Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

"Hát itt aztán nem hegesztgettek semmit sem a gyárban sem, szerintem!"

Még jó,hogy a végére odaírtad a "szerintem" szócskát!:)

Hegesztettek/forrasztottak az érintkezőpogácsák!:)  
[#wave]

g89ketty

A pogácsázáshoz szükséges egy ékszerész vagy megfelelő üzlet. Onnan szükséges egy darabka pogácsa vastagságra hengerelt ezüstlemez, darabka keményforrasz huzal folyósítóval. Átmérő méretű bőrlukasztóval elkészül a pogi. Barkács csiszoló kukoricamaróval eltünteti a régit, ha nem lehet levágni. A huzalból U alakot hajtottam a pogácsa alá + 1 csepp folyasztó. Alulról óvatosan melegíteni a kis kínai gázlámpával és figyelni mikor kőrbefut az anyag.  
Az ajánlatomat nem a pénzkereseti oldalra tettem. Ha tudok segítek.  Üdv: GS

PSoft

Természetesen,én sem arra gondoltam,hogy az érintkezőpogácsa forrasztással akarnád a kenyeredet keresni.:)

Pusztán csak a kihívásra...
Érdekességként, a technológia bemutatására, vagy rövid leírására gondoltam.

Köszönöm a leírást a technológiáról,ha mégis ilyesmire "vetemednék":)(ami kizárt):),most már tudom,hogy kit kell keressek.
(ha mégis kéred azt a mágneskapcsolót, szívesen elküldöm, csak szólj)
 [#worship][#wave]

djfgekywd

A 250A-t keresztül mered engedni rajta tartósan?
Átmeneti ellenállást mértél egy feljavított és egy gyári mágneskapcsolón?

b4nm7gjvr

g89ketty

A kenyérre éppen elég a nyugdíj, viszont a sörrevalóért mások mellett szoktam ilyen javítani, természetesen számlaképesen. Kössz az ajánlatodat, de én csak megmutattam volna hogyan csinálom. Én a szilárdtest relét használom ahol csak lehet.
Üdv: GS

PSoft

Állj...állj Urak!

Pusztán csak beszélgetés, ez az "érintkezőpogácsázás".
A #2670 apropóján.  

Nehogy egymásnak essünk(essetek) ez miatt!:)

s7manbs8

Pogácsát sütni kell, nem hegeszteni. :)

svejk

A ma kapható ipari hulladékoknál csak jobb lehet.

PSoft

"én csak megmutattam volna hogyan csinálom."

Pont erre gondoltam én is!

Elküldöm, megcsinálod,és ha nem nagy kérés, pár képen megmutatod/bemutatod nekünk a technológiát.

A fáradozásodért cserébe pedig, nálad marad a feljavított mágneskapcsoló.
[#wave]

PSoft

Vagy...

Nyomtatni 3D-ben!:)
Mondjuk...töpörtyűset.:))
[#wave]

svejk

Nekem ehhez a technikához esetleg bőrlyukasztóm és kukoricamaróm lenne csak.

A gyári ezüstpogácsák nincsenek valamivel ötvözve, hogy tartósabbak legyenek, akár a vezetőképességük rovására?

svejk

A régi pogikat, beolvasztod, újrahasznosítod?

djfgekywd

Például egy 250A-es mágneskapcsolónál.

g89ketty

Eddig néhány 10db-ot javítottam 50A alattiakat, nagyobbakat talán nem is vállalnék. Nem mértem, mert ha megnézed a 2686-ben látható pogácsákon, hogy 2-3 ponton vannak felhegesztve, akkor a teljes felületen ezüsttel (na jó ötvözettel) felforrasztott átmeneti ellenállás legalább olyan kicsi. Nem azért mert én így csinálom, de a nagyáramú kontaktorokat is forrasszák.
       Üdv: GS