Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Szia! Amit írtál A-Z-íg nagyon logikus.Lassan 100%-os lesz a működés föltárása.A homályos pont részemre a harmadik fémtartály. Doksi szerint az égőszár és a vízzár közé kell beépíteni.Fordítás szerint,filter(vatta) kell bele,ami nem volt a készletben.Mi lehet ennek a funkciója? Nem veszélyes ez az égőszár és a vízzár között?

laca

Csak úgy gondolom.....hogy a vatta felfogja az esetleg túltöltésből-billegésből-"nagy gáz"-ból eredő, a vízzárból származó folyadékot. Így nem fröcsköl a pisztoly, nem alszik be.

hostya

Az a filter nem feltétlenül vatta.
Szerintem a láng oltó hatás miatt kell, arra az esetre amikor visszaég (visszadurran).
Hasonló a funkciója mint a hegesztő pisztolyokon a visszaégés gátló.

laca

Azt megoldja a vízzár.

fpd0kbd4

Pontosan a visszaégés aminek tisztázatlan a hatása erre a szűrőegységre.Mert enélkül a vízzárral egyértelmű.Majd lazán megtöltöm vattával,produkálok egy visszaégést és hátha szerencsém lesz.Szerintem elméleti síkon nem fogjuk megoldani,a tudományért sokszor áldozatot kell hozni. Főleg azért mert egy nagyobb kapacitású hasonló szerszám építésének a gondolatával játszom, ( mint esetleg  más is aki belekapcsolódott ebbe a témába) ha a biztonságtechnikai része garantálható.

ANTAL GÁBOR

Vatta helyett  Valami éghetetlen anyagot tennék bele. Van olyan "vasposztó"  ( gyapot )  amit a csiszolásnál használnak . Szerintem hűtőhatás is érvényesül , Vagy pl zsugorbronz is jól jöhet

VighLajos

Lassan megérdemelné, hogy Csuhás fórumtársunk közkinccsé tegye a fellelt leírásokat.
Az orosz nyelvű gépkönyvét Pál barátunk jóvoltából sikeresen letöltöttem, de a képfeltöltés.hu-nak megfeküdte a gyomrát a 6112 kB méretű PDF-állomány.

hostya

Továbbra is azt mondom hogy az a filter a lángoltó hatás miatt kell..! (ne jusson el az égés a vízzárig)
A filterbe én inkább nem éghető acélgyapotot (dörzsi)töltenék, ahogy  © ANTAL GÁBOR is írta.
http://cnctar.hobbycnc.hu/hostya/Efekt_80.jpg" border=0>

Ha a visszaégés(láng) eljut a (jelentős gáz térfogattal rendelkező)vízzárig, akkor annak egy nagyobb "pukk" lesz az eredménye, és nem biztos hogy a vízzár kibírja ezt az igénybevételt.
De ha ki is bírja a vízzár, akkor sem tesz jót a rendszenek egy-egy ilyen jelentős nyomáshullám..

fpd0kbd4

Abban tökéletesen igazad van,hogy ha a vízzárig visszaég,komoly igénybevételt kap a keverékállító szelep (ezt már tapasztaltam)De akkor az elképzelhető hogy a tartályban lévő vatta a visszaégés hatására összetömörödik,lezár,mint egy primitív vsszaégésgátló és újragyújtás előtt ki kell cserélni a vattát lazára?A vízzár pedig csak egy másodiklépcsős biztonsági alkatrész?

Dakota25

oszusityel - párátlanító
(kicsit körülményes beírni a google translate-be, de ha sikerül, tudja)

hostya

Ha 'mezei' vattával töltöd meg a tartályt, akkor visszaégéskor valószínűleg részben vagy egészben el fog égni a töltet, és akkor cserélni/pótolni kell.
Ha acélgyapottal töltöd, és amennyire csak lehet tömöríted a töltetet,(a tömörített tölteten is át megy az gázmennyiség ami neked kell) akkor:
1. Nem fog elégni.
2. Az acélgyapot töltet is ellátja a párátlanító (© Dakota25 #2337) funkcióját.)

Szirtimorc

Valami üveg- vagy kőzetgyapot nem lehet jó?

hostya

Valószínűleg az is jó, legalább is jobb mint a vatta.(szerintem)

Dakota25

Eléggé el nem ítélhető módon nem néztem át a leírást, így csak kérdezem, hogy bizonyos-e, hogy a "filter" kifejezés tartalmazza az igényt a töltetre?
Nem lehetséges, hogy így, ahogy van, üresen már megfelel a filter funkciónak, vagyis a gázsebesség lecsökkentésével (nagyobb keresztmetszet) időt ad a hideg hengerben a gáz lehűlésére, így a kondenzációra?
A filter benedvesedő vattatöltete egyben hatalmas párolgási felületet is produkálna. Kondenzátor funkcióban hatásosabbnak tűnik üresen.
Persze csak kérdezem.

Dakota25

Esetleg javasolnám Pampers-baby -ből kioperált abszorbens töltettel üzemeltetni! :-))