Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

TBS-TEAM

Idézetet írta: Hunor Dátum 2025 május 23, 23:22Ezzel el is ismerted, hogy az új nincs olyan jó, mint a régi.

Nem tudom, hogyan jutottál erre a következtetésre, de leírom én, hogyan látom.

Nekem a régi fórummal sem volt soha bajom, az újjal sincs egyáltalán.
Engem csak a benne lévő hasznos információ érdekelt és érdekel ezután is és ha valakinenek
segíteni tudok, mert tudom a megoldást, akkor azt megosztom vele, mert semmivel sem lesz kevesebb
munkám, vagy ügyfelem, mintha félteném a tudást amit megszereztem.

Egy kis történelem:
Te 2013-12 hóban regisztráltál 2022-7-hóban volt 1db kérdésed a fórumlakóktól, az előtt sem után semmi
csak az adok-veszek, mennyire is érdekelhetett téged a fórumon történő események?

Akkor hogyan is jutottál erre a következtetésre?
József

Hunor

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 24, 08:22Nem tudom, hogyan jutottál erre a következtetésre, de leírom én, hogyan látom.

Nekem a régi fórummal sem volt soha bajom, az újjal sincs egyáltalán.
Engem csak a benne lévő hasznos információ érdekelt és érdekel ezután is és ha valakinenek
segíteni tudok, mert tudom a megoldást, akkor azt megosztom vele, mert semmivel sem lesz kevesebb
munkám, vagy ügyfelem, mintha félteném a tudást amit megszereztem.

Egy kis történelem:
Te 2013-12 hóban regisztráltál 2022-7-hóban volt 1db kérdésed a fórumlakóktól, az előtt sem után semmi
csak az adok-veszek, mennyire is érdekelhetett téged a fórumon történő események?

Akkor hogyan is jutottál erre a következtetésre?

A személyeskedő, becsmérlő hangvételre mint érvelésre azért nem számítottam. Nyilván elfogytak az érvek. Akkor itt most jogom van ezt visszautasítani? Mint fórumtag sokat tanultam az önzetlenül megosztott tudástárból, köszönet érte! Sok hasznos eszközt is sikerült beszereznem itt ugyanezen fórumtagoktól (gondolom örülnek ők is, hogy találtak vevőt). Ha majd lesz olyan tudásom, ami itt nincs még közölve, majd én is megosztom.

Visszatérve: jó néhány fórumlakónak hiányzik a piactér gyors, kattingatás nélküli áttekinthetősége. Ezekre sorra lebecsmérlő, kioktató (nézd meg jobban, ismerkedj vele, majd megszokod, stb.) válaszok jöttek, úgy mint amit most én is kaptam. És biztos vagyok benne, hogy sokan vannak még, akik nem nyilvánultak meg. Manapság nem PC ellenvéleményt megfogalmazni, mert jobban megéri egyetérteni a felülről jövő "majd Én megmondom mi lesz jó neked, te ezt nem tudhatod te kis buta" tanácsokkal. Pedig sokan örülnénk, ha ezek a kérések megértő és nem elutasító fülekre találnának. A tulajdonosok célja nem a felhasználói igények kielégítése? Talán a piactér ilyen módon való átalakítását a felhasználók kérték? A döntő ebben a vitában mégiscsak az lenne, hogy választhatóság esetén milyen arányban lenne használva.

A válasz a kérdésedre pedig: szerinted a régi cipő elszakadt, ezért ki kellett dobni. Újat venni meg csak olyat tudsz, amilyet árulnak, nincs beleszólásod. És megszokni -ahogy mondod- csak azt kell, amelyik kényelmetlen: ez van, tetszik vagy nem tetszik. Pedig lehet hogy csak szorosra van fűzve.

De hát ki vagyok én, hogy véleményem legyen 1 hozzászólással?

Arany János

Idézetet írta: Hunor Dátum 2025 május 24, 09:19Talán a piactér ilyen módon való átalakítását a felhasználók kérték?

Attól függetlenül, hogy a Régi nekem is jobban tetszett:
Nem olvasgatod a hozzászólásokat?
A Felhasználók kifejezetten "követelték"!!!
Már ha jól emlékszem!!!
 :rohog  :rohog  :rohog

Hunor

Idézetet írta: Arany János Dátum 2025 május 24, 10:07Attól függetlenül, hogy a Régi nekem is jobban tetszett:
Nem olvasgatod a hozzászólásokat?
A Felhasználók kifejezetten "követelték"!!!
Már ha jól emlékszem!!!
 :rohog  :rohog  :rohog

Milyen értelmes! Követelték! Aztán pedig kifogásolják hogy megkapták.

Hunor

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 24, 07:28A következő akadékoskodást megelőzendő a boltban nem volt nagy választék, egyedi cipőt készíttetni pedig nem találtunk megfelelő susztert.
No meg ha veszünk mondjuk Nike-t sok pénzért, akkor miért nem Adidas lenne a baj.

Köszönöm a tájékoztatásod, így már értem a helyzetet. El is fogadom. Részemről lezártam.

Arany János

Idézetet írta: Hunor Dátum 2025 május 24, 11:28Milyen értelmes! Követelték! Aztán pedig kifogásolják hogy megkapták.

Vedd magadnak a fáradtságot és olvass vissza!!!
Nem ugyanazok vannak ellene, mint mellette.
Azért ez érdekes!
Míg csak a "kereskedők" követelték, addig a másik oldal meg sem mukkant!
Most, hogy "megkaptuk", most ébredezik az, akinek más lett volna az elképzelése!
Vansapkanincssapka. [#fejvakaras]

Szalai György

A hozzászólások betűméretét itt tudom valahogy nagyobbra állítani, vagy csak a Vision Express-nél?

TBS-TEAM

Idézetet írta: Hunor Dátum 2025 május 24, 09:19De hát ki vagyok én, hogy véleményem legyen 1 hozzászólással?

Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat, nem akarok bántani senkit nincs szándékomban, téged sem.
Túl rövid az élet ehez.

Hátha jobban belelátsz ezután:

Egy érdekesség:
Kértem itt, hogy a köpködések helyett irják le PÜ-ben (magánlevélben, hátha igy jobban le merik írni mint a nagyközönség előtt a fórum látogatók), hogy ha valakinek van ötlete hogyan és miként lehetne kialkítani a Piacteret, hogy elfogadható legyen a nagytöbbség számára az írja le nekem, mert, hogy így sza.. meg úgy sz..r stb... az nem visz előrébb semmit.

Remélem ülsz, meg aki ezt olvassa, mert 2 írás / ötlet jött. Nesze neked semmi fogd meg jól.

Akkor ha mégis használni akarod és bárki más is a fórumot és a Piacteret, akkor meg el kell fogadni, hogy ez ilyen és kész. Felesleges tovább rugózni rajta.

Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad véleményed.
József

tekes

Idézetet írta: Szalai György Dátum 2025 május 24, 11:39A hozzászólások betűméretét itt tudom valahogy nagyobbra állítani, vagy csak a Vision Express-nél?
A kérdésre nem válasz, de asztali pc-n a CTRL+ segíthet. :)

kgl

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 24, 11:42Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat, nem akarok bántani senkit nincs szándékomban, téged sem.
Túl rövid az élet ehez.

Egy érdekesség:
Kértem itt, hogy a köpködések helyett irják le PÜ-ben (magánlevélben, hátha igy jobban le merik írni mint a nagyközönség előtt a fórum látogatók), hogy ha valakinek van ötlete hogyan és miként lehetne kialkítani a Piacteret, hogy elfogadható legyen a nagytöbbség számára az írja le nekem, mert, hogy így sza.. meg úgy sz..r stb... az nem visz előrébb semmit.

Remélem ülsz, meg aki ezt olvassa, mert 2 írás / ötlet jött. Nesze neked semmi fogd meg jól.

Akkor ha mégis használni akarod és bárki más is a fórumot és a Piacteret, akkor meg el kell fogadni, hogy ez ilyen és kész. Felesleges tovább rugózni rajta.

Még egyszer köszönöm, hogy megosztottad véleményed.

Két javaslatom lenne. Jelenleg a piactér külön fülön nyitható meg ami szerintem nagyon jó mert csoportosítva vannak a hirdetések. Viszont a Friss témák menüpontban szerintem felesleges ugyanezeket a hirdetéseket is megjeleníteni, mert a sok hirdetés topik között elvesznek a többi topikok. Az lenne a javaslatom, hogy a Friss témák menüpontban ne jelenjenek meg a hirdetések, vagy legyen egy külön lapfül, ahol a hirdetések nem jelennek meg.
A másik javaslatom a kedvencek menüpont lenne, ahova mindenki azt vesz fel, ami érdekli, ahogy az az előző fórumban is működött és nagyon hasznos volt.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

kapcsolo2023

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 24, 11:42Köszönöm, hogy megosztottad gondolataidat, nem akarok bántani senkit nincs szándékomban, téged sem.
Túl rövid az élet ehez.

Egy érdekesség:

Érdekes, de talán a felhasználó igényére is tekintetre lehetnének!
Van akinek ez a kellemesebb, van akinek a régi.
De miért nem lehet ugyanazt az adatbázis feltenni a régi formátumba is? Speciel nekem is a régi felület jött / jön be. Ez a témákra osztott ötszavas "zsákbamacska" .... 

*************************************************************************************

De a tárhelyet nem foglalná el túlzottan, ha a régi oldal is ugyanezzel az adatbázissal működne a régi vásártér / piactér -el.
NEM maga a megjelenítő rész a nagy tárigényű, hanem az adatbázis a nagy tárhelyfoglaló!(a hirdetések, meg csak hivatkozásként szerepelnek,tehát azok se foglalnának el nagy tárterület!)

Nekem ugyanaz az oldal volt ékezetes, és ékezet nélküli változatban is! Minimális tárhely szükséglettel!!

pcs

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 24, 07:22A cipőt csak kölcsönbe kaptuk!!!
Használtuk 8 évig sokat igazgatta a gazdája, hogy kényelmesebb legyen nekünk de sok egyéb ok miatt -ami nem feltétlen publikus -visszakérte.

Most VETTÜNK! egy újat, de ezt valóban be kell törni.
Cipővásárlásra nem telik, de a cipőfűzőbe támogatólag beszállnék. Van kidolgozott, kitalált módja?

A fanyalgóknak:
Meglepő, hogy egy olyan fórumon, ahol elvileg technikai alkotásokról és alkotásról van szó, egy arculatváltozási és ezzel némi technikai változás sokakból ekkora nemtetszést vált ki.

Laci_01

Idézetet írta: Arany János Dátum 2025 május 24, 11:38Míg csak a "kereskedők" követelték, addig a másik oldal meg sem mukkant!
Én pl. megszólaltam, holott nem vagyok kereskedő. Pár ismerősöm, akik még regisztrálva sem voltak, és én is, előszeretettel böngészgettük az eladó dolgokat. Volt többször is hogy engem kértek meg, vegyem meg nekik ezt vagy azt.

Ehhez képest belépés nélkül nem látható a piactér, belépve pedig használhatatlan.

Nincs azzel semmi gond ha az új tulajdonos(ok) így szeretnék, tegyék, mi keresünk más forrást. Egy kicsit azért furcsállom, hogy a lepörgőbb témát dobták a sarokba.

Szalai György

Idézetet írta: tekes Dátum 2025 május 24, 11:45A kérdésre nem válasz, de asztali pc-n a CTRL+ segíthet. :)
ThinkPad P50.
Ctrl + egér felfele görgetés lett a jó.
(Üzenem a többi gyengénlátónak.)  :)

do3om

Idézetet írta: Laci_01 Dátum 2025 május 24, 18:49Én pl. megszólaltam, holott nem vagyok kereskedő. Pár ismerősöm, akik még regisztrálva sem voltak, és én is, előszeretettel böngészgettük az eladó dolgokat. Volt többször is hogy engem kértek meg, vegyem meg nekik ezt vagy azt.

Ehhez képest belépés nélkül nem látható a piactér, belépve pedig használhatatlan.

Nincs azzel semmi gond ha az új tulajdonos(ok) így szeretnék, tegyék, mi keresünk más forrást. Egy kicsit azért furcsállom, hogy a lepörgőbb témát dobták a sarokba.

Ha tudsz oldalt akár privátban kérhetek elérhetőséget?
Sajnos itt egyszerűen meg sem nézem az eladók eladó dolgait, nem tudom hogyan lehetne hatékonyan, illetve a saját eladó cuccaim sem tudom berakni, mert fogalmam sincs hova kéne hogy bárki is megnézze. :riii Régen minden nap végigpörgettem nem is egyszer.
Időnként majd felnézek hátha visszatér a régi megoldás.

Szerk:
Majd valamikor megpróbálom felrakni amit szeretnék. hátha.... csak gyanús hogy jelentősen kisebb lesz az érdeklődő...