Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

designr

Kerstem egy pdf-et..ez más mint az enyém..látom ennek a második sorkapocsba is át kell kötni..De hogy kint van a fesz az semmiképp nem jelez jót..

Csuhás

A fázisceruza uA áramokra már világít. A mai elektronikus motor vezérlések pwm jeleket küldenek a motorra. Az ilyen négyszögjelek sok nagyfrekis összetevőt tartalmaznak ami a tekercsek szórt kapacitásain kijuthat a motor házára. Mérd meg hogy a motor háza és a védőföld között mekkora áram folyik. Szerintem max 1 mA még elfogadható. Vagy ha nincs kéznél árammérő akkor egy 1..10kohm közötti ellenállást ideiglenesen köss a motorház és a föld közé és nézd meg újra fázis keresővel. Ha így nem világít akkor rendben van. Ha így is hibásnak találod akkor meg kell mérni a motor tekercsek és a ház közötti ellenállást ( kikapcsolt állapotban ), ha nem szigetelést mérsz akkor javítandó a motor.

designr

Motor bekötését még egyszer ellenőrizd le..Próbáltad megforgatni?Megy rendesen..Ha minden bekötés a helyén..akkor testzárlat..de hátha találkozott már valaki ilyennel..nállam FI relé nem is engedné..

3z3fhyubr

na megyek és megnézem. Azt tudjuk, hogy a motor 3 fázisát mérve a motor pajzsal nincs összeköttetésben.

svejk

Tegnapi levelezésünk, fordított sorrendben.

Úgy látom nem volt érdemes az újjaiamt koptatni. :(

De igen!!!

Tegnap írtam:
"A motort le kell földelni, sok esetben a motor z/s vezetéke nincs összekötve belül a fémházzal"

Egyébiránt meg mindig az User Manuálban írtak a mérvadóak, a helyi szabványokkal összevetve.

--------------------------------------------

Feladó: sipos.janos84
Tárgy: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: csati
Dátum: 2016-12-12 21:01:49

Tehat hiába világít a fázis cerka nem fog agyon vágni ?
Feladó: svejk
Tárgy: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: csati
Dátum: 2016-12-12 19:03:56

Ez természetes, a nagyfrekis áramok miatt.

A motort le kell földelni, sok esetben a motor z/s vezetéke nincs összekötve belül a fémházzal

Feladó: sipos.janos84
Tárgy: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: csati
Dátum: 2016-12-12 18:42:51

Szia! Lenne egy kerdesem van egy yaskawa SGDm szervo vezerlom es szia! eleg balfaszok vagyunk mert nem jövünk ra miért van a motor pajzson 120v ezt multival mertük meg a fázis cerka is világít. L1 l2 es a l1c l2c be is volt kötve

svejk

A "de igent" már csak azért is odaírtam...
A f@sz ki van, én sem kezdek el senkin agyműtétet a mostani tudásommal...

jani300

Akkor én már nem is merek kérdezni :)
A bénába feltettem egy dc vezérlőt . Nincsen hozzá tekercselt állórészű motorom , amit rá is mernék kötni . Nincsen galvanikus leválasztása .
Kitaláltam ráteszek egy állandó mágnesű DC szervót , a gerjesztésre teszek műterhelést . Majd fojtatom most mennem kell :)

3z3fhyubr

Tehát ahogy mondtam minden a szerint van bekötve ahogy a könyvébe le van írva es a motorból kijövő zöld sárga vezetek kapcsolatban áll a motor hazával. Mégis van áram a motor testbe mégpedig 120v ez úgy mertem hogy a multi egyik véget a 220 egyik bejövő agara a másik véget meg a motor pajzsa ra tettem.  A fázis cerka világít a motor pajzson. Kerdesem a következő agyon bax ez vagy sem (megfogni nem mertem)

svejk

Ha fáziscerkád világít és tényleg jól kötöttél be mindent akkor valahol meg van szakadva az védőföldelés a hálózatodban.

Egyébként majdnem mindent a földhöz viszonyítva mérünk.
Tehát a multi egyik vége is egy biztos nulla potenciálon kell legyen nem csak úgy a " a 220 egyik bejövő agara " rakjuk, mert honnan tudhatod -főleg ott nálad a káoszban-, hogy melyik a nulla melyik fázis.

Melegen ajánlom, hogy keress egy hozzáértő segítségét mert én úgy veszem észre vannak itt fogalomzavarok és olvasás értelmezési problémák, és így az itt elhangzó tanácsokkal is csak még beljebb mégy a málnásba. :(

3z3fhyubr

A probléma ott volt, hogy a fater haza ahol próbáltuk hat inkább nem is mondom milyen faja foldeles van itt

svejk

Ugye-ugye! [#ejnye1]
De azért jól felbosszantottál, de üsse kő! [#integet2]

2vkx6unz

Me' mán sokat felejtetté'?

3z3fhyubr

Köszönök minden segitseget

3z3fhyubr

Jelentem a motor nem ráz, nincs áram a külső vason :D Valamint Jog módban csodaszépen megy jobbra balra. Ha van ötletetek ne kiméljetek hogy ezt a motort egy joystik segítségével hogyan tudjuk mozgatni fokozat mentesen valamint az adott motor mozgást amit végzett memóriába megjegyezni majd ugyan ezt akárhányszor visszajátszani. Köszönöm

designr

Akkor már félsiker..
Joystik..talán index módban?Samsungban van Teaching  funkció..olyan amiről beszélsz..ennek manualban utánna kellene nézni..