Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

kgl

Nagyon hiányzik ebből a fórum motorból, hogy a csatolt képek között nem lehet lapozni ha több kép van és az egyik képre rákattintva nézem. Jelenleg be kell zárni a képet és úgy utána lehet csak megnyitni a következőt.

A másik ami nagyon hiányzik a "kedvencek" funkció amibe a kedvenc topikokat lehet rakni. Az olvasatlan erre nem alkalmas, mert a sok adok veszek topik miatt keresgélni kell a kedvenc topikokat.

A felhasználók menüpontban is jó lenne, ha az adott felhasználó hozzászólásaihoz is lenne egy gyüjtő oldal.

Másnak is hiányzik ez a  három funkció?
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

rty42

A harmadik:
adott felhasználó nevére kattintva látható a profila, ott az "üzenetek megjelenítése" menüpont mutatja a hozzászólásait.

Az első kettőnek próbálok utánajárni ha lesz egy kis időm...

vadember

Szerkesztem egy kicsit miután elküldtem, mert nem hozza automatikusan,hogy kinek válaszolok.
Doom3   #96 -os hozzászólás.

Nem te vagy az első aki ezt észrevételezi. A válasz is ismétlődik, hogy nem az "Eladó dolgok" topik ennek a fórumnak a fő iránya. Mintha ennek bármi köze is lenne a felvetett problémához. Gyanítom, hogy süket fülekre fog találni a másítás szándéka.
Egyértelműen klasszisokkal jobb volt a régi megjelenítés. Ahogyan írod gyorsan végig tudta az ember görgetni az új bejegyzéseket. Most ugyan ahhoz az eredményhez számtalan oda-vissza lépkedés és mappák megnyitása révén juthatsz el. Ráadásul nem mindig kerülnek be új eladó dolgok. Van, hogy csak egy megjegyzés vagy vételi szándék jelzése van. De persze ez csak akkor derül ki amikor ismételten megnyitod az adott mappát.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok notórius vevő vagy eladó.

TBS-TEAM

Idézetet írta: nyiszi Dátum 2025 május 13, 14:54Saját telefon számot nem lehet megadni, vagy csak én nem találom?

Mostantól lehet saját telefonszámot megadni a profilotokban.  wave.gif
József

Sz.József

Háááát, igen...
Az adok-veszekben egyenként megnyitogatni (böngészni) a felhasználók szerinti csoportosítást...(?)
Hogy is mondjam csak..., nem egyszerű.  :-\

nyiszi

Köszönöm. :)

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 15, 18:44Mostantól lehet saját telefonszámot megadni a profilotokban.  wave.gif

Edi200804

Köszönöm szépen a segítségeteket( D.laci és Tbs-team) szuperül megoldottátok a regisztrációt! Telefonos segítséget köszönöm! Valamit biztos el ####tam de megoldottuk! Remélem ugyanaz a jó közösség jön létre itt is mint ami volt!

zsolt123

Idézetet írta: vadember Dátum 2025 május 15, 16:37Szerkesztem egy kicsit miután elküldtem, mert nem hozza automatikusan,hogy kinek válaszolok.
Doom3   #96 -os hozzászólás.

Nem te vagy az első aki ezt észrevételezi. A válasz is ismétlődik, hogy nem az "Eladó dolgok" topik ennek a fórumnak a fő iránya. Mintha ennek bármi köze is lenne a felvetett problémához. Gyanítom, hogy süket fülekre fog találni a másítás szándéka.
Egyértelműen klasszisokkal jobb volt a régi megjelenítés. Ahogyan írod gyorsan végig tudta az ember görgetni az új bejegyzéseket. Most ugyan ahhoz az eredményhez számtalan oda-vissza lépkedés és mappák megnyitása révén juthatsz el. Ráadásul nem mindig kerülnek be új eladó dolgok. Van, hogy csak egy megjegyzés vagy vételi szándék jelzése van. De persze ez csak akkor derül ki amikor ismételten megnyitod az adott mappát.
Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok notórius vevő vagy eladó.

kb. tucatnyian jeleztük már a problémát. de TBS-TEAM tegnap leírta kerek perec: "Turkálni a sok szemét között meg van a vaterea és társai. Nehéz lesz eszt megemészteni a kupeceknek." ennyike. olyan ez a fórum kicsiben, mint amilyen az ország nagyban...

(mielőtt még bárki megvádolna a kupeckedéssel: én eddig itt még csak vásároltam, eladni semmit nem adtam el.)

villamosmérnök, rendszergazda, hobby CNC-s

kgl

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 15, 16:35A harmadik:
adott felhasználó nevére kattintva látható a profila, ott az "üzenetek megjelenítése" menüpont mutatja a hozzászólásait.

Az első kettőnek próbálok utánajárni ha lesz egy kis időm...
Nagyon szépen köszönöm. Remélem találsz valami kiegészítőt a témába Főleg a kedvencek rész hiányzik.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

TBS-TEAM

Idézetet írta: zsolt123 Dátum 2025 május 16, 00:38kb. tucatnyian jeleztük már a problémát. de TBS-TEAM tegnap leírta kerek perec: "Turkálni a sok szemét között meg van a vaterea és társai. Nehéz lesz eszt megemészteni a kupeceknek." ennyike. olyan ez a fórum kicsiben, mint amilyen az ország nagyban...

(mielőtt még bárki megvádolna a kupeckedéssel: én eddig itt még csak vásároltam, eladni semmit nem adtam el.)

Én PLC-ket programozok nagyon ritka, hogy a felhasználó által egy egyszerünek gondolt dolgot HIPP-HOPP egy pár sor megírásával máris úgy működnek a dolgok ahogy kipattant valaki fejéböl egy ötlet.
DE NEM akár hetek HÓNAPOK küzdelme javítgatásai állnak a háttérben.
A használat közben mindig kibukik miatta valami ami nem úgy müködik mint ahogy a változás előtt.

Ezt a fórummotort ki hogyan mint kreálta rálátásom nincs.

A rendszer üzemeltető írta nekem:
"Ez a rendszer baromi sok mindent tud, cserébe iszonyatosan el van bonyolítva, abszulúte áttekinthetetlen.
Ráadásul PHP nyelven van írva."

Egy pár kérdés amin csak gondolkozz el nem kötelező rá válaszolnod, ha szeretnél persze elolvasom:

A telefonodon jön egy frissítés és megváltozik szinte minden, azonnal 100x megirod a fejlesztőknek, hogy ugyanazt akarod min amit megszoktál?

Lecseréled az autódat egy másik típusra és másnap visszamész és követeled, hogy az ülése és a váltó stb.. pont ugyanolyanra alakítsák át, mert ez így neked sz..r?

Sorolhatnám mi minden van körülöttünk amit el kell fogadnunk, vagy nem használjuk és kész.

József

rty42

Annyit hadd tegyek hozzá, hogy az teljesen normális hogy egy fórummotor PHP-ban van írva, csak éppen én a munkám során nem használok PHP-t, így nem ismerem különösebben jól.

A fórummotor SMF 2.1.4, a https://www.simplemachines.org/ oldalon bárki számára elérhető.
Hogy agyon van bonyolítva azt fenntartom, de egy több mint 20 éve fejlesztett rendszer esetében ez aligha meglepő.

Laci_01

Miért nem látható a piactér bejelentkezés nélkül? Ez külön rátesz egy lapáttal a nulla hatásfokra...

Nem vagyok CNC-s, sem kupec, az adás-vétel oldalon csak vásároltam különböző, számomra hasznos dolgokat. Így, hogy tiltólistán lesznek a szigorúan véve nem CNC-s termékek, még kevésbé érdekes számomra. Tudom, egyéni probléma.

Tetszik, ahogy az adminok reagálnak bizonyos kérdésekre: eszi, nem eszi, nem kap mást. Esetleg: nem értünk hozzá.

A régi fórumon hivatkoznak erősen a GDPR rendeletre. Mi van itt az ÁSzF-ben? Semmi. Adatkezelő neve, elérhetősége, tárhelyszolgáltató, adatkezelési nyílvántartási szám...

Félreértés ne essék, pont nem érdekel hol van tárolva az egyik email címem, vagy éppen mit nem árulhatnak a hirdetési részen de ez így elsőre mókásra sikeredett minden irányból.

zsolt123

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 május 16, 08:10Én PLC-ket programozok nagyon ritka, hogy a felhasználó által egy egyszerünek gondolt dolgot HIPP-HOPP egy pár sor megírásával máris úgy működnek a dolgok ahogy kipattant valaki fejéböl egy ötlet.
DE NEM akár hetek HÓNAPOK küzdelme javítgatásai állnak a háttérben.
A használat közben mindig kibukik miatta valami ami nem úgy müködik mint ahogy a változás előtt.

Ezt a fórummotort ki hogyan mint kreálta rálátásom nincs.

A rendszer üzemeltető írta nekem:
"Ez a rendszer baromi sok mindent tud, cserébe iszonyatosan el van bonyolítva, abszulúte áttekinthetetlen.
Ráadásul PHP nyelven van írva."

Egy pár kérdés amin csak gondolkozz el nem kötelező rá válaszolnod, ha szeretnél persze elolvasom:

A telefonodon jön egy frissítés és megváltozik szinte minden, azonnal 100x megirod a fejlesztőknek, hogy ugyanazt akarod min amit megszoktál?

Lecseréled az autódat egy másik típusra és másnap visszamész és követeled, hogy az ülése és a váltó stb.. pont ugyanolyanra alakítsák át, mert ez így neked sz..r?

Sorolhatnám mi minden van körülöttünk amit el kell fogadnunk, vagy nem használjuk és kész.

nekem ne mondd, ha nem is főtevékenységként, de programozó is vagyok. ;) de itt nem feltétlenül kell programozni, a kérdés inkább az, hogy mi a valós szándékotok az adok-veszekkel? 
erre az is lehet egy válasz, hogy szándékoltan el akarjátok sorvasztani (ahogy céloztál rá finoman lentebb). mivel mi itt vendégek vagyunk, ezt tiszteletben tartjuk, de akkor keresünk erre más megoldást (pl. a régi fórum adok-veszekjének a továbbvitelével, életben tartásával, vagy egy új FB-csoportként, vagy más egyéb módon), mivel erre a felületre valós igény van, és a jelenleg is meglévő egyéb platformok nem helyettesítik.
a másik válasz, hogy nem akarjátok elsorvasztani, akkor viszont valamilyen megoldást kellene találni a használhatóbbá tételére, mert az eddig hozzászólók 90%-a szerint nem jól működik ebben a formában. ha elvetitek az ömlesztett megjelenítést (az is egy megoldás lenne), akkor felvetődött, hogy ne júzerek, hanem altémák (pl.: motorok, vezérlők, elektronika, lineáris technika, mechanika, pneumatika/hidraulika, méréstechnika/szenzorok, szerszámok, kiegészítők, egyéb) szerint legyen megbontva. egy sort se kell programozni, és máris sokkal áttekinthetőbb...   

zsolt123

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 16, 08:46Annyit hadd tegyek hozzá, hogy az teljesen normális hogy egy fórummotor PHP-ban van írva, csak éppen én a munkám során nem használok PHP-t, így nem ismerem különösebben jól.

A fórummotor SMF 2.1.4, a https://www.simplemachines.org/ oldalon bárki számára elérhető.
Hogy agyon van bonyolítva azt fenntartom, de egy több mint 20 éve fejlesztett rendszer esetében ez aligha meglepő.

hi, belenéztem a doksijába, körülnéztem az oldalon, van hozzá egy raklapnyi mod, csak éppen olyan nincs, ami az altopicokat egyben listázná :P. abban igazad van, hogy fejlesszen hozzá php-ben ilyet az, akinek két anyukája van.
viszont. az RSS-feedje teljesen jól használható, ki lehetne szivattyúzni pár percenként az újdonságokat xml-ben, aztán onnét már bármilyen platformon szabad a pálya. ;)
https://hobbicncforum.hu/index.php?type=rss;action=.xml;board=46.0

zsolt123

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 16, 08:46Annyit hadd tegyek hozzá, hogy az teljesen normális hogy egy fórummotor PHP-ban van írva, csak éppen én a munkám során nem használok PHP-t, így nem ismerem különösebben jól.

meg írtak hozzá két API-t is, amin keresztül elérhető a db: https://wiki.simplemachines.org/smf/SMF_API#