Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

gaben

Idézetet írta: lipotium Dátum 2025 május 14, 12:16Na akkor, hogy helyesen járjak el, hiszen nem tudom felfogni az agyammal, nem vagyok rá képes, három sort hogyan kell értelmezni, hiszen csak azzal lehet a probléma, mással nem, a regisztrálásnál volt kettő azaz kettő darab pipálási lehetőség azt megtettem. Alul kérte a véglegesítéshez a jelszót, megtettem. Ide beregisztráltam a régi fórumon található felhasználó nevemmel, email címemmel, megtettem. Kaptam arra az email címemre megerősítő levet, hármat: 1. regisztráció üdvözlés, 2. aktiválás, 3. adminisztrátor manuális aktiválása. És egy üres fiókba jutottam. Szóval szeretném kérdezni, melyik részét nem értettem meg, hol nem jártam el helyesen?

Nálad nincs probléma, hiszen helyesen jártál el.
A hozzászólásaid nem jöttek át, mivel a régi fórumon ha jól látom az összes az Adok-veszek-re korlátozódott.
És ugye az Adok-veszek topik nem jött át, mint ahogy a privát üzenetek sem.
Ezt Moparman korábban leírta, hogy minden ilyesmi read only-ban megmarad a régi helyen.

D.Laci

Idézetet írta: gaben Dátum 2025 május 14, 12:21Nálad nincs probléma, hiszen helyesen jártál el.
A hozzászólásaid nem jöttek át, mivel a régi fórumon ha jól látom az összes az Adok-veszek-re korlátozódott.
És ugye az Adok-veszek topik nem jött át, mint ahogy a privát üzenetek sem.
Ezt Moparman korábban leírta, hogy minden ilyesmi read only-ban megmarad a régi helyen.

Ha a régivel regisztrál, és utána változtat nevet (már ha lehet) akkor a korábbi hozzászólásai is az új nevén lenne?

gaben

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2025 május 14, 12:29Ha a régivel regisztrál, és utána változtat nevet (már ha lehet) akkor a korábbi hozzászólásai is az új nevén lenne?

Elvileg megoldható.

lipotium

Idézetet írta: D.Laci Dátum 2025 május 14, 12:29Ha a régivel regisztrál, és utána változtat nevet (már ha lehet) akkor a korábbi hozzászólásai is az új nevén lenne?

Rendben, akkor csak egy kérdés, hogy az üzenetek sem jönnek át? Az átregisztrálás által áthozott adatok csak a hozzászólásokra korlátozódott?

gaben

Idézetet írta: lipotium Dátum 2025 május 14, 12:48Rendben, akkor csak egy kérdés, hogy az üzenetek sem jönnek át? Az átregisztrálás által áthozott adatok csak a hozzászólásokra korlátozódott?

Bingo    https://forum.hobbycnc.hu/topic.php?topic=201&jump=13038

zsolt123

kompromisszumos javaslat: ha le akarjátok építeni az adok-veszeket, az nem működhet, hogy itt egyáltalán nem lesz, a régi helyen viszont (csak az az egy topic) a régi formájában tovább él? szerintem ténykérdés, hogy a forgalom javát az adta, tehát igény van rá (és nem is igazán kiváltható FB-csoportokkal, marketplace-szel, jófogással, Vaterával). ez a fórum meg megmaradna a tényleges diskurzusra, ötletelésre.
az adok-veszek jelenlegi van is meg nincs is, van is, de minek megközelítése szerintem a legbénább megoldás. felvetni a problémákat meg nem hiszem, hogy "hiszti" lenne. 
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

rty42

Idézetet írta: TROMF22 Dátum 2025 május 14, 12:00Azt a bizonyos "LOKÁCIÓ" fület hol találom?
Néhány fórum tagnál megjelenik, de a többségnél nincs.
A régi adatlapomon természetesen ott volt, de nem jött át, és kitöltési mezőt sem találok hozzá.
Bal felső sarokban elérhető a profil, azon belül a "profil adatok"-ra kell kattintani és a megnyíló formon lesz a 'hely' mező ami ezt állítja.

rty42

A skype azonosítót mint profil mezőt kikapcsoltam, mivel a microsoft megszűntette a skype-ot  :(

Kidwick

Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy a régi fórum adok veszek rovat nem eladó vagy. bérelhető?
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

TBS-TEAM

Idézetet írta: Kidwick Dátum 2025 május 14, 16:17Üdv!
Szeretném megkérdezni,hogy a régi fórum adok veszek rovat nem eladó vagy. bérelhető?

Ezt a kérdést csak MoparMan tudja neked megválaszolni a régi forumon a semleges csevegőbe írhatsz neki vagy PŰ is müködik.
József

Jozs

Lehet nem felhasználónként kellene létrehozni topicot az adok-veszekben, hanem eszközcsoportonként. Pl. komplett gépek, vezérlők, motorok, szerszámok ... egyéb. Így akit valami érdekel célirányosabban tudná keresni.

TROMF22

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 14, 15:11Bal felső sarokban elérhető a profil, azon belül a "profil adatok"-ra kell kattintani és a megnyíló formon lesz a 'hely' mező ami ezt állítja.

Köszönöm. Meg is történt a bejelölés.

zsolt123

Idézetet írta: Jozs Dátum 2025 május 14, 17:21Lehet nem felhasználónként kellene létrehozni topicot az adok-veszekben, hanem eszközcsoportonként. Pl. komplett gépek, vezérlők, motorok, szerszámok ... egyéb. Így akit valami érdekel célirányosabban tudná keresni.

ezt már javasolta valaki lentebb is, de a "gazdák" nem reagáltak rá :(
villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 14, 17:40ezt már javasolta valaki lentebb is, de a "gazdák" nem reagáltak rá :(

Attól, hogy nincs azonnali reakció egy kérdésre az nem biztos, hogy nem foglalkozik vele valaki a háttérben.

Ezek a dolgok nem olyanok, hogy Sanyi hozd ide azt a kalapácsot a sarokból.
Mert az szinte azonnal teljesíthető ha Sanyi látott már kalapácsot és tudja, hogy az egy kalapács és van kedve elmenni érte
és elhozni a sarokból.

Türelem és idő kell mindenhez.
A megszokások rabjai vagyunk és mindegy, hogy jó vagy rossz volt amibe vagyunk-voltunk ahhoz szokva használjuk.
Amikor kimozdítanak a konfort zónánkból rögtön a problémákat keressük.

Aki itt küzd a közösségér az nem pénzért teszi, hanem mondhatni valamilyen megszállotságból.  wave.gif

József

Bicska

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 14, 15:01kompromisszumos javaslat: ha le akarjátok építeni az adok-veszeket, az nem működhet, hogy itt egyáltalán nem lesz, a régi helyen viszont (csak az az egy topic) a régi formájában tovább él? szerintem ténykérdés, hogy a forgalom javát az adta, tehát igény van rá (és nem is igazán kiváltható FB-csoportokkal, marketplace-szel, jófogással, Vaterával). ez a fórum meg megmaradna a tényleges diskurzusra, ötletelésre.
az adok-veszek jelenlegi van is meg nincs is, van is, de minek megközelítése szerintem a legbénább megoldás. felvetni a problémákat meg nem hiszem, hogy "hiszti" lenne. 

Szerintem a FB csoport lesz a reális és "trendi" alternatíva. Valszeg csak azért nem volt socialmedia csatorna iránya ennek a közösségnek még, mert kellően öregek és földhözragadtak vagyunk :D #csicsavilág