Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Egészen pontos akar lenni akkor így néz ki ha el nem szúrtam ismét. [#nevetes1]
Tehát csillagpont sincs a két tekercs között !

Csuhás

Ebben az elrendezésben a generátor feletti három vezeték összevonható így két huzal elhagyható, az adó és a vevő közé elég négy vezeték. ( Vagy ha jól földelt a rendszer akkor az összevont vezeték lehet a föld, ekkor három huzal is elég. )

000000000

Resolve-rol beszélünk !
A tengely métere 3mm viszonyítási alapként.
A legnagyobb feszültség ebben az esetben 20 volt 250Hz !
Az áramfelvétel talán eléri a 0.03 Ampert is  [#nevetes1]

000000000

Csuhás

Rendeltem kínából egy ügyes multimétert. Olcsó volt, néhány kellemes funkcióval. Ami tetszett, autó méréshatárváltás, háttér világítás, kapacitás, frekvencia, hőmérséklet mérés, gyors zárlatkereső síp, és szinte minden mérés egy banánhüvely páron történik. Megmérve elég pontosnak is bizonyult.
Szóval ajánlom: Multi Most épp 3875Ft ingyen postával.

Ami viszont zavart az az auto/manual átkapcsolás hiánya. Gyanakodni kezdtem mert az LCD-n ott az "AUTO" felirat. Szétszedve kiderült hogy a nyákon ott a manuális átkapcsoló és méréshatár léptető gomb helye. (SW3) Nosza melegtakonnyal egy mikrokapcsolót beragasztva a házba és bekötve, máris kibővült a műszer lehetősége.

PSoft

Lehet, csak én vagyok ilyen...

Nekem, "herótom" van ezektől az ide-oda ugráló kijelzős automata méréshatárváltóktól.
Egy volt, többet nem kell!
Nekem tökéletesen megfelel bármelyik, nem "bolondbiztos" manuális váltós.
Tudom én mit akarok mérni, meg hogyan.:)
[#wave]

000000000

Ok, hogy ott a SW3 helye, de az alul van, vagy tévedek ?
Azt mégis miképpen nyomkodod ?
Amúgy 2 dolog miatt tetszik.
Az egyik a ceruzaelemes táplálás. (nekem is volt hasonló évekig bírta az elemekkel)
A másik a 6000uF-ig mérés.
De csak ez miatt nem vennék egy tízen sokadik multimétert a többi mellé [#nevetes1]

Csuhás

Alul, van, így a beragasztott nyomógombot pár centi huzallal kötöttem a megfelelő pontokra.

000000000

Gondoltam, de hogy lett az előlapon újabb gomb ?
Kifaragtad ?

Csuhás

Fúrtam egy furatot az előlapra, hátulról pedig odaragasztottam a ház belsejébe egy ilyen nyomógombot, aminek szerencsére szép kék gombja volt, majd beforrasztottam egy fél arasznyi szalagkábel darabbal.

svejk

Nem csak Te, látod Csuhás is rögtön átalakította. :)

Egyébként én soha nem tudtam rájönni mire jó az automata.

Ha értek dolgokhoz és tudom mit akarok akkor minek, ha hülye vagyok az egészhez akkor meg megint minek?

svejk

A nagy kijelző miatt viszont érdekes lehetne még nekem is, főleg így átalakítva.

De mesélj az LCD láthatóságáról, oldal és elülső betekintési szögről, illetve a sípoló rész gyorsaságáról.

E kettő még nagyban befolyásolja egy műszer szervizgyakorlatbani használhatóságát.

Csuhás

A mai kijelzők már elég széles tartományban láthatók, ezzel sincs gond, talán csak háttér világítással fejjel lefelé nem látszik jól. A síp gyors, lehet vele keresgélni egy nyákon. Most vettem észre hogy a hőmérője szobahőmérsékletet méri érzékelő nélkül :- ) A fogyasztását nem tudom, még fiatal a műszer. A freki mérője elmegy 10MHz fölé, és működik már ha jól emlékszem 50mV körül is. Viszont ha a jel nem megy le nulláig akkor nem érzékel, ami fura mert elvileg földfüggetlen a műszer, de úgy látszik a szórt kapacok miatt kell neki a szimmetrikus jel.

svejk

Pont a kijelzőkkel van rossz tapasztalatom, egyre silányabbak a betekinthetőségi szög tekintetében.

"a hőmérője szobahőmérsékletet méri érzékelő nélkül :- ) "

Ezek hőelemesek mind ilyenek...

svejk

nem is láttam még ilyen méretű biztit. :(