Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

lehet hogy tudom a megoldást ..
Az ER 11 nek két változata van
Az ER11M  aminek M13 *0.75 ös a menete
Az Er11T1 nek pedig M14*0.75  a menete

Összekeverték . Kellene rendelni a szárhoz egy hollandit és a hollandihoz egy szárat Összepároztatni és lesz két egységed

ANTAL GÁBOR

Persze fölvetődik hogy honnan tudom ? Az Er16 nak is két változata van az egyik M19*1 a másik M22* 1.5

Minthogy nekem mind kettőból van    Rákerestem a szabványra

PSoft

Lent írtam, de még egyszer írom...

Nem célom az eladót hátrányos helyzetbe hozni.
Honnan tudjátok ennyire biztosra, hogy Ő tisztába volt a "cucc" silány minőségével?
Nem olyan egyértelmű ám az "átbaszás".
Lehet, hogy nem is ért hozzá, ki se bontotta, meg se nézte...stb.stb.
A másik meg...
Már azt sem tudom "fejből", ki volt az, de nincs is számomra jelentősége.
(aki akar, nézzen utána, nem olyan rég volt)

Csak azért mutattam meg, mert a képeken/csomagoláson, jól látható a "termék" eredete.

ANTAL GÁBOR

Kinagyítottam a fotókat   Siralmas ... A klasszikus átb..ás esete fennáll   .  Kis munkával visszakereshető az eladó . Ha szakember akkor meg van a véleményem  ,
 De mi van ha egy jóhiszemű  pancser ? ( és ö is a kínaiak áldozata ? )  Minimum hogy visszaveszi ( az anyagiakat lenyeli ) és kutyát hajigál vele.

PSoft

Eddig, nem méregettem, de most a kedvedért...
Megmértem a menet külső átmérőjét.
Akkor ez...melyik is a kettő közül?

000000000

Szerintem, a képek szerinti minősége alapján, erre egy forintot se szabad költeni.

ANTAL GÁBOR

Kínai    14 es . De a hollandi magja is kellene a pontos boncoláshoz .   Gyanítom hogy az túlméretes

PSoft

Hagyd a fenébe!

Inkább, arról az "érdekes" lapolásról mesélj. Milyen technikával lehet ezt a fajtát kivitelezni?:)

ANTAL GÁBOR

A napi projektem : főorsóhoz    szinkronizált ( mester- szolga ) transzlációs körmozgást megvalósító lengő késtartó .
( felszerelve egy EE630 as csúcsesztergára )
A késtartó/főorsó   fordulatszámának aránya ( szögszám ) softweresen állítható ( N =   2,3,4,5,6)
 A profil : hipociklois ( ellentétes forgásirány esetén epiciklois ) . A mechanika és az elektronika kész . Lassan    bontom a pezsgőt és csinálom a videót ...

PSoft

Ahahh! Ezt...vágom![#eljen]:)

De...hogy készül(t) a mutatott ER11-es száron az "érdekes" lapolás?

s7manbs8

Lehet nem is az alkatrész rossz, hanem a fényképezőgép. :)

PSoft

Valóban rossz a fényképezőgépem!
Épp ezért...telefonnal csináltam a képeket.[#nevetes1]

ANTAL GÁBOR

Nem számolta ki a kis kínai a szükséges meghúzási nyomatékot a satunál ( és nem alkalmazta az általam  preferált alukalapácsos módszert )Egyszerűen: kimozdult [#vigyor4][#vigyor4]

PSoft

Valószínű, hogy így lehetett!:)
De amikor átfordította, akkor is megbicsaklott, csak...nem annyira.
Hiába nahhh!

Sorozatmunka...sorozathibák![#nevetes1]

Lőrincz Tibor

Írtam a Bélának, hogy visszaveszem a patronbefogót.
 Egyébként én ER16-ost rendeltem, ezzel nem tudtam volna mit kezdeni, ilyen tüzetesen nem néztem át!