Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Szalai György

Fali riasztó központnak nézem.

Szalai György

A Puskás tafónak hűlt helye van a ball panel alsó részén, a jobb panel alatt az akkumulátornak is csak a kék és piros vezetékei láthatók.
A négy érzékelő áramkör állapotát a piros és sárga led diódák jelezték.
Az elektrolit kondenzátorok kinézete alapján a hetvenes-nyolcvanas évekre tenném.
Az IC-k feliratait nem tudom elolvasni.

2f428kduf

Akkoriban divat volt lesikálni a feliratot, nehogy-má még valaki lemásolja és milliomos legyen.

s7manbs8

Ajj, akkor meg leszek védve, bár ide inkáb hozni lehetne, nem vinni a sok lomot. :)

s7manbs8

Még van valami trafó si tényleg, csak alába le volt vágva tőben ... mert ugy a méh telepen volt ez valamikor. :)

Megmentettem az utókornak.

s7manbs8

Az IC-k azok 4001,4011,4012, 4069, LM324.

s7manbs8

s7manbs8

Be fogom ezt majd indítani is, hátha működésre tudom bírni.

csx2r28pp

Ezt valaha a Techno Alarm Service Kft. gyártotta. A cég már rég megszűnt. Egy eléggé megbízható komplett 4 csatornás riasztóközpont volt.Fénykorában még kisebb bankfiókokba is használták.[#wink]

s7manbs8

Közz az infót, akkor eladom az Erste Banknak, ezzel majd megvédik .:)

Rabb Ferenc

Látod amit én? A két jobb alsó IC MEV gyártmányú!!! Az a MEV, amelyik igen rejtélyes körülmények között égett porrá és soha nem építették újjá...

Abból az időből, amikor még volt Magyarországon fejlesztés,  munka és gyártás. Akkor még nem akart mindenki az uzsorakamatra felvett fedezetlen hitelből seftelni

s7manbs8

Ja, arra emlékszem , amikor  égett, azok tényleg olyan IC-k lehetnek. Na, majd most feltámasztom, ha nem is a gyárat, de legalább egy terméküket.:)

ebalint

Úgy legyen!

Nehogy úgy járjon, mint a gyár... / bocs

PSoft

Igen!

A mai fiataloknak talán már semmit nem mondó/jelentő három betű, a MEV.
Ha már szóba került...
A korabeli, vagy későbbi híradásokat tallózva, egy megemlékezést biztos, hogy megérdemel a sikertörténet...
Ami szomorú,és sajnálatos eseménnyel ért véget, 1986 Május 26.-án, a hajnali/délelőtti órákban.