Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

ANTAL GÁBOR

Valakinek pótolni kell a hiányt  ( csak egy görbe tükröt akartam ide tartani ) [#wink]

u3xrz0cut

PSoft

A " dobd a felét a Dunába"....

Ez esetben hogy alakul?:)

Dobd az...egészet a Dunába?!

A csobbanás nagyságából is számolni lehet dolgokat.:)
 [#wink][#kuss]

Karácsony Sándor

Köszi a válaszaidat. Annyira nem gondoltam komolyan. Nekem is van egy 180 W -os "gépem" ,ha egy 65-ös szöget ki akarok vele hegyezni be veszek előtte  valami nyugtatót.

Csuhás

A köszörűmön kb ekkora köveket használok. Ezt 1.5KW-os motor viszi. Eddig nem volt olyan munkám ami lefogta volna.

wm94bppdn

Hirdetős oldalakon időnként feltűnnek orosz köszörűk. Jellegzetes szürke, kalapácslakkozott holmik, a motor hasonló átmérőjű, mint a kövek burkolata. Na azt kell venni. Jól van méretezve (a nagy motorátmérő nagy nyomatékot ad), a tartozék sonkákkal prímán ki lehet egyensúlyozni a köveket, nemigen melegszik.  
Van belőle két darabom, a másodikat azért kaptam, mert fordítva forgott! Szerencsére a motor állórészét ki tudtam kocogtatni a házból, és megfordítottam. A segédtekerccsel (az új helyesírási szabályzat szerint tekercscsel) nem lehetett variálni, mert fixre van kötve az alaposan bandázsolt és lakkal impregnált állórészen.

b4nm7gjvr

Az egyiket nem akarod hozzám vágni? :)

PSoft

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/kep/Orosz_k%f6sz%f6r%fb/" TARGET=_fnew>És,van egy a paláston körbefutó "piros csík"!?.:))
Igen strapabíró darab...semelyik mostani csilivili vacakra nem cserélném.:)

Kristály Árpád

Igaz!
Nekem három darab van....
Ez a typ vált be a legjobban, van régi Evig is 220-voltos és háromfázisú, de az előbbinél az Orosznál állítható a centírózás...
Üdv.: Árpi[#eljen][#eljen][#eljen][#integet2]

Szalai György

Csak egy vakkantás.
Az egyfázisú, rövidrezárt forgórészű, fixen kötött tekercselésű motor esetében a segédfázis kondenzátor helyett fojtótekercs használata is megfordítja a fázishelyzeteket és így a forgásirányt.

dcsaba

HELP MEEEE!!

Általános iskola 4. osztályos kérdés: Adva vagyon egy négykivezetéses léptetőmotor. Négy darab szürke színű vezeték. Hogyan állapítom meg EGYÉRTELMŰEN, melyek az A+,A-,B+,B- pontok? Eddig valahogy bekötöttem a motorokat és működnek, de most ez nem elég...

4ybj8h3c8

Ellenállást mérsz. Két db. tekercset kell találnod.
Az egyik az A, a másik a B. Vagy az egyik a B, a másik az A.
Tök mindegy, ha nem jó irányba forog, akkor cseréled valamelyik tekercsvéget.

dcsaba

na ezt csináltam eddig.

4ybj8h3c8

Akkor inkább a problémát vázold, ami miatt ez nem elég. Valahol máshol van a bibi, ha kiméred és ráakasztod a meghajtóra, akkor mennie kell. Ha nem megy, akkor nem a tekercsvégekkel van a gond.

4ybj8h3c8

De ha nagyon fontos a sorrend, akkor fogj egy tápot, és tápláld meg a tekercseket egy pillanatra. Ha szabályosan forgatod a plusz-minusz vezetékeket, akkor a motor egyesével lépked, és egyből megvan a pontos sorrend.