Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jani300

Pont itt vagyok :)
6  DB nagy akkuról működött egy 2tonnás villamos targonca , ezekből durrant el egy .
A kimosós dolgot hallottam , de nem vettem komolyan . Annyi időt akkor sem szántam rá ,a mai világban pedig nem igen van már javítás ,inkább csere . Tehát ha nagy terheléskor pezseg egy cella ,akkor az át van polarizálódva ?
A régi szurokkal kiöntött akkuknál ez mérhető és javítható lenne akkor .
Volt egyszer egy személykocsi akkum ami fordított polaritással lett formázva .
Teljes lemerítés után fordítva újraformáztam és jó lett .
Köszi , érdekes dolgokat írtál .

jani300

Ennél nagyobb baj sose legyen .
A beadványt is a tartalma alapján kell (ene) értékelni :)

wm94bppdn

A vizes hegesztő használati utasítását fordítgatom. Ami kész, azt ideteszem. Ha az egész meglesz, megformázom, és megkérem Csuhás mestert, hogy tegye föl a szakirodalmak közé.

wm94bppdn

1.Általános rendeltetés
1.1. Az "Effekt-80" víz-elektrolízises készülék - a továbbiakban: készölék - gázkeverék (hidrogén plusz oxigén) előállítására szolgál, melyeknek a lángja  fémek és más nemfémes  

szerkezeti anyagok (üveg, kerámiák, színesfémek, stb.) lágy- és keményforrasztását, hegesztését, vágását és más, gázlánggal hevített megmunkálását szolgálja.
1.2. A hidrogén-oxigén láng hőmérséklete 1600 és 2800 fok között van. A disszugáz lángjával összehasonlítva a hidrogén-oxigén láng hőleadó képessége ötször kiisebb, mint az acetilénlángé. Meg kell azonban említeni, hogy a készülék üzemeltetése jóval olcsóbb, mint egy acetilén generátoré.
1.3. A készüléket a következő területeken történő használatra szánták:
  - bonyolult háztartási készülékek javítása (hűtőszekrény, gépjármű);
  - tudományos-technikai kutatómunkák és kisérletek;
  - ékszerész és iparművész munkák (fémek bevonatolása, zománcozás);
  - fogászati protézisek készítése;
  - vákuumtechnika;
  - biológiai és orvosi preparátumok ampulláinak leforrasztása;
  - elektrotehnika, műszergyártás, rádiótechnika, órásmesterség.  
1.4. A gázkeverék 25%-is KOH (kálilúg) elektrolízise eredményeképpen jön létre. A készülék végrehajtja az oldat elektrolízisét, a gázkeverék szénkidrogénekkel történő dúsítását,  

a láng méretének és a gázkeverék minőségének szabályozását. A készülék el van látva lángvisszaégésgátlóval, nyomásszabályozóval, védelemmel az elektromos tápegységekben.  

Nem kevésbé fontos körülmény az a tény, hogy a hidrogén oxigén keverék égése ökológiailag tiszta eljárás - az égés eredményeként víz keletkezik.  
A készülék üzemeltetése során a lúg (KOH) mennyisége az oldatban változatlan marad, a víz mennyisége viszont csökken (a hidrogénre és oxigénre történő bomlás, valamint a részleges párolgás és a buborékokban kiváló gáz sodró hatása miatt).  
Ezért az elekrolizálót időről időre után kell tölteni desztillált vízzel. Az elektrolit (25%-os KOH  desztillált vizes oldat) szintje a készülék hátfalán lévő szintjelző alapján ellenőrizhető.
Az elekrtolizáló a hidrogén-oxigén keveréket (durranógáz) szabályozatlan, állandó hidrogén-oxigén térfogatarányban állítja elő (az ilyen láng a levegőben savasító jellegű).
A láng redukálú jellegének kialakítása céljából a gázkeveréket könnyen párolgó szénhidrogén osszetevők gőzével kell dúsítani.
Dúsító keverék céljából nem etilénezett benzint kell használni. A dúsítási folyamat a xxxx-ban megy végbe.
A javasolt felhasználási beállítás megegyezik a vezető cégekével (BRD, USA), mint "Kager", "Water Welder", "HYDRA", "HYDRO-XXX", Abicor Binzel" "Henes", némelyiket felülmúlva egyes paramétereiben (mint például a fajlagos energia- és fogyóanyagfelhasználásban, méretekben).
X
X
X

SK

Sziasztok,  

Szeretném ha tanácsot adnátok gépem tervezéséhez, golyósorsó méretezésében.  
Az elképzelés szerint 16mm-es orsó lenne. 3Nm-es motor hajtja közvetlenül. Milyen menetemelkedés a javallott? Ha valami adat kell még, megpróbálok válaszolni. Köszönöm

remrendes

A kinai orsokra gondolsz? 1605 vagy 1610?

pvmyc6p5

Ennyi adat megadásával, még Tibor45 fórumtársunk is gondban lenne... Esetleg több infót,hátha érdemben is válaszolnak  a hozzáértők,nem mint én.Üdv

SK

Mint jeleztem az ennyi adat helyett ird le mi kell még, mert nem tudom. Tehát?

pvmyc6p5

Poénos akart lenni ,de lássuk .
Milyen sebességet várnál el,gyorsjárat illetve munka terén ?
Ezen utóbbi függ a megmunkálni akart anyagtól is.
Mekkora a mozgatni kívánt tömeg ?
Min csúsznak ,vagy gördülnek a szánok ?
Orsó,anya,esetleg hosszú orsó esetén melyiket szeretnéd forgatni?
Esetleg szíjas ?
Csak pár kérdés,a teljesség igénye nélkül, bemelegítőnek,de talán ennyiből is látszik,hogy mi sülhet ki !
Üdv Szabolcs

SK

Szia Szabolcs,
Nincs itt semmi poén...

Válaszolok kérdéseidre:
-Maximális sebesség, lépésvesztés nélkül
-Max. aluminium, és ötvözetei
-Y irányban 10-12kg, X irányban 8-10.
-Szánok 15-ös lin.sineken
-Orsót szeretném forgatni
-Nem figyeltál, csak... irtam direktben hajtanám
Ennél sokkal többet nem tudnék irni, mert nincs semmi tapasztalatom.

Szalai György

"Milyen menetemelkedés a javallott?"
Szerintem 10 mm.
Anélkül, hogy nagyon eltévednék a sok ismeretlen között.
Akinek kedve van, majd számolgat és erősít, vagy cáfol.
(De olyan válasz, hogy nem 10 mert 7,27mm az ideális, na az nem ér.)  
[#vigyor2]

SK

Köszönöm, a válaszod!

Visszaolvasva is ez lehet a jó kiindulás.

000000000

lugos vagy savas akkut össze lehet hasonlitani teljesen más világ a kettö.....

jani300

Savas akkura gondoltam .

jani300

Nem igazán értem mire gondolsz .Visszaolvastam .
Az akkupakkban átpolarizálódó , egy lemerült celláról volt szó . Minkét típusú akku kapcsán .
Én a rossz , savas ólomakkumulátor egy pezsgő cellájára gondoltam .