Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Kőbánya, Gyömrői út 128.

svejk

Ó, hát előrelátó mefontolt emberek voltak ám azok, először a gyufával rágyujtottak, átgondolták a dolgot és utána támasztottákl ki a relé fegyverzetét. :)
No ezért késnek a vonatok :)

ebalint

Mivel én is a tásztó oldalon álltam, bizton állíthatom, hogy teljesen szakszerűen történt. [#idiota]

A gyufa fejével soha.

ebalint

tásztó = kitámasztó

/ hogy a csába lett ebből tásztó?

xit3medzv

kaqkk007

Azt nem tudom de mögötte van egy borospohár és egy sörös üveg , aki a képet készítette rossz ember nem lehet ! [#nevetes1]

horcsab

Farkaskutyára kontrafék!

Csuhás

Kevés erre egy fotó...  Addig is egy tipp jegykiadó készülék vasutasoknak, vagy benzines hajszárító, stb

dcsaba

Sziasztok!

A rövidrezárt menetet, vagyis a rézgyűrűt egyenáramú reléken is alkalmazzák. A régi orosz metrókon találkoztam ilyen relével, ami inkább kontaktor a 70VDC meghúzótekercsével. A tekercs és a vasmag között helyezkedett el egy réz gyűrű, vagy inkább cső a tekercstest teljes hosszában.
Két dologra voltak jók ezek a gyűrűk. Egyrészt a mágneses tér összeomlásakor "beterhelte" azt, így a tekercsben nem tudott akkora feszültség visszalökés kialakulni.
Másrészt pedig késleltetésre használták a gyűrűket, olyan technikával párosítva, hogy a relé vasa nem záródott be teljesen. A mozgó nyelv és a mag között egy "kalibrált" vastagságú, 0,08-0,2mm trombitalemezzel beállított légrés állította be a késleltetést. Ezzel a módszerrel 1-5 sec késleltetést voltak képesek megvalósítani a járműveken. Minél vékonyabb volt a lemez, annál tovább késlekedett a kiejtés.

PSoft

Hubxus!

Csak, elmélkedek.:)

Van a hengeres részen,és vele átellenben egy akasztófül szerű "karika".
Ebből gondolom, hogy talán egy bőrszíjjal, vállra/nyakba(is)lehetett akasztani.
A "valami" hátsó része, amelyik az üvegpohár előtt van, talán egy fedeles tartály, amibe akármit[#nemtudom] kellett/lehetett tölteni.

A "valami" középső részén a hengeres dobban, talán egy hajtómű,(gyorsító)amelynek kézi tekerőkarja csuklósan, a "valamihez" simulóan behajtható.
A "valami" középső, test részében, egy a gyorsító áttételre szerelt ventilátorlapát lehet.

A "valami" első része, egy kallantyúkkal rácsatolható/cserélhető alakos fúvóka.
A "valami" felső/első részén(oldalt) egy csatlakozó csonk, a csonk átáramló keresztmetszetét, a felette látható recézett kerék forgatásával lehet szabályozni.

Tehát, szerintem...egy nyakba akasztható kézi tekerős "ventilátor", ami a hátsó fedeles tartályba töltött akármit kifújja az elején levő alakos, cserélhető fúvókán.
A kifújt akármihez, még egy másik akármit is lehet adagolni, az oldalsó csonkon, amelynek mennyiségét a recézett kerék tekergetésével szabályozni lehet.

Vagy...hülyeség az egész, amit írtam!:)

xit3medzv

Itt tartok pont. [#nevetes1]

PSoft

Mármint, az utolsó mondatomnál???:)

Csuhás

Legyen rugós felhúzható kárpitos tűzőgép, vagy méhész atka elleni porzó készülék stb

somma

Ránézve az adatlapodra a profilképed azonnal mindent elárul.
Az 1000 éves Sólyom űrhajóról került hozzád (csórtad [#awink]), és ez egy korabeli "lézeres epillátor [#merges2]
A téglalap alakú fedelet felnyitva betölthető egy maréknyi lézersugár, majd a hajtókar forgatásával működtethető. Nem szabad elfelejteni a kör alakú szabályzóval a szőrszál tipusát beállítani. A lézersugár beszorulása esetén az elől található függőleges lézerlapító csőr kampóját kiakasztva lenyitható, és akár egy fogvájó segítségével újra átjárhatóvá tehető."  
Ui. Nemrég a telómra jött hurli-murli mailt a guuglival lefordítva a fent idézett kezelési útmutatót adta [#crazya].
Csak eddig nem tudtam hogyan nézhetett ki a készülék.

Köszönöm Neked, hogy segítettél [#heureka]megvilágosodni !

svejk

Valóban vannak ilyen elven működő késleltetők DC reléknél, pl Baján gyártotta őket a Ganz.

A vékony trombitalemez nem késleltetett, hanem légrést állított be, ennek hiányában a remanencia mágneses mező képes volt bent tartani a kontaktort, relét.