Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

Szalai György

Idézetet írta: borvendeg Dátum 2025 május 18, 07:57Sziasztok!

Jó hogy van új fórum, bíztam benne hogy az adok veszek egy nagyon pörgős téma, hátha jobban használható formát kap. Sajnos csalódni kellett. Csak szerintem teljesen használhatatlan ez a struktúra? Mikor keresek valamit akkor nem azt nézem hogy kitől veszem hanem hogy adott tárgyra szükségem van e? Most egyesével kell végignézni ki mit hirdet. Teljesen használhatatlan.
,,Csak szerintem teljesen használhatatlan ez a struktúra?"
Az adok-veszek funkciót ebben a formában valószínűleg én sem fogom használni. Egyszerűen nem szánom rá az időt, igy végigbogarászni. Keresek máshol, másképp.
Ez is lehet célja a mostani elkörülményesítő (de szép szó) megoldásnak, hogy ne az adokveszek legyen a fórum fő tömege. Szóljon arról a fórum, ami közelebb visz az építéshez, tudáshoz.
Kereskedni meg ott a többi oldal.

vadember

Idézetet írta: Szalai György Dátum 2025 május 18, 09:14,,Csak szerintem teljesen használhatatlan ez a struktúra?"
Az adok-veszek funkciót ebben a formában valószínűleg én sem fogom használni. Egyszerűen nem szánom rá az időt, igy végigbogarászni. Keresek máshol, másképp.
Ez is lehet célja a mostani elkörülményesítő (de szép szó) megoldásnak, hogy ne az adokveszek legyen a fórum fő tömege. Szóljon arról a fórum, ami közelebb visz az építéshez, tudáshoz.
Kereskedni meg ott a többi oldal.

Csakhogy a kettő között nincs ok-okzati összefüggés. Attól, hogy egy rosszul megálmodott adok-veszek topikot erőltetnek, még nem fognak a többi témával többet foglalkozni az emberek.
 Eddig is megvolt a pangás időszaka a fórumon. Azután ha feljött egy érdekes téma rögtön megugrott a hozzászólások száma.

JZoli

Hát eddig mindíg végignéztem  az adok-veszek fórtumot először. Ha konkrétan nem kerestem semmit, akkor is. Így többször előfordult, hogy volt jónéhány eladó cucc ami megtetszett, és ha nem késtem le meg is vettem. Volt, hogy konkrétan kerestem valamit, amit nem találtam itthon, és régebbi hírdetések között találtam meg. Ez nagyon hasznos volt. De ez a mostani...... Hát nem is minősítem! Biztos, hogy annyi dőt nem tudok rászánni, hoghy végig nézegessem az összes nevet, hátha lesz valami hasznos a  számomra. Ha ez így marad akkor szerintem többen el fognak pártoni ettől a fórumtól! Gondolom ez abból is, hogy a régi fórumon megnézem az eggyes fórumhozzászólások számát, az adok-veszek volt a legforgalmasabb fófumtéma!

borvendeg

Szerintem nagyon  kicsinyes puszta irigységből ellehetetleniteni az adok veszeket. A legegyszerűbb innen volt hozzajutni olyan elemekhez ami emeli az építés szinvonalat. Ezek nélkül fioksinek lennenek meg mindig a gepeknen.
Jó volt a kereskedonek és jó volt a vevőnek. Majd később porgette a forumot az abból épített gep is.

Hogy konstruktív is legyek:
1.Lehetne korlátozott a havi adok veszek hirdetesek száma (mashol is van ilyen)
2.Nem kiutálni kellene azt aki sok mindenhez jut hozzá és sokat kereskedik hanem adni neki teret erre amiért cserébe mondjuk fizethetne.

3.A hirdetések töröltetése sem jó megoldás volt mikor egy évvel később írtam az embernek hogy kellene amit hirdetett és lett uzlet.

TROMF22

Rákattintok a Friss témákra: 90+ % Adok-veszek.
Rákattintok a Csevegőkre: majdnem ugyan ilyen arányban zsörtölődés az Adok-veszek rendszere miatt.

Közben az Adok-veszek szépen terebélyesedik.
Valóban nem könnyű eredményesen használni.

Egy áthidaló ötlet: (ha már volt, bocsánat)

Van a Fórumnak egy szakmailag  jól alátámasztott, bevált tematikus felosztása.
Szinte mindegyikben csak egy-két altéma van.

Mi lenne ha ezek közül a legjellemzőbb adok-veszek tárgyakhoz kapcsolhatók Pl. Elektronika, Marószerszám, Frekvenciaváltó, Forgácsolás, Hegesztés forrasztás,
próbaképpen kapna egy Börze altémát.
Aki célirányosan akar eladni, vagy konkrétan keres valamit, az ebben tenné meg, folyamatos hozzászólások formájában, időrendben. Kicsit visszacsempészve az eddigi oldalt, de szakmai bontásban.

Szerintem ez nem borítaná fel a Fórum rendszerét, miközben az eladók és vevők egy jó részének számára gyorsabb, eredményesebb, hatékonyabb lenne.

TBS-TEAM

Változni fog a piactér kérek mindenkit legyen egy kis türelemmel.

A jelenlegi forma nem jó mindenki látja nem csak az a pár ember aki ki is meri nyílvánítani
a véleményét.

Feleslegesen ne borzoljátok senki idegeit, mert nem biztos, hogy akkor jó irányba fog elmenni.

Szeretnénk egy jó megoldást készíteni ami jól is működik a jövőben.
Ha jó ötletetek van az PÜ-be kérem írjátok meg.

Kérem megértéseket és türelmeteket.
József

TBS-TEAM

A Piactér megváltozott.

A régi adok-veszek jelenleg még olvasható, pár naja (5nap) van a fórumtagoknak, hogy
éttegyék az új kategóriáknak megfelelően az eladó dolgaikat.
5 nap múlva végleg törölve lesz.

Mindenkit megkérek ha lehetséges a kategóriáknak megfelelően adja fel hirdetéseit.

Köszönöm türelmeteket.
József

bundyland

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 18, 11:15Változni fog a piactér kérek mindenkit legyen egy kis türelemmel.

A jelenlegi forma nem jó mindenki látja nem csak az a pár ember aki ki is meri nyílvánítani
a véleményét.

Feleslegesen ne borzoljátok senki idegeit, mert nem biztos, hogy akkor jó irányba fog elmenni.

Szeretnénk egy jó megoldást készíteni ami jól is működik a jövőben.
Ha jó ötletetek van az PÜ-be kérem írjátok meg.

Kérem megértéseket és türelmeteket.

"A jelenlegi forma nem jó mindenki látja nem csak az a pár ember aki ki is meri nyílvánítani
a véleményét."

Azért ez így nem igaz! Én ki merem nyilvánítani, de nekem meg pl. sokkal jobban tetszik így! Nem kell hetente újból vacakolni a felrakással, szóval ez nem merés kérdése hanem van akinek nincs ezzel problémája egyáltalán.

rty42

Készült egy kombinált piactér nézet is a lap tetején "Piactér" menüpont alatt elérhető (jelenleg a régi topikok látrszanak benne, ha majd már csak új egy hirdetéses topikok lesznek, remélhetőleg megfelelően áttekinthető lesz).

Fontos: mostantól minden hirdetés külön témában lakik.

sarktibsi

Idézetet írta: bundyland Dátum 2025 május 18, 15:41"A jelenlegi forma nem jó mindenki látja nem csak az a pár ember aki ki is meri nyílvánítani
a véleményét."

Azért ez így nem igaz! Én ki merem nyilvánítani, de nekem meg pl. sokkal jobban tetszik így! Nem kell hetente újból vacakolni a felrakással, szóval ez nem merés kérdése hanem van akinek nincs ezzel problémája egyáltalán.

Szerintem is el lehet vele boldogulni , egyszerűen csak meg kell szokni. Persze még lehet csiszolgatni itt-ott.

TBS-TEAM

Idézetet írta: bundyland Dátum 2025 május 18, 15:41"A jelenlegi forma nem jó mindenki látja nem csak az a pár ember aki ki is meri nyílvánítani
a véleményét."

Még nem találkoztam olyan dologgal az életben ami mindenkinek tetszett, vagy jó lett volna.
Törekedni lehet vagy kell a lehető legjobb megoldásra.
Nem a Piactér a fő csapás, de SAJNOS ez kelti a legnagyobb feszúltséget.
Érdekes módon a segítség adására bármilyen témában valahogy nem nagyon van tolongás.  :riii
József

bundyland

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 18, 15:50Még nem találkoztam olyan dologgal az életben ami mindenkinek tetszett, vagy jó lett volna.
Törekedni lehet vagy kell a lehető legjobb megoldásra.
Nem a Iactér a fő csapás, de SAJNOS ez kelti a legnagyobb feszúltséget.
Érdekes módon a segítség adására bármilyen témában valahogy nem nagyon van tolongás.  :riii

Oké, én elfogadom a többség akaratát, nem is arra reflektáltam, hanem hogy nem "meri" kérdés hanem egyszerűen így jó neki, tehát nem arról van szó hogy gyáva vagyok szólni.

zsolt123

Piactér: az irány (talán ;)) jó lesz. A kategóriákat még lehetne finomítani, a felvett kategóriákat helyesírásilag korrigálni (nincsenek vesszők). Hiányzik szerintem pl. a gépek, berendezések, a pneumatika/hidraulika, a mérőeszközök, és lehetne esetleg egy motorok is, mert az eléggé a mechanika és az elektronika határán billeg (főleg, ha a drivert is integrálják bele). Köszi, Zs. 
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

MoparMan

Aki szeretné lementeni a régi fórumon a privát üzeneteit, mostantól megteheti.
A beérkezett és és az elküldött mappa tartalmát egy-egy txt fájlba lehet exportálni  ::)

Külön-külön kell menteni mindkét mappát, két külön fájl lesz!
Mielőtt még jön valaki, hogy neki csak az egyiket mentette le és még visszajelzést sem kapott róla  :Q  :rohog

mex

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 18, 16:20Piactér: az irány (talán ;)) jó lesz. A kategóriákat még lehetne finomítani, a felvett kategóriákat helyesírásilag korrigálni (nincsenek vesszők). Hiányzik szerintem pl. a gépek, berendezések, a pneumatika/hidraulika, a mérőeszközök, és lehetne esetleg egy motorok is, mert az eléggé a mechanika és az elektronika határán billeg (főleg, ha a drivert is integrálják bele). Köszi, Zs. 

Így igaz, a mérőeszközök is megérdemelnek egy kategóriát.