Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Mi és hogyan működik

Indította gaben, 2024 április 09, 15:32

Előző téma - Következő téma

jgg8y2a4g

Nekem a tartója még meg is van, egy aluöntvény talpa van. Olyan mint egy rendes pákáé, de nem lemez hanem öntvény a súly miatt.

PSoft

No,lehet,hogy ezért hanyagoltam én is tudatlanul eddig?
[#nemtudom]
De most,hogy ketten is így lehúztátok...csakazért is,kipróbálom a napokban mindkét funkcióját,a szívóst is,meg a fújóst is!:)

svejk

Akkor majd egyszer licitálok rá, ha a páka már nincs meg hozzá.

svejk

Nem lehúzásnak szántam, anno 15 éve kölcsönkaptam párszor, akkor tetszett.
De ahogy az enyém lett már nem annyira.
Mintha csak nő lenne. :))

PSoft

Úgy lehet,mert ez is el volt dugulva!
De egy darabka rugóacél szál,csodát tett vele.:)

jgg8y2a4g

Jó stabil, nem szívesen adnám, napi szinten használom a Weller kattogós van benne, és ráadásul olyan hányinger a folyasztószertől, meg a dzsuvától, hogy rossz ránézni....

PSoft

Ezek szerint, a Tied se szeret sárgán,feketét olvasni.:)

PSoft

Ha már Weller,meg kattogós.

Az enyém,csinál néha olyat,hogy ha be van kapcsolva,és huzamosabban nem forrasztok vele,csak van a tartón...

Abbahagyja a kattogást,és leáll a fűtése.
Ha felveszem a tartóról,és a hegyét épp hogy csak odakoppintom valamihez,akkor elindul,és megy tovább.

Viszont munka közben,még nem tapasztaltam,hogy megállt volna.

jgg8y2a4g

Ja letapad az érintkezője.

ra8nsmk6w

Nicsak! nekem is van egy pont úgyanilyen.Kb vagy 5x használtam. Szerintem amire kitalálták arra nem jó.Gondolom hatékony szerviz szerszám lett volna a cél.Viszont jól rá lehet görcsölni a feladatra mielött összetöröd. Én elcsomagoltam arra az időre amikor már semmire nem görcsölök

000000000

Akkor érthető miért is ajándékozták meg vele PSoft-ot :)
Amúgy mi a probléma az eszközzel ?

PSoft

"Nicsak! nekem is van egy pont ugyanilyen."

Hát...kétlem,hogy pont ugyanilyen lenne!:)
Ugyanis,szerintem az enyém...hiányos.:(

http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_DENON%20SC-7000Z_desoldering_tool/IMG_3311.JPG" TARGET=_fnew>Hiányzik a seggéről,a hőfokszabályozó poti skálázott tekerentyűje...
Azon kívül,szerintem...
http://cnctar.hobbycnc.hu/PSoft/Boncol%e1s/Boncol%e1s_DENON%20SC-7000Z_desoldering_tool/IMG_3315.JPG" TARGET=_fnew>Valamilyen,rápattintható védősapka hiánya is van,a sapka szerintem,a fűtőtest végét takarná,a három felfogató csavarnál.
És persze,hiányzik az állványa/tartója is,amit © svejk,és © mikkamakka is említ.:(

Nem akarok én ezzel görcsölni,továbbra is jól fogja magát érezni az egyik polcomon,ahol eddig is pihent.:))

svejk

Majd ha az enyém elromlik lesz hova fordulni. :)

000000000

Sziasztok!
Kaptam ajándékba egy lgk7638-as (helium neon) lézert a hozzá való tápegységgel. Itt ( http://web367.login-102.hoststar.ch/hene_laser.htm )találtam pár infót róla, de nekem ez nem sokat segít. Valaki ismeri? Mire tudom, mire lehet használni? Köszi a válaszokat, üdv: András

000000000

Ezek megmunkálásra alkalmatlanok, maximum csinálhatsz belőle lézet show-t (5-10mW-ot ha tudnak ezek)
Nekem is van egy MOM hélium lézerem, de nem tud többet mint egy egyszerű piros pointer.