Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

000000000

Igen az ilyen tápokat erős használat legalább 5 évente ellenőrizni kell.
A legtöbb alaplap tudja mérni a feszültségeket és a megfelelő diagnosztikai programmal akár több órás grafikonként is megjeleníthető.
Aztán ott még a minimum, maximum értékek is egyből leolvashatók.
Ha ez az érték eltér a max +/- 4-5%-ot akkor érdemes iktatni a delikvens tápot.    
Javítani se érdemes, lehet spórol az ember pár kondi cserével 5000-15000 Forintot, de ha elköszön a javított táp az igen csak sok bosszúságot tud okozni.
Volt egy őrült rendszergazda ismerős az mindig azt mondta "fagy a géped , cserélj tápegységet", és érdekes módon az estek többségében be is jött neki.

000000000

"Talán mert ez egy konyhapénzből is kisíbolt fejlesztési költségekkel finanszírozott társulat nem a NASA?"
Bocsi, de a gondolat ingyen van, ha képes vagy tervezni egy problémára ilyen védelmet, és manapság egy bika FET, és az a filléres pár más félvezető, ami még ehhez kell adott esetben lehet még olcsóbb is, mint egy kifutó típusú régi tirisztor.  
Így aztán a NASA emlegetése nem tudom hogy kerül ide.

4ybj8h3c8

A fórum neve rémlik?  

HOBBY CNC

A bika FET vezérlése és egy tirisztor vezérlése között azért van némi különbség. Árnyalatnyi. És ha 3 alkatrészből is megoldható valami, akkor felesleges akár csak egy negyediket is betervezni egy olyan funkcióra, ami tökéletesen működik tirisztorral is. Ide felesleges a FET. Nem üzemel annyit, addigra a tirisztor is rég  lekapcsolt, oszt jónapot. Nem nagyon figyelsz pedig már én is és Svejk és Pál is leírta már. Hiba esetén a hiba forrását keressük, és nem egy olyan beavatkozó rendszerre bízzuk az üzemelést, ami folyamatosan kapcsolgatja vissza a tápot és addig küzd az elektronika, amíg egy "elhanyagolható munka vagy nyersanyag veszteség" miatt hazavágja a teljes rendszert.
Hobbyban nem a 24 órás folyamatos működés a lényeg, hanem a hosszú élettartam.

jgg8y2a4g

http://kepfeltoltes.hu/view/150208/DSC_0185_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" TARGET=_fnew>http://kepfeltoltes.hu/thumb/150208/DSC_0185_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu" TARGET=_fnew>http://www.kepfeltoltes.hu  
Valaki tudja hohy ez mi?

000000000

mex

jgg8y2a4g

Et kérdeztem volna facebookon, hogy ne terheljük a fórumot faszsággal. Na mindegy. Kösz. Ha valakinek kell ingyen viheti.

000000000

Mi lett az orosz szkópoddal ?  
Ez annak volt a mérőzsinórja!

jgg8y2a4g

Be van baszva a pincébe de ez nem azé.

fpd0kbd4

Sziasztok!

Hozzájutottam egy bontatlan be sem üzemelt orosz csodához.Ékszerész, ötvös forrasztó,hegesztő lenne a hivatalos funkciója. Dokumentáció természetesen nem volt hozzá,teljes körűt nem is találtam. A ciril neten találtam némi infót.Itt írják hogy a cellát 35%-os KOH oldattal kell feltolteni.Én a csomagba talált kristályos valamiből csináltam 35% súlyarányú vizes oldatot.A képen látható baloldali búvárcsöves fémtartályba motorbenzint töltöttem. A jobboldali szintén búvárcsöves tartályba desztillált vizet töltöttem.Szerintem ez a vízzár, visszaégés ellen.(volt is ilyen és működött)A fekete gombbal lehet szabályozni a kevrékarányt.(de nem igazán értem hogy hogyan)A hiányzó gombbal(most egy fogóval)lehet szabályozni a gázbontás intenzitását.A hátulján van egy cella folyadékszint jelzés. A harmadik fémtartályt a cella feltöltésére használtam föl,de lehet hogy egészen más lenne a funkciója hivatalosan,nem is oda kellene beépíteni.Teszek föl egy képet "munkadarabokról"az egyik réz keményforrasztás, a másik vaslemez hegesztés.Ha valakinek van a szerszámmal kapcsolatban tapasztalata vagy esetleg még hivatalos használati utasítás is(az sem baj ha ciril) kérem ossza meg velem.

fpd0kbd4

ANTAL GÁBOR

Ez egy vízbontással működő H2 O2 égő ? Akkor minek a motorbenzin ? Vagy csak az oxigént hasznosítja és akkor egy oxigénes
" benzinlámpa"?  De nem látok a képeken pumpát... Az amerikai hadseregben a haditengerészet használ benzines oxigénvágót . Egyszer volt a kezemben  nagyon jól dolgozott és azt írták róla hogy nagyon biztonságos  
 Lámpásnál Nagyváradon láttam H2 O2 égőt az is nagyon tetszett

000000000

Én ezt találtam, ez az eredeti leírás lefotózott változata.

http://www.chipmaker.ru/files/get/c362da0563f1c4ca57a34bbdca09730c/11944" TARGET=_fnew>Эфект-80.pdf

VighLajos

Én is próbálom felfogni a működését, de nem sok sikerrel.
[#help]

000000000

A PDF-ben az utolsó oldalon van tömbvázlat, az talán segít a működés megértésben.