Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

No ha ez így van akkor sokat fogsz itt profitálni és sok barátra lelsz . ..Old timer autó : a szerelmem a Ford T modell . Direkt elmentem egy kiállításra ahol ki volt állítva egy példány . Magyar ember ( Galamb József ) volt a sebváltójának a konstruktőre .Akkor mindenkit megelőzött a K+K típusú bolygóműve.  Kb 2 millió darabot gyártottak belőle .Majdnem sikerült csinálni egy hajó irányváltó K+K hajtóművet ( egy barátomnak  megterveztem az egészet )  de ebben a fránya golyóscsapágyas világban már senki sem tud ( mer)  jó  koaxiális siklócsapágyazást csinálni .

b4nm7gjvr

Szöveg értelmezési gondod van?

"Jó hogy még csörlőnek is lehet használni mint olvasom."  --> ezt nem is Ő mondta!

zozo

Gábor a csigahajtásról írt neki, -úgy általában.
Barátunk meg konstatálta, hogy csörlőnek is használható a keverője...

Mit értelmezek rosszul?

b4nm7gjvr

Nem kell mindjárt nekiesni, mert kicsit értetlen volt... na és most én voltam értetlen mert neked kell, hogy igazat adjak.

kyg3ugbpc

Sziasztok!
Picit rövid leszek :)
Sajnos nem jó sikerült a „bemutatkozásom” de nem is ismerkedni jöttem ide, de most már fontosnak tartom, hogy lássátok nem félkegylmű vagyok!

Gábor köszönöm normális soraid.
Megértettél szerintem.
rosszul fogalmazok sokszor mert marha sokat melózok, és nem gépelek egész nap mint akinek ez a dolga.
Most van időm végre átnézni mindent.
Elég komoly embert kívánó melóm van és ott szerencsére nem így figyelek és írok. :)
Soraitokat átolvasom később általában Én is rájövök mekkora baromságokat írok néha.:)
Ez van, rohanó világban élünk.

Szóval Gábor képzeld Ford T modellből nem 2 hanem majd 20 milliót adtak el!
Nem semmi járgány!
Őt jócskán megelőző,  Honda Cub robogóból pedig többet adtak EL mint a WW Bogár és a T modellből együtt.

Szeretem Én is a T modellt!
Patinás autó.
Nekem favorit autóm a II. világháború előtti Maybach Zeppelin DS8 V 12.
Nálunk is van egy az országban (alig van belőle a világon pár darab már) és nem is akár milyen.
Olvass utána itt akár:
http://www.origo.hu/auto/20140710-fel-evszazad-utan-megtort-a-horthy-auto-atka.html
Műszakilag messze kortársai előtt járt.
Ha csak az akár kormányon történő váltásra gondolok (1930-as években! )akkor van mire odafigyelni!
Ez sem semmi járgány, nézd meg ha látni akarsz I. világháború előtti rekor autót amit több mint 100 év után újra felélesztettek!!:

https://www.youtube.com/watch?v=0TV2l6TOuGA

https://www.youtube.com/watch?v=bsdWgmp4TaQ

A Honda Cub-ról amúgy láttam egy videót és ledobták sok emeletes ház tetejéről.
Utána mégis be lehetett indítani és ha jól emlékszem még mentek is vele kicsit.  
Akár még 30 éve is más minőségben gyártották az autókat, motorokat!
MAGYAR MÉRNÖKÖK LEGENDÁSAK VOLTAK AZ AUTÓK FEJLESZTÉSÉBEN IS!
Nem csak a fizikusaink voltak kiemelkedők.

Soraimat kritizáló hozzászólót ZOZO -t is megértem.
A műszaki ismeretek megértésében is vannak fokozatok pláne témakörök amiket mindenki érzi menyire érti vagy ismeri.
Nem ismerlek de szerintem tudok olyat mondani OLDTIMER AUTÓ VONALON,  amire te sem tudnád, hogy eszik e vagy iszák.
Ez mindenkire igaz lehet.

Sajnos néha sokan szó szerint veszik a dolgokat de a csörlős részt részemről nem szó szerint értetem bár ez jött le belőle.  
A végére egy smile jelet tettem volna , akkor leesik mindenkinek, hogy ezt képletesen értem.

Én sem gondoltam komolyan, hogy majd ezzel fogok csörlőzni, vagy csigázni vagy bármit.:)
De például Én sem venném komolyan minden sorodat mert akkor azt hinném ebből a szavadból  
(nemtuggyamijét), hogy te csak 4-es korodig jártál suliba max. de akkor se voltál túl sikeres.
Persze nem ezt gondolom igazából.
Ha komoly mondanivalód van akkor meghallgatom persze de ne ronts el ovis stílussal, mintha Én is így írtam volna TÉNYLEG, vagy ilyen lennék esetleg.
Mindenki szokott hülyeségeket írni nem??
Pláne poénból, de néha komolyan is.
De nem is szivatnák senkit mer itt a többség igen komoly szakértelemmel bír!

Talán most látható hogy tudok fogalmazni vagy írni értelmesen is, nem csak két percben és sietve mint kb eddig.
Bár nem az a célom, hogy bizonygassak  mert bárki bármit mondhat arc nélkül ugyebár.
Szóval zozo ne csámcsogj mondataimon, szerintem Én sem teszem többet soraiddal.

Szóval a kritika jogos csak ne személyeskedjünk mert minek.
Részemről nem ragoznám tovább a dolgot mert a lényeg jobban érdekel mint az, hogy ki milyen szövegkörnyezetben ír.
ÉN NEM KIELEMEZNI JÖTTEM IDE SENKIT HANEM KÉRDEZNI, A NÁLAM EBBEN A CNC ÉS TÁRSAI TÉMÁBAN SZÁZSZOR KOMOLYABB EMBEREKTŐL.
ELNÉZÉST MINDENKITŐL MÉG EGYSZER, HA rosszUL FOGALMAZOK, TELE HIBÁKKAL (műszaki értelemben is) DE NEM OVIS VAGYOK CSAK FÁRADT.
ROHANOK ÉN IS SOKSZOR MINT MINDENKI AKI MEG AKAR ÉLNI.
Úgy gondolom, ha a kritizáló vonal marad irányomba  a tényleges lényegi hozzászólás helyett (persze a többség érti mit akarok szerintem és lényeget írt) akkor nincs itt mit keresnem!
Meghagynám másnak a személyeskedést és a vitákat a kielemzéseket....

Tisztelettel mindenkinek!

Dobrosi László

b4nm7gjvr

Isten hozott, vagy a rosseb tudja mi, de érezzed jól magad itt!  

[#worship][#worship][#worship]

kyg3ugbpc

Franczy:
Köszönöm, igyekszem :)
Még kiderül mi lakozik itt az emberekben és meglátom maradok-e.
Én a tudást keresem és az itt elég komoly!
Nem személyeskedni és kritizálni jöttem mint érzékeltettem is.
Remélem ez itt a fő csapásirány a szakértelem és nem a cseszegetés!  
Ki fog derülni.
Köszönöm,hogy próbáltál védeni de tényleg baromságot írtam de nem komoly szándékkal.
Csak nem gondoltam, hogy itt is van olyan aki majd szótagonként fog elemezni de nem nézi, hogy azért írtam Én olyat is, hogy elnézést a hibákért, és köszönöm meg ilyenek...:)

s7manbs8

Az olyanokból lesz a kevesebb, ha szerencséd van, inkább olyanokba botlasz, akinek több ideig tartana elmesélni mit is tud, mint amennyi idő alatt megtanulta. :)

zozo

Kezet nyújtok, elismerem negyedévente vannak rossz óráim, amikor úgy vagyok mint székely a szecskavágójával, ha elromlik, a Bodriba rúg és nem a szecskavágóba.  

Az autókat én is szeretem, fiatal koromban autószerelőként is dolgoztam, ezen autók most OT-nek számítanak. Ez persze csak azért van, mert én is öreg vagyok, és annak idején a 60-as évek autói voltak forgalomban.

Csak egy apró észrevétel még, ha már a helyesírásomat (az aposztróffal jelölt szót) felemlítetted. Személyes névmást akkor írunk nagy kezdő betűvel, ha meg akarjuk tisztelni a másikat. Tehát Te megtisztelve vagy a nagy T által, én pedig nem vagyok "Én", mert az kicsit fellengzősnek tűnik...
Barátsággal zozo

zozo

keri

Pedig elég oda 0,2mW is [#lookaround][#eplus2]

sufnituning

000000000

Ne túlozzál !!!  
Elég oda 1 femto-Watt azaz 1 billiárdod Watt :D  

jani300

Szia !
Jó ez a fórum majd , beletanulsz :)
Ha nem szöksz el :)
Most annyit segítenék , hogy van egy válasz gomb .
Akinek az üzenetére válaszolnál ott kattints a "válasz" -ra  , és akkor úgy jelenik meg hogy válasz X Y üzenetére .[#integet2]

000000000

Szia Drolex!  
Az alábbi írásom, hozzád szólást mímelve, másokhoz is szól.  

Én, kifejezetten örülök, hogy vagy, hogy itt vagy.  
Mert a monológod alapján, sok hasonlóságot látok a gondolkodásodban, az enyémhez.
Ha jól gondolom, te is a problémára, annak megoldására koncentrálsz. Kevesebb energiát fordítasz a pontos szakkifejezések keresésére. Mint a megoldásra.  
Egy csigás áttétel kezedbe kerülésekor, nem az jut eszedbe. Vajon milyen törvények alapján működik. Sokkal jobban izgat, hogy hogyan. És, mire használható. Mire használhatták.

Sajnos, ezen a fórumon mindig vannak, akik kutyába se veszik, mit akar az írás írója mondani, kérdezni. Nem ezt elemzik.  
Amitől izgalomba jönnek. Követtél e el helyesírási hibát. Megfelelő szakkifejezéseket használtál e. Mert ha ezek nem teljesülnek, még kérdezni sincs jogod róla. Pláne nem, a probléma megoldásával foglalkozni.  

Ezért, az ilyen írás szerzője, csakis egy nulla lehet.  
Jobb, ha azonnal letesz, mindenféle műszaki és egyéb témákba való belepiszkálásról.
Ezek között, előfordulnak szakirányba magasan képzettek, szakbarbárok, és hozzá nem értésüket, helyesírás buzerátorsággal leplezők is. És, szakmai magamutogatók is.
Megfeledkezve arról, hogy ez egy HOBBY fórum.  
Ahol, az emberek többségét nem az azonos, vagy hasonló iskolai végzetség köti össze. Hanem a közös hobby.  

Már el is érkeztünk a lényeghez. Itt mindenkinek tudomásul kellene venni, hogy a hobby nem egyenlő az, ez irányú magas képzettséggel. Sokkal inkább a téma iránt való érdeklődés a jellemző.  
Ezért, előfordulhatnak közöttünk, akik alig, alig végezték el a 8 általánost. És magasan képzett emberek is.  
Szakmaiságban, az építőipari segédmunkástól, a kereskedőn át a sofőrig. Még sorolhatnám.  
Éppen ezért, sokszor felvettetem már évek alatt. Beszéljünk közérthetően, egyszerű szavakkal, magyarázatokkal.  
A nem mindennapi, szakmai kifejezéseket se kell száműzni, sőt.  
De, körülírással, megfelelő szövegkörnyezettel, magyarázattal tegyük érthetővé mindenki számára. Fellengzősség nélkül.  
Mert, nincs nemesebb tett, a tanításnál. Tudásunk szerény átadásánál.  

Itt mindenki tanulni akar másoktól.  
Kivétel, az unatkozók, a felforgatók, és a csak kereskedni idejárók, kissebsége.
Tehát, a tanítani szándékozóknak, rengeteg tudásra éhes alany áll rendelkezésére. Nem kell őket elijeszteni ördögi imák mormolásával.
Az okos embert az is jellemzi, hogy mindenkivel meg tudja értetni magát.  
A szakbarbárra ez nem jellemző. Legyen akár, nagyon magas képzettségű is.  

Nem is beszélnék a tájszólással beszélő (író) próbálkozó kiutálásáról.  
Vagy, nem hoztam példának, a 6 osztályt gyengén elvégző kiváló, traktor és motorszerelőről.  
Akinek tudásán, hozzáértésén, szakértelmén, elcsodálkozhattam.  
Pedig, nekem erről (is) van szakirányú képesítésem, és gyakorlatom is. Neki nem.

Minden tiszteletem, annak, aki a fenti írásomat végig olvasta. Pláne, ha érti is szándékom.
Nem, anyázási folyam indításának céljából írtam.