Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Viszont a LiSO2 cella nem akku hanem szó szerint elem.
Haditechnikában is előszeretettel használják mert 10 év után előszedve is használható.
És aki volt katona az tudja mi az a hadra fogható állapot. [#nevetes1]

PSoft

A  "hadra fogható" fogalmáról...

Tíz évig volt állandó behívóm.:(
Minden kacatjával/nyűgével együtt.
Négyszer nem kérdezték meg, hogy...akarok-e? menni.
(nem büszkeségből írom):)
Ha összeszámolom, 18+3=21 ott töltött hónap után sikerült pontot tennem a végére.:(

Szerinted???[#nevetes1]

000000000

Szerintem ha LiSO2 elemet tettek volna a lámpába a kacatok közé, mikor leadod is működött volna [#nevetes1]

guliver83

A  "hadra fogható" fogalmáról...

Nekem 2 éve is volt de ott ro...jon meg az egész katonaság ahol van! [#gun]

szf

Psoft a kedvedért szétszedttem még egy aktuàtort.

fpd0kbd4

Valaki  tudja, vagy esetleg van rá ötlete,hogy mire használhatták a képen látható tokmányt?(nekem fogalmam sincs)

ra8nsmk6w

Talán kábel csupaszító?

fpd0kbd4

Erre én is gondoltam, de nem ilyen tevékenységi környezetből származik.Valami komolyabb ipari használatát tartom valószínűnek.

sastas

Esetleg valamilyen anyagot, megfelelő szorítóerő beállítása után, megmunkálás közben előtolhatóvá tett. Esetleg szegnyergen, egyfajta mozgó bábként alkalmazhatták.

wt8g4i4

láttam ilyet egy öregnél anno az alföldön ahol különböző átmérőjű bambusz,fa anyagot hasítottak vele így szét de gondolom ez is csak ilyen jó lesz erre is megoldás

Szalai György

Esetleg csőroppantáshoz?

fpd0kbd4

sastas! Jól hangzik,de gyakorlati környezetben nehezen tudom elképzelni a célszerűségét egy álló bábbal szemben. Nyomot hagyhat a munkadarab felületén.

Lee! A bambusz hasítás már valami másodlagos felhasználási környezet lehet.

Szalai György! Csőroppantáshoz komolyabb ipari környezetben,nekem "barkács" megoldásnak tűnik.

Rabb Ferenc

Szerintem @Lee megközelítése a legvalószínűbb. Karó hasító. Hasításkor a fa szál mentén hasad. A fűrészt nem érdekli a szálirány, átvág mindent. Ezért lehet olyan lapátnyelet kapni, amelyik az első használatkor átlósan kettéhasad.

Nagyapám szőlőkarói is mind három felé hasított akácfából készültek. Persze lehet, hogy nem egy átalakított esztergatokmánnyal csinálták...

Barkács megoldás, de műxik!

fpd0kbd4

A föltalálás környezetéből ötletelve: brutálisabb  csapszegek kör keresztmetszetének a megtámasztására,egyben központosítására gondolok valamilyen munkafolyamat célszerszáma ként.Emlékeim szerint, zsírzófuratos csapszegeknél előfordulnak 120°-ban a csapszeg végeken ilyesmi nyomok.Lehet, hogy ez is csak egy merész fikció.

vjanos

Ez vajon mi és hogyan működik?

A közepe acél, körbe öntve valami műgyantával.
A többi oldala sima gyanta, semmi gyártó, tipus nincs rajta...
Négy combosabb vezeték és hat vékonyabb.

Mindegyik egy szépen megmunkált fekete elox, 10mm vastag alulapra volt csavarozva, gondosan összepasztázva.
A lap másik oldalán sárga-fekete matricák, amelyek erős mágneses mezőre hívják fel a figyelmet.

Talán elektromágnes?