Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

fpd0kbd4

Hogy őszinte legyek még én sem, de nagy valószínűséggel a dokumentációból nem is derülhet ki a konkrét anyag.  Ahogy említetted a párátlanítás az egy funkciója. Az üres tartály beépítését nem tartom megfelelőnek abból az elméletből, hogy még nagyobb gáztöltet fog berobbanni a visszaégés alkalmával,így még nagyobb igénybevételnek lesz kitéve a keverékszabályozó szelep és a vízzár.A párátlanítás hatása pedig szerintem kétséges üres tartállyal.(bár fogalmam sincs milyen folyamat játszódhat le) Megpróbálom beszerezni az ajánlott anyagokat és csinálok egy kísérletsorozatot.A tapasztalatokat majd megosztom és remélem kiderül kinek az ötlete a nyerő.

laca

Én is a mosogató dörzsire szavazok ! Kellően megpakolva kicsapódik rajta a pára, nagy felülettel gyors hőelvonásra képes, ami az égés három feltételéből egyet megszüntet, és még "hangtompító" is, lelassítva a visszaégő gáz sebességét. Érdekel a kísérletek eredménye !

fpd0kbd4

Még utána kell nézni a kálium hidroxid kémiai étvágyának mert lehet hogy az alapból kiüt egy-két anyagot a sorból.

ANTAL GÁBOR

Frédi ! a kálium hidroxid nem a víz vezetőképességét növeli hogy könnyen menjen az áram hatására a bomlás ?   A  " filteren " keresztül a gáz áramlik . Hogy kerül oda a káliumhidroxid ?

fpd0kbd4

Így igaz,de valami folytán fölkerül, mert a vízzár tartályban már tapasztaltam a jelenlétét.Valószínű az intenzívebb gázképződéssel fölkerül.Lentebbi hozzászólásban laca szerint ettől sárga a láng színe.

laca

A buborékoztatón(vízzáron) keresztül áramolva az elpukkanó buborékokból mikroszkópos méretű folyadékcseppek is áramlanak a gázzal. Az első KOH-s cseppecskék az elektrolizálóból kerülnek a gázba, innen lassabban a buborékoztató(k)ba, majd a csőbe, ahol páracseppecskék formájában lecsapódnak a csőfalon (ha nem találnak mosogató dörzsit...)
A csőfalon végigfolydogálva egyszercsak lecseppennek a pisztoly végén, sistergve beoltják a lángot, szétfröcskölik az ömledéket.
A buborékoztatók után enyhén lúgos kémhatású a folyadék, men agresszívabb, mint a mosogatólé.

ANTAL GÁBOR

Ha tovább ragozzuk a filter ( valójában párátlanító ) töltetét akkor oda valami nagy felületű nem égő jó hűtőhatással valamint páramegkötő anyag kellene .  Én javasoltam a dörzsit de az nem köti meg a párát . Érdekes lenne látni hogy milyen a geometriai kialakítása , mert ahogy írod az elég kellemetlen ha a pisztolyba be tud jutni a víz.  De ha sikerül kicsapni és olyan hogy a tartály alja felé folyik akkor kicsi a veszély.  Biztos előírják a gépkönyvben hogy mivel kell feltölteni  csak kellene egy jó oroszos aki elolvasssa az egész doksit . ( szilikagél nem lehet ?  Vagy a dörzsi kombinálva a szilikagéllel ?     Más : a tömbrajzon az első buborékoltatóban van a benzin? Érdekes hogy a folyadék felszín fölötti rész két helyre is vezetik

jani300

Már gondolkodtam rajta minek két vízzár .
De én a durranógáz előállító után (elsőnek) tenném közvetlenül a vízzárat.
Érdekes dolog ez a szerkezet .
Autóba való vízbontót már láttam , a bontó része hasonló lehet .

fpd0kbd4

A következő lépésem az lesz hogy szétszedem a keverékszabályozót (mert bontható)és akkor lehet kiderül ennek mi a jelentősége.(mármint a tartályokról ilyen módú rácsatlakozásoknak)

jani300

Antal Gábor válaszából gondolom hogy az 5 ös a vízzár és a 6 os ból ragad magával benzingőzt az átbuborékoló durranógáz .
Nem értettem mi szükség két vízzárra , de így érteni vélem . De ki fog derülni remélhetőleg :)

fpd0kbd4

Akkor elvileg ideális keverék esetén a benzines tartály fölrobbanhat,mivel a vízzár még mögötte van.

jani300

Ja . Csak hogy mindkettőbe vissza tud égni elvileg . És a benzinhez nincs is elég oxigén mivel ideális az arány a vízbontás miatt .
De csak találgatok .

fpd0kbd4

Így igaz lekövetem a gépen az 5-ös a vízzár.

PSoft

Nem tudom észrevettétek-e?

Ez az Orosz ketyere,nagyon ide illik a topic-ba.:)

"Boncolás-azaz mi és hogyan működik"

[#vigyor2]

54ip3ywec

Hm. Ha az is folyadék ami megköti a párát,esetleg lehet denaturált szesz? Bár az gyúlékony. Esetleg olaj? Mint a bogárban a légszűrő .  
Miért gond a pára, hisz utánna is pára keletkezik.