Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Devecz Miklós

Csak egy lehelettel voltál gyorsabb. [#eljen]

vjanos

kuv5p7226

sasi

Ugyan semmi köze az alábbi szerkezetnek a CNC-hez, de a kezembe került és fogalmam sem volt, mire való.  
Másnap azonban hirtelen felgyulladt az a bizonyos 100-as égő.[#heureka]

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/K-K-1.jpg" border=0>

http://www.sasovits.hu/cnc/vegyes/K-K-2.jpg" border=0>

000000000

Aki kalapáccsal nem tud annak ezt találták ki kaszára :)

sasi

[#eljen]

Nekem ezen felismeréshez egy napra volt szükségem...[#rinya] Igaz viszont ezidáig csak motoros fűkasza volt a kezembe.

Béni

Én láttam hogyan csinálják, nagyjából az elméletet is értem, de a gyakorlattal gondjaim vannak. :)
(Nem fűnyírót használok, én kaszálni szoktam. Fenéssel nincs problémám.)

000000000

A kasza élét ki szokták verni mert sokkal éltartóbb mint ha csak élezve lenne, arról nem is beszélve, hogy egy aratásnál elhasználódna egy tucat belőle ha csak fennék folyamatosan.  
Arra is figyelni kell, hogy nem szétverni csak elvékonyítani kell az élét.
Mert ha "habosra" verik akkor annak a kaszának annyi!      

Kristály Árpád

Halihó!
És úgy kell nyújtani, hogy ne legyen hullámos....

sasi

A kasza élének kalapálása felületkeményítő eljárás, ettől lesz tartósabb az él.
A mai gépgyártás is ismeri a módszert, pl. ilyen a golyózás.

Béni

Hidd el, én már a gyakorlatban is találkoztam a problémával!
Mivel ez hideg kovácsolás, a technika sokat számít. Az él kalapálása nyúlást okoz a kalapált tartományban, de mivel ott a legvékonyabb a szelvény, helytelen technika esetén a nyúlás miatt hullámosodik az él. Ez a kasza esetén csak a hullámosodott tartomány eltávolításával javítható. (Gyakorlatilag a második próbálkozás után kuka.)

Béni

[#eljen]
Hidd el, nem egyszerű! [#wave]

000000000

Én is ezt mondtam "Mert ha "habosra" verik akkor annak a kaszának annyi!"