Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Dobd már át mert nekem nem nyilik meg

VighLajos

...egy orosz szótár is jól jönne...
Lementettem, majd nekiesek.
Amúgy szenzációs szerkezet!
[#worship]

ANTAL GÁBOR

nem tudok djvu filét nézni ...

ANTAL GÁBOR

dobd be a goggle fordítóba... Egész érthetően lefordítja

fpd0kbd4

Próbáltam benzin nélkül is de úgy nincs a lángnak magja.

000000000

PDF nem DJVU, én Foxit reader használok, az megnyitotta.

fpd0kbd4

Én is hasonló részletességű infót találtam.Ezek szerint rosszul emlékeztem az arányra 25% a jó.Találtam videót is működés közben, de már nem tudom hogy hol. Abból sem tudtam kideríteni a pontos összeállítását a gépnek.(a tömbvázlatot még nem találom de majd még próbálkozom) Egyébként köszönöm.

000000000

https://www.youtube.com/watch?v=Of6hShuikB4" TARGET=_fnew>Эффект-80 videó 1
https://www.youtube.com/watch?v=QWc9ijRHY9Y" TARGET=_fnew>Эффект-80 videó 2
https://www.youtube.com/watch?v=WvyVyKdY08k" TARGET=_fnew>Эффект-80 videó 3

fpd0kbd4

Sikerült a vázlatot is elmenteni.Erről már egyértelmű az összeállítás.Kiderült így az is hogy a harmadik tartályt rossz helyre építettem.

[#worship]

laca

Üdv, Fiúk !
Azért kell a szerkezetbe benzin, hogy túldúsitsa a keveréket. Az ideális keverékű durranógázban nagyon nagy az égési sebesség, ezért kis "gázon "égetve visszaég a csőben, az első vízzárig.
Benzin nélkül azért nincs lángmagja, mert a hidrogén színtelen lánggal ég. Az enyhén sárgás színt a kálium tartalom viszi bele.

ANTAL GÁBOR

Szia ! ezek szerint a vízbontás termékeit vagy csak a hidrogént? átbuborékoltatják a benzinen és az abból származó gőzök is elégetésre kerülnek ?  Az égési sebesség az tiszta csak a kálium helyett inkább nátrium(só) mert annak sárga a lángfestése.  Más kérdés hogy hogyan kerül bele a benzinbe a nátrium (só)? De mivel igen kis koncentrációban is fest miért ne ?  

fpd0kbd4

Szia!

Segítenél hogy lehet a dokumentumról készült fényképet bemásolni a fordítóba.(fogalmam sincs)

ANTAL GÁBOR

szia !Félre értetted ( vagy én nem fogalmaztam helyesen ) este amikor Pál linkelte a pdf et akkor azt én nem tudtam megnyitni ( a műhelyben voltam és valószínű hogy régi a az acrobat reader ) De bejött egy jó fél oldalas orosz leírás  azt szépen lefordította . Szerintem csak olyat lehet berakni amit a controll c vel ki lehet jelölni . A fotón lévő szöveget nem  

fpd0kbd4

Akkor marad a manuális gépelés,de hozzászokva a kényelemhez ez már keserves.

fpd0kbd4

Találtam egy orosz fórumon elektromos kapcsolási rajzot.