Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

sanyi84

Szerintem utánépíthető. Svejk és Szalai György kisegíthet mire jó a vas/ réz beültetés. Egyenáramú a cucc.

TROMF22

Tengelykapcsoló készítésre biztosan nem fogok vetemedni.
Viszont több gyártótól vannak katalógusaim, amelyekben már lehet hasonlókat keresgetni.

svejk

Autószerelőktől klímakompresszor kuplung.
2-3 kW -vagy egyes típusoknál több is- átvihető vele és már eleve adottak a hosszbordásszíj kerekek. (kompresszor és generátor szabadonfutó, mindkettő kopóalkatrésznek számít)

TROMF22

Köszönöm, jó ötlet. (Csak itt a sorrend fordított. Előbb le kell vadászni az alkalmasnak látszó példányokat, és utána jöhetnek a hajtáselemek, körítésként :) )

000000000

Ma jó idő volt így fényképezgettem is . Kezembe került ez a hajtómű .Kíváncsi vagyok ki ismeri fel ezt a hajtóművet azaz hol használták ?

sanyi84

Dizájnból ítélve katonai rádió tekerentyű része.

ANTAL GÁBOR

PSoft

Én is katonai cuccra tippelek.
Orosz katonai cuccra.
Az "idétlen/igénytelen" félgömbfejű csavarfej sliccelések is arra utalnak.
(no meg, a kereszthornyok is)
Hogy mit hajtott...
Úgy is elárulod előbb utóbb.:)

PSoft

De, hogy konkrétumot is mondjak...
T34-es központi zár hajtóműve!
[#nevetes1]

000000000

000000000

Pontosan - céltábla forgató .Valahol meg van a motorja is ami azt hiszem 100 V-os .. bár ebben nem vagyok biztos .

PSoft

Orosz, katonai, akkor...127V-os lehet.

ANTAL GÁBOR

Én is a félgömbfejű csavarokból és a furat sorjázatlanságából tippeletem hogy orosz  Még a csavar színe is a szokványos ( azt hiszem kadmiumoztak akkor )

Viszont  találkoztam egy olyan dologgal amit nem is értek . Van egy orosz 6N11 es marógépem  Decemberben CNC sítettem ezért gyakorlatilag darabokra szedtem .  És IMBUSZ csavarokkal ( M10-12) ( sokkal ) találkoztam . A gépet 1963 ban gyártották . Emlékszem úgy 74 ben szükségem volt néhány M16 os imbuszcsavarra. Hát csak a Digépből tudtam szerezni mert közforgalomban én nem láttam sehol

sanyi84

Nekem a katonai és hogy orosz az anyaghasználatból jött le , alu öntvény. Rádió is volt olyan aminek a fiókjai merevebbek voltak mint sok hobbigép hídja.

s7manbs8

Ez mi lehetett ?

A doboz tetején még az van, hogy valami embléma TAS, meg AC-H-4.