Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

svejk

Jó, hogy megosztottad, és nem ismertem ezt a nyomtatót.

Máshol az életben használtak ilyen elvet, vagy ez teljesen egyedi technika és papír?

D.Laci

sasi

Úgy tudom, ez eredeti Sinclair konstrukció, de úgy rémlik, mintha valamilyen kézi elektromos kütyüben később találkoztam hasonló nyomtatási megoldással, de erre azért nem vennék mérget.

svejk

Vajon ma még beszerezhető hozzá ilyen speciális papír?

keri

svejk

Akkor még bizonyára gyártják, különben már csillagászati lenne az ára.
Valószínű máshol is használatos.

sasi

Nem tudom, gyártanak e még ilyet.
Nekem van három tekercs originált, meg két bontott.
Mire szeretnéd használni?

keri

Egyébként erről a nyomtatóról jut eszembe, hogy talán Commodor-hoz volt olyan nyomtató, hogy egy forgó bordás kerék volt a papír alatt, és egy függőleges léc a fejben. Bowdennel húzta a fejet, és ahol a bordás kerék és a beütő léc metszéspontjában rajzolt ki egy pontot. Vagyis 1 tűs mátrix nyomtató volt :)
Amikor a fej a sor végére ért, akkor elengedte valami mágneses tengelykapcsoló és egy rugó húzta vissza a sor elejére.

Hihetetlen primitív szerkezet volt, de képes volt egy 9tűs mátrixnyomtató minőségében nyomtatni.

svejk

Csak kíváncsiság részemről.

svejk

Ilyenkor mindig úgy elszégyellem magam, hogy milyen keveset láttam/tudok még. :(

keri

Biztos vagyok benne, hogy te is láttál eleget, legfeljebb mást...illetve nem fecsegsz annyit mint én :)
Én az általános iskolás számítógépes szakkörön játszottam ezzel a nyomtatóval a 80-as évek vége felé, csak nagyon megragadt bennem ez az ötletes szerkezet.
Amúgy léteztek rendes mátrix nyomtatók már, csak arra nyilván nem volt pénze az iskolának.

PSoft

Miért nincs egy olyan topik, hogy....

"Ilyet, még véletlenül se vegyetek!!!..."

Úgy gondolom, tartalmas topik lenne.:)

Előre bocsájtom, senkinek nem szemrehányás amit mutatok/írok, még akkor sem, ha a "kacatot" itt vettem a Fórumon.

Szóval, egy "csodás" ER11-es "befogó", pár képen, kevés szöveggel.

Látható a képeken mi a bajom, ami pld. nem látható, a száron a menetátmérő.
Az első menettől az utolsóig, jelentős kotyogással megy rá az anya.
Az anyát,4-5 menetet ráhajtva a szárra, egy határozott mozdulattal le tudom rántani.
(a szár lapolását, már meg se említem)

Az anya ok!
Végül is, lett egy fasza tartalék anyám a saját gyártású előző befogómhoz.:)

A szárat meg...
Csúzliba, kicsit nagyollom, macskát dobálni viszont meg...kicsi!
Talán, majd ha egyszer EPS habot akarok kúposra reszelni, ahhoz jó lesz a képeken látható ER11-es belső kúpja.:)

mex

Nekem is fájt rá a fogam, de gyorsabb voltál..
Mindenesetre ha az eladó ismerte a befogó minőségét, akkor ez sima kibaxás, szégyelheti magát...

000000000

Támogatom a topik nyitás  ötletet! Nagyon hasznos lenne.

Pláne, ha hozzád hasonlóan raknánk bele a tartalmat.
Mások átba..ása helyett. Sajnos, én is vettem már néhány hasonló minőségű dolgot itt a fórumon. Ami a kukába landolt, tönkre téve. Nehogy rossz kezekbe kerüljön ismét.
Igen, van aki kuka helyett nekünk passzolja tovább, sajnos.

Rabb Ferenc

Hogy miért nincs? Hát azért, mert még Te sem mered ide írni, hogy itt a fórumon ki b@szott át a kacatjával.

Vagy amiért mindenki csak annyit mer leírni, hogy az egyik neve nincs nagy áruházban vette - a jót vagy rosszat. De . Mint ahogy a fórumos kufárok min 90%-nak sincsen...