Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

t4fs3a8s

Erröl már volt szó oxigént nem lehet fa lézer gravírozáshoz használni!! csak nitrogént vagy egyéb semleges gázt.

hostya

Igen!
Erről már tényleg volt szó, és akkor is le lettem hurrogva, hogy "oxigént nem lehet"...
Akkor is ez a video volt belinkelve, és egy rövid ideig látszik is a videón hogy az elkövető egy zöld színű palackból "táplálja" a lézert.
Az egy dolog, hogy Európában nem zöldek az oxigén palackok, de a videó (szerintem) a tengerentúlon(USA) készült, és ott a palack színjelölést illetően,bármennyire is furcsa de   http://www.usamma.army.mil/assets/docs/Oxygen%20Cylinder%20Markings.pdf" TARGET=_fnew>ez a megszokott ...

000000000

A Méh-ben találtam ilyet,közel 1 bárt tud:)
Keress rá az árára,kb 300 forintot fizettem érte,és hibátlan!
Hidrofor tartályt szoktam vele felpumpálni,pont ennyi nyomás kell bele:) És alig van hangja.

t4fs3a8s

Tisztelt "Hostya" nem lelettél hurrogva csak ha megnézed ezek a gépek tudnak szénacélt vágni ahhoz kell az oxigén!!! DE a bátrak ki próbálhatják oxigénnel,a fát gravírozni.Pontosítok lehet vele gravírozni de ha egy kicsit elszámítod megad hívhatod a tűzoltókat.

t4fs3a8s

Ha valakinek van co2 lézere legyen szíves kipróbálni ,de a tűzoltó készüléket legyen oda készítve ,nem vicc!!

hostya

Bocsájts meg, de én még mindig a  © PSoft által a #2236-ban idézett  
https://www.youtube.com/watch?v=xGpkgtVVjcY" TARGET=_fnew>videóról beszélek.
A videón tisztán látszik, hogy a figura lézerrel, +oxigén ráfúvással fát gravíroz...

Tisztában vagyok az ilyen alkalmazás tűzbiztonsági veszélyességével.
Csak hogy megnyugtassalak, én 17 évig a GE(Tungsram) lámpagyártó gépsorok gázellátó rendszereit szereltem,(terveztem) a GE  nem csak európai gyáraiban is.  
Tehát tisztában vagyok az oxigén minden tulajdonságával..[#wave]

t4fs3a8s

Én nem akartam senkit meg bántani és elnézést kérek mindenkitől ha meg bántottam,  kérdés honnan tudjátok ,hogy oxigént fúj rá? mert ott van a palack?

hostya

Én is azt mondom hogy csak ÓVATOSAN! ezzel az oxigén rá fúvással..
Az oxigén nagyon furcsa, és VESZÉLYES dolgokra képes ebben az alkalmazásban, de kellő gyakorlattal, mint ahogy a videó is bizonyítja nem kizárható az alkalmazása..

t4fs3a8s

szivesen látlak egy tesztre nálam úgy látom nem messzire vagyunk egy mástól 78Km ha érdekel küld el a telefonszámod a maxilezer@gmail.comra holnap keresni foglak ha érdekel.

hostya

Köszönöm a meghívást!

Az a baj, hogy a szabadidő amiből a legkevesebb jut nekem... :((
Holnap is dolgozni kell mennem.
A maradék kis időt is inkább "unokázással" töltöm mint a hobbival...  

Szalai György

A felhasználás rendszere nyitott, az oxigén nincs visszagyűjtve. A fel nem használt oxigén a műhelyen belül, a közvetlen felhasználási helytől távolabb is képes csodára.
Pl: felgyorsítja a korróziót, elősegíti az öngyulladást. [#fejvakaras]

ywathzay

A zöld palackban nitrogén szok lenni. Viszont rákeresve a neten amcsiban tényleg zöld az oxigén és fekete a nitrogén. Nehéz elhinni, hogy lézerezésnél valaki oxigénnel táplálná a vágást, inkább mint jellemző nitrogénnel hűt. Habár sosem lehet tudni...

PSoft

Mint már előbbre is többször...
Megint lecsengett ez a lézer+oxigén téma azzal a kategorikus elutasítással aminek a lényege,hogy...nem lehet,és kész!!!

Egyedül Te mondtál pár érvet,ami esetleg ellene szólhat,és még talán,el is fogadható.
[#rinya]

Szalai György

És az sem a lézeres égetés oxigénes elősegítése ellen szól, hanem csak a nyitott rendszerű felhasználás veszélyeire igyekszik rámutatni.

A videón látható lézergép gyártójának a KERN-nek a honlapján a GYIK-ban olvasható, hogy az oxigén is a lehetséges fogyóanyagok között van. De hogy famegmunkáláshoz-e, arra nem tér ki.

Szalai György

Gondolom, mivel a felhasználás nem egy lézer begyújtású, fatüzelésű kályha, ezért most nem a fa meggyújtása és az égés oxigénnel való fenntartása a fontos.
A lézeres „égetés” lényege szerintem a fa gyors elszenesítése magas hőmérsékleten, amihez lehetőleg oxigénszegény környezet kell.
Kicsit más volna a helyzet, ha az oxigént csak a lézerhez hasonló szélességű sugárban lehetne adagolni a vágási területre, de védőgázzal körülvéve. [#fejvakaras]