írhatsz, beszélhetünk róla. :)

Motoros

Spekuláltam, hogy az alábbi hova való.  Mivel boncolás, tehát ide. Igaz, hogy ez önboncolás.
Méghozzá egy hangszóró vezeték boncolja fel saját magát, úgy, hogy a kapcsolatot is megszakítja a saját kezdete és vége között.
Valamikor kb 2 éve elkövettem azt a hibát, hogy ezzel a bizonyos vezeték tipussal  kötöttem be egy léptető motort, mivel pont akkor nem volt más kéznél.
Aztán most mikor megint használni szerettem volna a gépecskét, se kép se hang. Hamar kiderült a motor vezetékezése körül van gond,... aztán a hiba kibukott szemrevételezés után.
Ilyen a felpuffadt ér:

Aztán megmozdítva, szinte magától eltörik:

A fekete érrel nincsen probléma, csak a vörössel.
 lehetséges, hogy valami gyártástechnológiai gond van, talán a szigetelés extrudálása előtt valami savas anyagmaradványt nem távolítottak el megfelelően a vörösréz sodratról.[#nemtudom]

ra8nsmk6w

A savat a programozott elavulás nyomos okán helyezik el egyes gyártok szinte mindenbe.

Motoros

Ha valami hasonló módon programozottan szétrohadó vezeték falba behúzásra kerül és garanciális időn belül lebomlik, akkor a szerelő vakarhatja a buksiját, hogy hogyan fogja kihúzni.[#csodalk] Régen a vezetékszakadás a ritkább hibák közé tartozott.

PSoft

Ismerős a szitu!:)

Ugyanezt tapasztaltam, még az 1W-os infra diódámnál.
Ilyen fos kötötte össze a diódát az áramgenerátorral.
Szakadozott a lézer fénye, na mondom, annyi a diódámnak.
Aztán, szemrevételezéssel, megtaláltam én is a piros vezetéken a dudort(dudorokat). Több helyen volt a kb. 1m-es vezetékszakaszon.
(a feketén, én se találtam)
Szerencsére, a diódám túlélte...