Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

" © laca   tegnap 08:51 | Válasz | #2322 "
Akkor a keverőszelep a kevert gázok égés sebességét szabályozza  . Szerintem alakul a működés megfejtése .

ANTAL GÁBOR

Én pontosan fordítva gondoltam : az bontóegység  után gondoltam a benzint és utána a vízzárat ( magyarul 5-ös  edényben benzin,  
 6- os edényben víz )  De 2355 szerint pont fordítva van . Azzal egyetértek hogy a benzin folyadékfelszíne fölött benzingőz van és ha vissza is jutna az égés akkor nem robbanhat mert az összes oxigén elfogy az égés során.  Viszont akkor nem helyes a vizzár ( 2 db ) szóhasználat mert van egy vízzár és egy benzint tartalmazó buborékoltató ami közvetve folyadékzárként( nem víz! ) is működik .   Néhányszor már megnéztem a blokkvázlatot , hát lehetne kicsit szájbarágósabb . Hátha rákattan egy oroszul beszélő kollega...

Csuhás

Az ötös edényben nincs értelme a benzinnek hiszen a szabályzó szelep akkor nem működik. Ha a hatos a benzin akkor a szelep tudja szabályozni a tiszta és a benzinnel dúsított gáz arányát.

ANTAL GÁBOR

igazad van pont ezt írtam az előbb ( múlt időt használtam ) Én is megfejettem a szabályzószelep működését . Csak szokatlan volt az hogy a lánghoz közelebbi edényben benzin van  ( de ezt is kitárgyaltuk )

svejk

Keressétek meg Kalaci-t, Ő elég jól érti az orsoszt.

svejk

guliver83

1 Elektromos lézer
   2 Áram erősség mérő
   3
   4 Táp
   5 Hidrocella
   6
   7 Száritó
   8 Elektromos gyújtó
   9 Elosztó
  10 Kipufogó
  11 Elektrolitot ide kell önteni kiengedni
  12 Melegítő
  18 Dugó

Én így értelmeztem!!!
Biztos van aki jobban le tudja fordítani.

ANTAL GÁBOR

az elektromos lézert ha jobban megnézed akkor elektrolizer  vagyis elektrolizáló ( magyarul )

Dakota25

1 elektrolizer - elektrolizáló
2 elektrolit-szint indikátor
3 pneumatikus átalakító
4 tápegység, szabályozás, kijelző
5 buborékoltató
7 párátlanító
8 gyújtó
9 elosztó (a rajzon a szelep mellett = keverék minősége)
10 kimenő gáz csatlakozó-egység
11 elektrolit leeresztő/feltöltő tömlő --- 13 dugó
12 égő

fpd0kbd4

Szétszedtem  a szelepet,  működése a következő.
az 5-ös tartályból a szelepre csatlakozó cső közvetlen összeköttetésben van a szelepen keresztül (szabályozatlanul) az égőszár felé tartó csővel.Ezen a körön átfolyó gáz csak a fejlesztő cellával szabályozható.A 6-os(benzines) tartályból a szelep közepére csatlakozó csőnél a szelepben egy kúpos fojtó van,ezzel szabályozható a keverék a szelepben lévő közös térben.

Megtörtént a vattás teszt és negatív. Visszaégés hatására egy része megpörkölődött egy részét pedig foszlányokba beletolta a szelep felől jövő csőbe.(a vatta valószínű a két nyelv közötti  fordítási tévedés)

Valahol van a dörzsihez hasonló kifejezetten szűrőbetétem de per pillanat nem találom.

A filter vagy párátlanító miért szerepel a rajzon szaggatottal? nem lehet hogy ez csak egy opció,nem feltétlen szükséges,vagy csak bizonyos célú használatnál?

Dakota25

Lehetséges a filter opcionális jellege!
Sejtésem szerint akkor van igazi jelentősége a gáz szárításának, ha nem elég az adott feladathoz az égéshő, mert a vízgőzt is fel kell melegítenie a lángnak. Szárazabb gáz - melegebb láng.
A gázszárító-párátlanító nem úgy van véletlenül kialakítva, hogy egy vödör (bögre) vízbe bemártható legyen?

fpd0kbd4

A #2307#-en második kép a jobb oldalon egy konzolon áll.Én ezen töltöttem föl az elektrolitot. Egy be ill. kimenőcsonk,egyik végén szétcsavarozható,belül üres.

fpd0kbd4

A #2320#-ban a 2-es videón is hasonlóan van fölszerelve.

guliver83

Senki nem akar írni erről a elektrolizálóról!

fpd0kbd4

Nem tudom eldönteni hogy a hozzászólásod, érdeklődés avagy gúnyolódás.De bármelyik legyen is úgy gondolom ez a téma a lehetőségekhez képest optimálisan lett kivesézve, nem lett túlnyámmogva.Részemről még folytatódik az ezzel való játék ha időm engedi.

Egyúttal köszönöm mindenkinek a segítő,építő hozzászólást!