Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ra8nsmk6w

Ha esetleg nem jönnne össze akkor add fel egy reptéri böröndbe, majd kérd el a fényképet[#nevetes1]

Szalai György

Gyönyörű Ganz MO-k. Ha jól rémlik, a "motorindító olajkapcsoló" rövidítése volt.
Csoda, hogy így megérték ezt a kort valami elfelejtett helyen.
A régi hidrofór házi vízművek meg terménydarálók közül elég soknak része volt ez.
Felénk nem nagyon javítgatták, mert nem érte meg a szerelőnek bajlódni vele.
Inkább kicserélte valami tisztább-szárazabb megoldásra, úgyis a tulaj fizette az egészet, hiszen vízre szükség volt.

fpd0kbd4

Van egy ilyenem, valami elfekvő raktárkészletből.Szűz,még olaj sem volt benne soha.

Kisamotors

Jáááj, az a sok rézdót, a szívem szakad meg mingyá :D

PSoft

Küggyéé mán egy póóstacíímet![#nevetes1]

PSoft

Ma délután találtam, "kotorászás" közben.:)
Gondolom, a kőrskála forgatható volt, most...nem!:(
Jó kis cucc lehetett lánykorában![#finom]

Csuhás

Nekem is van ilyen, ravasz szerkezet: A mutató egy kis fogaskerékhez csatlakozik. A fogaskerék ( inkább fogas henger ) közepén van egy beszúrás ahova egy kampós végű rugó pálca csatlakozik. Az a rugó a csapágy és az kotyogásmentesítés is egyben ahogy nekiszorítja  a kereket a fogaslécnek. ( A skála nem forgatható, bár kifeszítve és újra beillesztve lehet nullázni ha esetleg elmászik. )

PSoft

Köszi a technikai ismertetőt![#worship]

Tényleg elég fínom/kényes szerkezetnek néz ki.
Szennylehúzót se látok a kocsin.
Mondjuk, egy fogazott pályánál, nem is olyan egyszerű megoldani.
Gondolom, a fogak közé jutó szennyeződés is el tudja "ugrasztani" a kis kereket a lécen.
És már, el is mászott a nullpont.:(

wt8g4i4

irigyellek érte [#duhos2]

PSoft

Hogy én mikbe nem botlok mindig:)...

Kollégám szerint, van még belőle(Ő látott) beépített/működő példány.
Na persze, nem is sok minden van benne ami elromolhat.
Ez a példány annyira új, hogy még beépítve se volt.:)
Majd negyven évet porosodott egy eldugott raktársufni polcán, sok más régi "kacattal" együtt.
Csináltam pár fotót róla, mielőtt ismét polcra kerül.(az én polcomra):)

szf

Kivàncsi lennék ,hogy hànyan tudjàk mi ez.

guliver83

Valami időzített relé?
Például lécsőház világításra esetleg?

000000000

Az bizony! Úgy a nyolcvanas évek elejéről származhat. Van nekem is a padláson egy vadonatúj példány [#vigyor4]

000000000

Volt még akkor tájt egy TLK 76 típus is. Ez szintén hazai gyártmány volt. Nagyobb dobozban, de már tranzisztoros időzítővel működött. A táp trafója egy csengőreduktor volt.

szf

Tavaly volt egy tanulom.Egy lépcsőházi világítást újítottunk fel. Mindig mondogatta ,hogy minden rossz meg kinai stb.
Sorra került a lépcsőházi automata cserélése.
Mondom neki nézd az ősök örökre építettek meg mindent ez még mindig működik pedig nem mai gyerek.
Hát pofára estem, valaki előttünk átalakította.A dobozkában egy arduino nano, táp, relék miegymás.
Kiderült, hogy a tulaj nem tudta bekötni az eredetit inkább átalakította.