Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Csuhás

Szinte minden fémet át lehet galvanizálni az egyik elektródról a másikra. Ha jól látom itt rezet használnak.

000000000

Az még ok is hogy át lehet galvanizálni az egyik elektródról a másikra, de mi akadályozza meg egy szilárd anyagnál hogy az elektrolit ne mindenhol kezdjen neki egyszerre?
Ezáltal nem is lesz a pontossága 0.2%-os sem.  
Mert a higanynál ugye az elektrolit csak egy kis ponton tud érintkezni ha a fene fenét is eszik.  

kyg3ugbpc

Üdv mindenkinek!

Tudna valaki információval segíteni??  
A képeken látható hajtóműves Bresges motoromról akarok minél többet megtudni.Van hozzá egy szerkezet erősítve amiről úgy tudom VÍZSUGÁR VÁGÓ.
Igaz ez?  
Mi a szösz pontosan ami rajta van?
Ritka párosítás az biztos!

Köszönöm a segítséget előre is! :)  

http://img.jofogas.hu/thumbs/Bresges_220V_os_Hajtomuves_villanymotor_Viz_vagoval_elado_59775094811082.jpg

http://img.jofogas.hu/images/Bresges_220V_os_Hajtomuves_villanymotor_Viz_vagoval_elado_41486094808897.jpg

http://img.jofogas.hu/thumbs/Bresges_220V_os_Hajtomuves_villanymotor_Viz_vagoval_elado_41486094808897.jpg

Ez a kép itt volt a fórumon de az én motorom is pont ilyen:
https://lh5.googleusercontent.com/-mZsf2mvFcjk/UB2ZRV6yUyI/AAAAAAAAC_o/yX3bld43Hb4/s640/P1010001.JPG
[#wink][#wink][#wink]

000000000

Vízsugár meg a vágó ezen a megoldásnál minimum 3 különböző fogalom.
Ez valami flexibilis tengellyel hajtott talán patronos befogású valami.
Csak az a szöghajtás miértjét nem érem, olyan mintha valaki így gányolta, buherálta volna össze.
De az az 55 watt elég kacsi bármihez is.
Egyszerűbb lett volna megnézni ha a jófogásos linket dobod be !

http://www.jofogas.hu/budapest/Bresges_220V_os_Hajtomuves_villanymotor_Viz_vagoval_elado_30151069.htm?first=1" TARGET=_fnew>Jófogás Bresges,220V-os,Hajtóműves villanymotor(Víz vágóval)eladó

kyg3ugbpc

Köszi az észrevételeket.
Nagy komoly gyárból szereztem, tuti nem tákolták.
Ott nem tákolnak semmit.

Egy fazon hívott és Ő dolgozott vágóval már.
Nem szólt, hogy baromságokat írtam volna.
De nem is segített amit mondott.
Persze nem komplett vágó cucc lehet (ha az) mert ahhoz pár minden kellene még azért.
A csöves rész legvégén (pisztolyon vagy min)vannak lyukak és kis gomb is.
És a tetején állítható valami.
Menettel.

000000000

Vagy ne kapcsold be a szikra feszt! vidia kivételével úgyis mindenre "fog"

kyg3ugbpc

Még valami.
A flexi cső végén, a pisztoly szerű dolgon ami van, az nem forgatható semerre.
Azt gondoltam felxi csöves csiszoló de nem az.
Szerintem.
De annyira nem látok bele még a motorok világába.

ANTAL GÁBOR

Az általános gyakorlatban a vízvágók többezer bar nyomású vizet egy szűk fúvókán átpéselnek . A nagysebességű vízsugár képes tönkretenni a közelébe helyezett anyagot ( acél , üveg , kő stb ) . A sugár impulzusereje is óriási tehát az a működtető szerkezetnek fel kell tudni vennie. Amit te linkelsz ( a jófogáson szerintem árulsz !!) az egy csigahajtóműves motor és valószínű egy hajlékony tengely . Leginkább egy cserélhető ( lapátos ) labor keverő . Persze ha egy lombikba vizet teszünk akkor a lapátos keverő mintegy "vágja " a vizet . Lehet hogy aki elnevezte annak nem magyar az anyanyelve és tükörfordításban ez lett belőle . Ezzel sajnos kiábrándítottalak   [#fejvakaras][#fejvakaras]

kyg3ugbpc

Köszönöm sz értékes információkat.
Ezzel már tudok mit kezdeni!
Forgó alkatrész mint korábban írtam nincs a hajlékony tengely, cső vagy nevezzük bárminek, a végén.
Csak egy pisztoly szerű valami amin kis gomb van és egy nagy szabályozható menetes csavar .És lyukak vannak a pisztolyon.
Az egész "cső" amúgy erős nagyon de könnyen hajlítható mégis.
Forgó alkatrész csak az áttétnél van.

Árulom a gépet de akkor most már valami pontosabb infót fogok odapingálni végre.:)
Egy szakitól úgy hallottam, hogy  "vizes vágó".
Pontosabban két szakitól.:)
Kicsit jobban képben vagyok a komoly vízsugár vágókkal kapcsolatban (tele velük a net) ezért voltak bennem kérdések, kételyek!
Teljesen korrekt amiket írtál a több ezer bar nyomású gépekről!

Erről úgy tudtam egy része annak.
Tévedés volt de nem baj!

Köszönöm még egyszer az értékes infókat.
[#wink][#falbav]

ANTAL GÁBOR

Ok de ha nincs forgó alkatrész akkor minek a 55 wattos motorral felépített csigahajtás?? Meg kellene forgatni( mechanikusan )  a motor tengelyét ( most eltünt a jófogásról és nem emlékszem hogy volt e a motoron ventillátor. Hát arról a feléről és nézni a hajlékony tengely közepét  hogy lassan forog e belseje  

000000000

Szia, ha küldenél egy fotot...  
de úgy nagyon snsassz lenne a rejtvény -még lehet hogy  alaki egy pillanat alatt...
de így szerintem is jobb poen...[#wink]

kyg3ugbpc

Levettem a hirdetésem.
Ezért nem találtátok.
Ha olyan könnyű lenne a megfejtés már rég megtudtuk volna :)
Majd ha kiderül pontosan mi akkor újra hirdetem.
Hülyeségeket nem akarok tovább kirakni, mert így is félre lettem vezetve egy időre.
Ma feltöltök ide új képeket hamarosan ahogy időm engedi!
Igen jogos a kérdés minek a csigahajtás de nincs rajt a forgó alkatrész a végén ahol a pisztoly szerű valami van.
Ezen agyalok Én is!
Az tényleg olyan mint egy szórópisztoly a végén!
Nem valami forgó dolog meghosszabbított részének a vége.
De lehet tévedek.
Ma megnézem még egyszer jobban.
Jelentkezem hamarosan.

000000000

Szia, talán ha küldenél egy fotot...  
de úgy nagyon snsassz lenne a rejtvény -még lehet hogy alaki egy pillanat alatt...  
de így szerintem is jobb poen...[#wink][#wink]

keri

Ez egy kézi turbómaró meghajtó motorja, hajlékony tengely és a befogó.
MZ rezeléshez, a légcsatornák tuningolásához használ ilyet az egyik mester.
Lényegében a Dremmel elődje, csak ez jobb :)