Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Már az előbb is akartam kérdezni Csuhástól...
Vajon, adott hozzá a kínai tartalék biztit?
('anno, az oroszok szoktak...zsírpapírba)[#nevetes1]

Csuhás

Amikor először megmérem a hálózat leadott áramát, a feszültsége helyett, akkor fogom a bizti foglalatot kicserélni egy normál méretűre. Betekintési szög: találsz a neten egy pár videót erről a multiról ott megnézheted.

Csuhás

Nem kaptam tartalékot. Erről jut eszembe a másik multimban a doboz belsejébe van szigszalaggal beragasztva egy tartalék bizti. Mondván hogy ahol lefüstölöm a benne levőt ott úgyse lesz kéznél tartalék.

PSoft

Szerintem, akkor...műszert fogsz cserélni!:)
(de, ne úgy legyen!)

PSoft

A beragasztott,tartalék biztiről jutott eszembe...

Van egy kicsi, marokba illő, Würth-xxx pisztolyfúrógépem.
Szénkefe cserére készültem...
A gép olyan, hogy a kefékhez csak a gép szétszedése után lehet hozzáférni.
Katalógusból, termékszám alapján rendeltem bele egy pár új szénkefét.
Megjött, gép szétszed...
Legnagyobb meglepetésemre, a két, fél műanyagházban kis fészkek kialakítva...
Bent vigyorogtak a fészkekben a gyári, új, tartalék szénkefék.
Bent hagytam őket érintetlenül, a rendelteket meg, betettem a kopottak helyett.
Azóta is bent a két tartalék szénkefe.

Ez az a gép, amelyiknél a forgásirány váltása mechanikusan, a kefehíd átfordításával történik.

svejk

Skil lehetett az eredeti gyártója.

sastas

Vagy Bosch. Láttam már a gyárban Skill, BTI, Berner és Würth gépeket is, 1-1 ben csereszabatosak az akksik, csak más színű a műanyag rajta...

PSoft

Az UV fény káros hatása a színes(zöldsárga) zsugorcsövekre...:)

Kb. 4-5 éves szerelés, egy hatlábas konténer földelés lekötése.
Ahol még az eredeti színe van a zsugorcsőnek, ott a kábelcsatorna védelmében volt.(eddig)

000000000

1. kép ahol nem kapott UV-t
2. kép ahol kapta az UV-t
Az eloxált felület sincs biztonságban , nem csak a műanyag.
Még az árnyék is látszik [#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

Nagyon tetszett anno a Festo kék  pneu csatlakzója . Ezért amikor igényesebb dolgokat készítettünk aluból akkor mi is eloxáltunk .Azután a festéket anilinfestékbe kellett áztatni majd egy pórustömörítő eljárásnak alá vetni azt . Szép dolgok készültek  DE!! az anilinfesték az nem UV álló
A Festo kék az más : az un berlini  kék . Egy komplex vas cianid . Elsőként vaskloridba áztattunk majd öblítés után káliumferri ( ferro? ) cianidba . Vagyon kis koncentrációban is erőteljesen fest és bent az oxidrétegben alakul ki UV álló

PSoft

Egy EVIG-es, nyomós végálláskapcsoló, talán a ྂ-es évek vége/ྌ-as évek elejéről.
Érdekessége, a kapcsoló benyomott állapotában, mechanikusan reteszelődik.
A reteszelés kioldása, a fej oldalán a ricnis fejű csavarral lehetséges.
Masszív, "békebeli" cucc...:)
Szerintem biztonsági rendszerekben, de...
Hol, milyen alkalmazásban használhatták az ilyen végálláskapcsolókat?

000000000

Például futószalagok mellet volt hasonló amit az oldalán lévő drótkötéllel kötöttek össze egy excenterrel plusz rugó feszítéssel.
Ha valakit vagy valamit bekapott a szalag akkor nem kellet keresni a vészleállítót csak megrántani a kötelet.
Aztán hogy ne tudjanak ráindítani távolról így aretálta magát mint a vészgomb.

szf

PSoft

Azokat a spec. "végálláskapcsolókat" ismerem.

Azok, olyan feladatokra vannak kitalálva, amit pld. említesz.
Gyakorlatilag, három pozíciójuk van.
A kötéllel előfeszíted a működtető rudazatot középső pozícióba, ez az alaphelyzete.
Vész esetén, a kötél meghúzásával a rudazat előre fele mozdul,és működtet.
Kötél szakadás esetén, az előfeszített rudazat hátra fele  mozdul,és szintén működtet.
Mindkét véghelyzet mechanikusan reteszelt, magától nem áll vissza középső alaphelyzetbe.

000000000

Igen a mostani, de ahogy írtad: "70-es évek vége/ྌ-as évek elejéről" még így volt megoldva.
Két oldalról volt az excenteres akármin kötél a végein rugókkal, ha el is szakadt volna akkor is leállítja.
Tehát a kapcsoló a szalag közepén volt.