Hírek:

Tudnivalók a migrációval kapcsolatban:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a tag neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott tag a régi fórumon nyilatkozik hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
Ha a régi fórumon létező azonosító regisztrációja itt nem kerül jóváhagyásra, annak lehet oka ha a régi fórumon a nyilatkozat nem került elfogadásra. Ilyenkor nem kell újra regisztrálni, a nyilatkozat elfogadása után a regisztráció jóvá lesz hagyva.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

rty42

Hát... akinek az adok-veszek topikjai kellenek (időrendben) annak csak rá kell kattintania az adok-veszek-re  [#fejvakaras]

https://hobbicncforum.hu/index.php?board=46.0

svejk

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 13, 20:25Hát... akinek az adok-veszek topikjai kellenek (időrendben) annak csak rá kell kattintania az adok-veszek-re  [#fejvakaras]

https://hobbicncforum.hu/index.php?board=46.0

Szuper, tehát öröklődik az almenükben is a "friss témák".   eljen.gif

D.Laci

A gond az, hogy nehezen értik meg az emberek, hogy ez egy fórum, nem jófogás, vatera ebay stb. .
Kikel próbálni az említett oldalakon egy fórumot kialakítani mit szolnak hozzá :)
Sajnos nincs olyan opció ami mindenkinek jó lesz. :(
Szerintem a most nyitott "témák (Eladó dolgai)"  Piactérben  a fele sem lesz használva, azok törölve lesznek, ne zavarjon senkit.
Ha meg valaki 2-3 havonta add el valamit akkor újra nyitja.

rty42

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 13, 20:32Szuper, tehát öröklődik az almenükben is a "friss témák".   eljen.gif
Ez szerintem eddig is így volt, csak a fórumok/alfórumok sorrendje kötött, adott alfórumon belül a topikok mindig is időrendben voltak.

jistvan

Tisztelt Admin!

Szuper lenne egy áttekintő lista nézet az adok-veszek topichoz. Nagyon nehéz így userenként átnézni a hirdetéseket.

István

RogerCo

Egy kérdés, akik átregisztráltak, nem lehet megoldani, mint régen is többször, hogy az eredeti regisztráció dátuma jelenjen meg?
Nem mondom, hogy sok jelentősége van, de én pl büszke vagyok rá, hogy 2005.02.23.-án regisztráltam még a Magi István féle fórumra.
Jelenleg egy két teszt tagot leszámítva mindenki 2025.05.x-én regisztrált.
Köszönöm, hogy elolvastad.
Roger

zsolt123

Idézetet írta: jistvan Dátum 2025 május 13, 21:35Tisztelt Admin!

Szuper lenne egy áttekintő lista nézet az adok-veszek topichoz. Nagyon nehéz így userenként átnézni a hirdetéseket.

István

te vagy kb. a tízedik, aki ezt felveti, de vagy nem értik odafent, vagy nem akarják érteni ;). ha kapok API hozzáférést olvasásra az adatbázishoz, akkor kiprogramozom (ha nem lehet ezzel a fórummotorral megoldani). az adok-veszeknél a mostani a megoldás egyszerűen nem jó, nem praktikus, főleg nem telefonon.
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

zsolt123

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2025 május 13, 20:37A gond az, hogy nehezen értik meg az emberek, hogy ez egy fórum, nem jófogás, vatera ebay stb. .
Kikel próbálni az említett oldalakon egy fórumot kialakítani mit szolnak hozzá :)
Sajnos nincs olyan opció ami mindenkinek jó lesz. :(
Szerintem a most nyitott "témák (Eladó dolgai)"  Piactérben  a fele sem lesz használva, azok törölve lesznek, ne zavarjon senkit.
Ha meg valaki 2-3 havonta add el valamit akkor újra nyitja.

nem az alapkoncepcióval van baj, hanem azzal, hogy nincs egy olyan nézet, ami együtt hozza az almappák tartalmát, időrendi sorrendben. a régi fórumon egy kattintásra bejött az adok-veszek, és telón utána már csak scrollozni kellett lefelé, most meg lehet oda-vissza kattintgatni, a végére meg nem emlékszik az ember, hogy milyen holmit kinél látott, úgyhogy lehet kezdeni elölről, de nehezítő körülményként közben olvasott lesz belőle, így eltűnik az almappatengerben. ezt ne froclizásnak vegyétek, hanem építő jellegű kritikának.

a régi fórumon ha volt valami javaslatunk, az volt a válasz, hogy jóvanezígy, a társulat már megszokta. szerintem most van az a pillanat, amikor még változtatni lehetne az újon. ;) 

gaben

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 13, 22:19nem az alapkoncepcióval van baj, hanem azzal, hogy nincs egy olyan nézet, ami együtt hozza az almappák tartalmát, időrendi sorrendben. a régi fórumon egy kattintásra bejött az adok-veszek, és telón utána már csak scrollozni kellett lefelé, most meg lehet oda-vissza kattintgatni, a végére meg nem emlékszik az ember, hogy milyen holmit kinél látott, úgyhogy lehet kezdeni elölről, de nehezítő körülményként közben olvasott lesz belőle, így eltűnik az almappatengerben. ezt ne froclizásnak vegyétek, hanem építő jellegű kritikának.

a régi fórumon ha volt valami javaslatunk, az volt a válasz, hogy jóvanezígy, a társulat már megszokta. szerintem most van az a pillanat, amikor még változtatni lehetne az újon. ;) 

Vagy bedaráljuk az egész piacteret és marad a CNC fórum.  :)

mex

"Vagy bedaráljuk az egész piacteret és marad a CNC fórum."

Szerintem az egyenes út lenne a vég felé...

Amúgy meg csatlakozom zsolt véleményéhez.

zsolt123

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 május 13, 22:41Vagy bedaráljuk az egész piacteret és marad a CNC fórum.  :)

az is egy megoldás. :) fél év alatt nagyjából ki is halna a fórum ;)

RogerCo

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 13, 22:46az is egy megoldás. :) fél év alatt nagyjából ki is halna a fórum ;)
Most ezzel nem leszek népszerű...
Ez a fórum (nem a mostani, hanem már évekkel ezelőtt) kihalt  :( Nincsenek már gépépítések (a fórumon), tisztelet a kevés kivételnek.
Nincsenek, vagy elhanyagolható a szakmai segítség kérések, eszmecserék. A "kísérletezések"
Csak az Adok-Kapok, és a semleges ment már odaát is, java részt.
Ez már nem hobby CNC :(
A közösség valamiért széthúz. A keménymag "kiöregedet", belefáradt (nem tudni) Az új tagok 90% csak az Adok-Kapok miatt regisztrált.
Ott volt az idén BP-re szervezett találkozó és börze... Nagyon kevés ember jött el látogatóként is, és hobby cnc témában árusként is.

Befejeztem.

Roger

lipotium

Sziasztok!

Hát átregisztráltam, de én semmi áthozott adatot nem látok. Igazából ki tudom tölteni, a levelezés jól jött volna ha átjön, nem tudom azok az adatok átjönnek vagy csak a régiben archívként lehet megtekinteni? Így csak egy sima regisztráció, nem is tudom miért kellett pipálgatni. Olyan mintha egy új fórumra regisztrálnék. Igaz inkább csak az Adok-Veszeket használtam, ezért ha kell ki töltöm amit kell.

Az Adok-Veszek veszek viszont szörnyű. Ezt mobilon böngészni katasztrófa. Azt, hogy egyenként kattingatni minden nap az eladókra, mobilon, még asztali gépen valahogy, de mobilon egyenként, mit látott az ember, mit nem. Tudom, sokan írták már, de muszáj volt megjegyeznem. Miért nem lehetett ugyanúgy indítani egy témát és oda fel lehet rakni mindent. Láttam meg volt jegyezve, hogy ez nem Ebay, oké, de éppen ezért más fórumokon sem vacakolnak ezzel, akár milyen fórumban vagyok, van egy adok veszek az adott témára. Itt is inkább Adok-Veszek témákra vettem volna szét, mint komplett gép, gépépítő elemek stb. inkább. Mindegyiknek nyitni egy topikot és kész. Nem kell semmit sem leprogramozni. Ez csak egy fórum motor.

Szerintem Magyarország legnagyobb CNC-s fóruma volt a HobbyCNC. Tényleg összejött rengeteg mindenki, lehet, hogy elavult volt az a fórum motor, de ott tényleg extra szuper cuccokat lehetett beszerezni, bontott cuccok stb, amit egyébként sehol máshol és főleg nem fórumos árakon nem lehetett beszerezni.
És akkor itt kérdezném meg a moderátor(okat). Itt akkor mit lehet eladni? Csak azért kérdezem, mert elkezdtem böngészni az eladó cuccok között, és látom, hogy egy régi fórumtársnál ott van egy eladó karos prés. Rögtön moderálva, hogy ez nem CNC-s témájú hirdetés ezt rakja fel a Jófogás és társaira. Ez most ugye csak egy vicc. A CNC adás-vételbe akkor most itt mi tartozik bele? Csak komplett CNC? Ha én egy gépet építek és kell egy prés mondjuk csapágyakat a csapágyfészekbe belenyomni, akkor az itt már nem lehet eladni? Akkor most már mérőórákat sem lehet eladni? Bontott alkatrészek? Kompresszor, szokott fent lenni különféle ragasztók stb. Ezek sem konkrétan CNC-k. Ha ez így van akkor valami nagyon félre van értve. Persze van egy határ, hogy ne TV-ket, mosógépeket áruljanak, de azért egy karos prés szerintem pont nem az a kategória. Biztos van több ilyen hasonló moderálás is, csak nem néztem tovább.

Elnézés a moderátoroktól, csak ezt muszáj volt leírnom és megkérdeznem.

Jozs

Sziasztok !

A régi fórumon Keresésnél a Keresendő szöveget üresen lehetett hagyni, így pl. egy felhasználót kiválasztva ki lehetett listázni az adott felhasználó hozzászólásait egy adott topicban ( ez számomra azért volt praktikus, mert a saját hozzászólásaimat vissza tudtam nézni, pl. az adok-veszekben hogy mikor mit mennyiért tettem fel ). Nem tudom jól látom-e hogy itt nem lehet üresen hagyni Keresés mezőt, így a fenti dologra nincs lehetőség ? Köszi.

rty42

A saját hozzászólásaidat biztosan vissza tudod nézni a profilodból (bal felső sarok, vagy bármely hozzászólásodnál a nevedre kattintva).
Hasonlóképpen lehet más felhasználók hozzászólásait is visszenézni a profiljukból.