Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

PSoft

Úgy gondolom, ennyit...megérdemelt.:)

https://www.daniella.hu/termekek/4356/7580_SCHLC1D09P7.jpg" TARGET=_fnew>Ebből a családból lett az utód.
Nem tudom, harminc év múlva...
Őróla, milyen fotók készülnek majd.:)))

b4nm7gjvr

Ezt még nem is lenne nehéz feléleszteni, sőt...

zozo

Kíváncsian várjuk 30 év múlva a fotóidat [#wink]

PSoft

g89ketty

Ha csak a pogácsák sérültek, simán javítható.

PSoft

No, akkor kicsit tovább írom a #2670-et.:))

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=J4zPGyXDYfU#t=47" TARGET=_fnew>A kék ruhás hölgynek, balra a REP-gép.

Ennek a gépnek a hidraulikaszivattyúját kapcsolgatta harminc évig a Telemecanique.

Hibrid vezérlőszekrény,Francia technika,a ྂ-es évek stílusában szerelve.
Minden, erősáram/PLC/szelepvezérlő kártyák/kommunikáció stb.
(a PLC is még, csupasz, kártyarendszer,rack szerű elrendezésben)
Egyetlen szekrényen belül, kulturáltan ugyan,de nagyon-nagyon összezsúfolva.:(  
Kb.egy óra bontás volt ebben a túlzsúfolt szekrényben,hogy egyáltalán hozzáférjek a kapcsolóhoz.:(

Gondoljátok,hogy keserves egy órás munkával kiveszem a kapcsolót,megcsiszolgatom/megreszelgetem az érintkezőit,és utána még egy keserves órás munkával visszaépítem a harmincéves vackot???
Aztán, holnapután kezdi elölről?
Ilyet...nem játszunk!:)

© vbodi írta a tutit!

Megdolgozta/kitermelte már ez a gép milliószorosan is az új Schneider árát!  

g89ketty

Igazad van, biztos megdolgozott az áráért. Azért írtam mert rákérdeztél a feléleszthetőségére (2674-2676). Szerintem a 16db ezüstpogácsa cseréje töredék költség egy új kapcsoló árának. Természetesen ha a többi része hibátlan. Kár, hogy messze vagy budafoktól.  Üdv: GS

PSoft

Igaz,hogy messze vagyok Budafoktól,de...

Régebben, sokat/sokszor jártam ám arra!:))

Háros utca...Nagytétényi úton a Király pince...aztán tovább...Anna utca...:))
Hétfőn is járok arrafelé,de most, csak a nullásról fogom látni Budafokot, Soroksár felé menet.:)
[#wave]

g89ketty

Hozd el egyszer azt a zacskónyi kapcsolót, ha gondolod. Üdv: GS

svejk

Írhatnál erről a pogácsázásról.
Te csinálod, vagy valami cég?
Milyen méretekben érhetők el?

PSoft

Ha gondolod,dobj egy postacímet magánban.

Elküldöm!

Nem kételkedni akarok a "feladat" megoldhatóságában, csak...
Kíváncsi lennék én is arra a "pogácsázásra".
Ne 16 pogácsával számolj, a segédérintkezőnek(13-14)kutya baja.:)

Azt írod..

"Szerintem a 16db ezüstpogácsa cseréje töredék költség egy új kapcsoló árának."

Én,nem vagyok ebben biztos.:(
De, csináld meg,és lássuk, mennyi az annyi.
 [#wave]

djfgekywd

Szétszedni a kapcsolót, postázgatni, aztán összeszerelni és ki tudja.
Jelenleg nem megfizethetetlen egy mágneskapcsoló ára és az üzembiztosság se utolsó szempont.
Gondolom, hogy a pogácsákat se ingyen osztogatják a különböző kapcsolókhoz, meg a felhegesztése se ingyen van.
Egy hétköznapi 25A körüli mágneskapcsoló 12 pogácsájának a cseréje mennyiből jönne ki?

b4nm7gjvr

Pont én is a pogácsázásra gondoltam!

"felhegesztése se ingyen van" -> Hát itt aztán nem hegesztgettek semmit sem a gyárban sem, szerintem!

Geszti Sándornak megadom a lehetőséget a javítás bemutatására nem taglalom, pedig szerintem egyre gondoltunk a kezdetektől...

b4nm7gjvr

pogácsázást talán nevezzük szegecselésnek...

Ha meg van szegecselőd, és öntőd mint pl. nekem, akkor max. félórás műsor a roncsolódott alkatrész kifúrása és újraszegecselése ...

PSoft

Ha már mágneskapcsoló...

Egy kis visszatekintés az időben.:)

A ྂ-es évek vége felé jött el a "nyugdíjazás" kora a GANZ-os VMK mágneskapcsoló családra.
Kiszorította őket, a piacról az utód, a DIL-xxx kapcsolócsalád.

A legnagyobb, a VMK kapcsolócsaládban, a http://transzformator-villanymotor.hu/modul/20_catalog/img/product/800/1370.jpg" TARGET=_fnew>250A-es tíus volt.
Tekintélyes darab volt súlyra is, a robosztus alu öntvény vázával,hatalmas vasmagjával,behúzótekercsével,és az örökkévalóságnak gyártott érintkezőrendszerével.
Több kilót nyomott ez a kapcsoló.

Most, mértem meg!:)
A 250-esnek a vörösréz érintkezőin...
20mm átmérőjű,és 3,5mm vastag ezüst "pogácsák" voltak.
Darabonkénti súlya, 11-12gramm között szór.
Ebből volt benne ugye...12 darab.
Csak a beépített ezüst érintkezőpogácsák súlya 130-140gramm.

A képeken, a nagyobb "pogácsák" a VMK250-esről valók.:)

http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/kep/%c9rintkez%f5pog%e1cs%e1k/IMG_4722.JPG" border=0>  http://hobbycnc.bitz.hu/cnctar.hunbay.com/PSoft/kep/%c9rintkez%f5pog%e1cs%e1k/IMG_4721.JPG" border=0>