Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

rty42

Egy rendes API-nak alapvetően baromira örülnék, csak ezek sajnos a régi 2.0 verzióhoz készültek, mi pedig 2.1-et használunk...

zsolt123

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 16, 12:31Egy rendes API-nak alapvetően baromira örülnék, csak ezek sajnos a régi 2.0 verzióhoz készültek, mi pedig 2.1-et használunk...

Ezt a módosítást próbáltad?

I found the solution in case it helps someone:

In smf_2_api.php file, replace line 860:
CodeSelect
smfapi_setLoginCookie(60 * $cookieLength, $user_data['id_member'], sha1($user_data['passwd'] . $user_data['password_salt']));

For this:
CodeSelect
smfapi_setLoginCookie(60 * $cookieLength, $user_data['id_member'], hash_salt($user_data['passwd'],$user_data['password_salt']));

(a REST API topic utolsó postja)
https://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=458832.80
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

kgl

Egy újabb "hibába" futottam ma bele képfeltöltésnél. Max 1 MB méretű képet lehet feltölteni. A mai okos telefonok világába már a 4K képek is lassan elavulttá vállnak mert már van 8K fényképező telefon is nem is kevés. Ezzel az 1024Kb mérettel az a baj, hogy szinte mindenki nagyobb felbontásra állítja a telefonját, ezért vagy fényképezés előtt kell lejjebb venni a méretet, vagy a kép elkészülte után kell egy külön programmal lecsökkenteni a kép méretét hogy elfogadja a fórum rendszer.  Ez így nagyon kényelmetlen.
A videó feltöltésre ott van a YouTube.

A javaslatom az lenne, hogy minimum 2048 Kb méretű képet is lehessen feltölteni. Egy 3648*2736 pixeles kép még átlagban 2.3 MB méretű, ez már tökéletes lenne.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

gaben

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 16, 15:48Egy újabb "hibába" futottam ma bele képfeltöltésnél. Max 1 MB méretű képet lehet feltölteni. A mai okos telefonok világába már a 4K képek is lassan elavulttá vállnak mert már van 8K fényképező telefon is nem is kevés. Ezzel az 1024Kb mérettel az a baj, hogy szinte mindenki nagyobb felbontásra állítja a telefonját, ezért vagy fényképezés előtt kell lejjebb venni a méretet, vagy a kép elkészülte után kell egy külön programmal lecsökkenteni a kép méretét hogy elfogadja a fórum rendszer.  Ez így nagyon kényelmetlen.
A videó feltöltésre ott van a YouTube.

A javaslatom az lenne, hogy minimum 2048 Kb méretű képet is lehessen feltölteni. Egy 3648*2736 pixeles kép még átlagban 2.3 MB méretű, ez már tökéletes lenne.

Mivel a fórum nonprofit, semmilyen bevételünk nincs, viszont nincs reklám, ezért az éves költségünk is nagyjából fix, de van egy limit a csomagnál.
A következő már jóval többe kerülne, szóval ezzel egyelőre együtt kell élnünk.

ui: tehát ez nem hiba  ;)

zsolt123

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 május 16, 16:02Mivel a fórum nonprofit, semmilyen bevételünk nincs, viszont nincs reklám, ezért az éves költségünk is nagyjából fix, de van egy limit a csomagnál.
A következő már jóval többe kerülne, szóval ezzel egyelőre együtt kell élnünk.

ui: tehát ez nem hiba  ;)

amúgy szakmai reklámok miért nincsenek? (akár szoftos, pl. blog formában?) ha ezáltal nőnenek a lehetőségek, és ti se csak nyűgként élnétek meg, szerintem elviselnénk. ha nem lenne zavaró, még az adblockert is kikapcsolnám. :)

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 16, 16:33ha a "vezetőség döntése" miatt ilyen, és marad is ilyen, akkorlegalabb az alapkérdésre választ kaptunk, ez legalább tiszta beszéd.
ezesetben viszont az lenne a kérdésem, hogy a veztőség beleegyezik-e, hogy az adok-veszek rss feedben folyamatosan le legyen szedve, és a tartalma más helyen, más formában megjelenjen?

Ne rágd már ennyire ezt a csontot mert eltörik és nem biztos, hogy jó sül ki belőle.
Egy kis idő kell ahhoz, hogy legyenek adatok, tapasztalatok.
Rómát sem 1 nap alatt építették.

Türelem.
József

zsolt123

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 16, 16:58Ne rágd már ennyire ezt a csontot mert eltörik és nem biztos, hogy jó sül ki belőle.
Egy kis idő kell ahhoz, hogy legyenek adatok, tapasztalatok.
Rómát sem 1 nap alatt építették.

Türelem.

ok. de ne mondjátok majd azt két hét múlva, hogy megszokta már mindenki, jóvanezígy ;)

MoparMan

tegnap este betettem egy fejlécet a főoldalra, biztos ami biztos.
elrejtettem néhány olyan témát ami okafogyott.
van aki lábon hordta ki az agyhalált  :rohog  :rohog

zsolt123

Idézetet írta: MoparMan Dátum 2025 május 16, 17:44tegnap este betettem egy fejlécet a főoldalra, biztos ami biztos.
elrejtettemnéhány olyan témát ami okafogyott.
van aki lábon hordta ki az agyhalált  :rohog  :rohog

nem arról volt szó, hogy az adok-veszek a régi felületen read onlyban, archívum gyanánt megmarad? gondolom, azt keresték.

MoparMan

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 16, 17:56nem arról volt szó, hogy az adok-veszek a régi felületen read onlyban, archívum gyanánt megmarad? gondolom, azt keresték.

1. oké, hogy azt keresték, de hát minek keresnének bármit, ha megszűnt a vásárlási lehetőség?
2. el kell távolítani, mert akkor naponta fognak jönni az emailek, hogy nem tud regisztrálni pedig megvenné a valakinek a kacatját stb.
3. 2 hét múlva már a privát üzenetek is ki lesznek kapcsolva, tehát ez az opció is kilőve.

minden "tudásanyag" marad read only-ban.

rakottkrumpli

Idézetet írta: MoparMan Dátum 2025 május 16, 18:021. oké, hogy azt keresték, de hát minek keresnének bármit, ha megszűnt a vásárlási lehetőség?
2. el kell távolítani, mert akkor naponta fognak jönni az emailek, hogy nem tud regisztrálni pedig megvenné a valakinek a kacatját stb.
3. 2 hét múlva már a privát üzenetek is ki lesznek kapcsolva, tehát ez az opció is kilőve.

minden "tudásanyag" marad read only-ban.

Szerintem Cserfu idős szaki, azt se tudja mi történt a régi forumon.  Sok ilyen van a régin. Csak segitséggel tudná használni ezt.

rty42

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 május 15, 15:30Nagyon hiányzik ebből a fórum motorból, hogy a csatolt képek között nem lehet lapozni ha több kép van és az egyik képre rákattintva nézem. Jelenleg be kell zárni a képet és úgy utána lehet csak megnyitni a következőt.

A másik ami nagyon hiányzik a "kedvencek" funkció amibe a kedvenc topikokat lehet rakni. Az olvasatlan erre nem alkalmas, mert a sok adok veszek topik miatt keresgélni kell a kedvenc topikokat.

A felhasználók menüpontban is jó lenne, ha az adott felhasználó hozzászólásaihoz is lenne egy gyüjtő oldal.

Másnak is hiányzik ez a  három funkció?

A régi fórumról áthozott képek valóban így működnek, de pont így működtek a régi fórumon is.
Az új hozzászólásokhoz (lagalábbis a piactéren kívül) lehet csatolmányként képet csatolni, ezek itt helyben lesznek eltárolva, ezeknek okosabb a megjelenítése (lásd pl https://hobbicncforum.hu/index.php?msg=499574)

A kedvencek funkció valóban hasznosnak tűnik, van is hozzá egy kiegészítő ami elvileg kis reszelgetéssel működhet ezzel a verzióval is. Ezt megpróbálom életre kelteni, de megígérni nem tudom...

MoparMan

Idézetet írta: rakottkrumpli Dátum 2025 május 16, 18:14Szerintem Cserfu idős szaki, azt se tudja mi történt a régi forumon.  Sok ilyen van a régin. Csak segitséggel tudná használni ezt.

hát pont azért van odaírva, hogy tudjon róla, csak el kéne olvasni...

kgl

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 16, 18:19A kedvencek funkció valóban hasznosnak tűnik, van is hozzá egy kiegészítő ami elvileg kis reszelgetéssel működhet ezzel a verzióval is. Ezt megpróbálom életre kelteni, de megígérni nem tudom...

Ezer köszönet a fáradozásért.  [#taps]  [#taps]  [#taps]
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

MAndris

üdv.
sötét mód van e ebben a forum motorban, a régi felülete egész olvasható volt még este fáradtan is, ez a fehér,szürke, halványkéktöl kifolyik a szemem, szerintem vannak még igy ezzel páran.