Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

Rabb Ferenc

Én is kezdek hozzászokni/beletörődni. Bár egyelőre inkább csak kóválygok mint taknyos kisértet az eklézsia padlásán. Semmi sem ott van és nem úgy néz ki, mint előtte húsz évig. Persze valószínűleg én sem... Bízom benne, hogy a gravitáció iránya még egy ideig változatlan marad.

De sebaj, majd kitanulom ezt is  (valamilyen szintig) mint annyi minden mást. Csak azok a buzi likék ne lennének ott mindenütt. Attól szebb lesz valakinek az élete ha feketére, fehérre, jóra és rosszra nyomnak egy likét??? Mert nyomjátok rendesen, mintha kötelező lenne. Vagy már az?

OlyFlyer

[#worship]  Gratulálok az új fórumhoz. Nagyon jól néz ki, annak ellenére hogy nincs minden téma áthozva. Modern és szép. Nekem legalább is tetszik. [#taps]

Csak egyet nem értek. Ha egy képre kattintok az miért nyit új lapot? Jobb lenne ha a kép ugyan azon a lapon nyílna mert visszamenni olvasásra vagy új kép nézésre egyszerűbb lenne.

rty42

A régi fórumról áthozott képek így jelennek meg, mert ott is így működtek.

Az újonnan írt hozzászólásokhoz (kivéve piactér) lehet képeket csatolni amik ezen a szerveren tárolódnak és a megjelenítésük is okosabb (Ehhez a "gyors válasz" típusú hozzászólásánál a szövegdoboz alatti "Fájlok csatolása" gomb, illetve a teljesértékű hozzászólás-szerkesztőben a "Kattints vagy húzd ide a fájlokat a csatoláshoz." szekciót kell használni). Ezen kívül a piactér miatt van egy másik képfeltöltési lehetőség is ami külső szerveren tárolja a képeket (kék színű "kép hozzáadása a bejegyzéshez" link), ezek a képek idővel elméletileg elveszhetnek (habár más fórumokon jópár éve használjuk ezt a megoldást és még nem volt ilyen probléma), nincs ráhatásunk...
Ezen kívül lehetséges már online elérhető képeket is beágyazni (a szerkesztő menüsorában a youtube ikontol jobbra levő kis kép ikonnal).

PSoft

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 19, 17:55"A régi fórumról áthozott képek így jelennek meg, mert ott is így működtek"

Nem vagyok benne biztos.
Úgy rémlik két választható opció volt a képek megjelenítésére.
Új lapon, vagy "galériában" Jobb/bal nyilakkal lapozhatóan a képek.(ott ugye egy hsz. hoz max. öt kép volt a megengedett)
A kép jobb felső sarkában a "nagyítás" opció.
De majd MoparMan leírja hogyan is volt.  ;) 

dc motor

A régi adok veszek valahol még elérhető ha esetleg valamit ki akarok még belőle menteni? Én nem találtam meg sem itt sem a régiben.
Valamint a régi helyről van lehetőség a privát üzeneteket átmenteni?

TBS-TEAM

Idézetet írta: dc motor Dátum 2025 május 19, 18:39Görgess vissza a 164 hozzászóláshoz.
Privát üzenetek mentése régi fórumról.
József

dc motor

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 19, 18:46
Idézetet írta: dc motor Dátum 2025 május 19, 18:39Görgess vissza a 164 hozzászóláshoz.
Privát üzenetek mentése régi fórumról.
Igen megtaláltam, épp visszaolvasgattam. Már csak a másik fórumról kellene átmenteni pár hirdetést, de van egy olyan érzésem, hogy az már nem fog menni.

TBS-TEAM

József

mex

A régi fórumon volt egy "felhasználó tiltása" lehetőség. Az ottani adok-kapokban rendszeresen előforduló ugyanazokat a- nekem használhatatlan kacatnak minősülő hirdetéseket kerültem ki ezzel a lehetőséggel, talán itt is van rá megoldás csak nem találom?

rty42

A bal felső sarokban a profil alatt a Tiltólista kell neked.
Legalább három karakter beírása után mutatja az úgy kezdődő azonosítókat, ott már lehet választani.
(valami érthetetlen okból eredetileg "Lista figyelmen kívül hagyása" volt a felirata, de most átírtam)

onagy

Volna egy kérdésem, a szokásos képfeltöltés/megosztáson kívül más kiterjesztésű fájlok is csatolhatók (pdf, stb) ezzel a motorral? Mert az rettentően jó lenne, ha valaki pont egy doksit keres...
O.

mex

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 19, 19:30A bal felső sarokban a profil alatt a Tiltólista kell neked.
Legalább három karakter beírása után mutatja az úgy kezdődő azonosítókat, ott már lehet választani.
(valami érthetetlen okból eredetileg "Lista figyelmen kívül hagyása" volt a felirata, de most átírtam)

Köszönöm!

TBS-TEAM

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 május 19, 20:05Volna egy kérdésem, a szokásos képfeltöltés/megosztáson kívül más kiterjesztésű fájlok is csatolhatók (pdf, stb) ezzel a motorral? Mert az rettentően jó lenne, ha valaki pont egy doksit keres...
O.

2MB-ig lehet pl PDF.
József

onagy

Ahogy az öreg székely mondaná, "ezé má megérte"  :)
O.