Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

rty42

Tényleg hihetetlen kihívás megtalálni az oldal tetején a "Piactér" gombot. Ott van minden hirdetés összefésülve időrendben.
Lehet ezt a nézetet rendezni eladó szerint ha valaki azt szeretné, legutóbbi hozzászólás ideje szerint, ha valaki azt szeretné, bármelyik mező fejlécére rákattintva aszerint a mező szerint lesz rendezve.

Ha hirdetést akarsz feladni, arra is van link a lista alján. Kiválasztod a cucc kategóriáját, megnyomod az "Új hirdetés" gombot és már ott is vagy.
A címbe beírod mit hirdetsz (informatívan, ez jelenik meg majd a listán, neved nem kell, az is megjelenik a listán úgyis), és az első kép a hirdetésben is meg fog jelenni.

Szerintem le lett írva ez már egy párszor tényleg csak el kellene olvasni, de hátha majd talán most...  :St

do3om

A regisztráció nélküli láthatóság fog változni? Ha kilépek nincs semmi, ez nagyban leszűkíti a dolgokat.

Bocs ha már voltak ezek a kérdések.
Teljesen eltérő kategóriában vannak amiket elszeretnék adni, illetve több dolgot vettem szintén úgy hogy nem kerestem csak szembe jött a régi fórumon.
Van amit fogalmam sincs milyen kategóriába rakjak, illetve akkor mindnek meg kellene keresnem a sajátot és oda felrakni, aztán ha nem megy el időnként ezt újra végigzongorázni?
Mit jelent a 15 nap passzív hirdetés? Mindig lépjek be és írjak oda valamit, hogy még megvan vagy nem tudom.
Raknák fel már pár dolgot de komolyan nem látom hogy lenne értelme, hogy volna e aki ránéz. A régin sokat láttam hogy jött az elkelt felirat, sok mindenről le is maradtam.
Itt így így pörög most?
Persze nekem is van jó pár dolog ami csak állt ott, meg olyan is  amire egyből több vevő is volt.
Bocs ha sok a hülye kérdésem :)

bbalazs

Sziasztok!
Előrebocsátom, hogy egyáltalán nem értek a szerverüzemeltetéshez, így lehet, hogy oltári baromság, vagy éppen megoldhatatlan észszerű keretek között, amit javaslok. De lehetne-e esetleg egy olyan (pl. csak olvasható) topicot létrehozni, ahova SZINTÉN felkerül minden, a piactér témáiban feladott hirdetés - ömlesztve, hogy ne kelljen külön altémákba belemenni. Mondjuk egy hetes csúszóablakkal, a régebbiek törlődnének.
Mert én is jobban szerettem a régi formában, különösen a képek miatt. Az ember gyakran a homlokára csap: ez kell nekem ennyiért - még ha konkrét cél nélkül is! Olyan viszont ritkán van, hogy mondjuk egy 5-ös marófej kellene és pont van egy a Szerszámok hirdetései között.

svejk

Idézetet írta: Hunor Dátum 2025 május 24, 11:31Köszönöm a tájékoztatásod, így már értem a helyzetet. El is fogadom. Részemről lezártam.

Én köszönöm! [#worship]
Oldalakat tudnánk írni a miertekrol de két hét múlva újra előjönnek a már megvalaszolt kerdesek.

svejk

Idézetet írta: pcs Dátum 2025 május 24, 18:37Cipővásárlásra nem telik, de a cipőfűzőbe támogatólag beszállnék. Van kidolgozott, kitalált módja?

Nem találtunk megfelelő módot a közös finanszírozasra.

Másfél éve kaptunk felszólítást, hogy költözzunk, akkor kellett gyorsan választani helyet.
Később aztán szerencsére maradhatunk még.

Egyelőre pár olyan forumtars finanszírozza, akik szívükön viselik a fórum sorsat.
Valószínű ez így is fog maradni.
A reklámmentes kinezetett fontosnak tartottuk.

frob

Eszemben sincs!

Hogy mit tettem, ha így kérdezed semmit. Gondolom ez a jó válasz :)

Csak csodálkozom, természetesen halványlila fingom sincs mi történik a háttérben, és minden bizonnyal nem is lesz, mert minden alkalommal csak ennyi van mondva: úgy se tudod mi történt a háttérben :)  ami teljesen igaz, pont ezért

No mindegy, egyszer remélem megtudom és jobb szebb döntést tudok hozni.

Az itt és persze a másik helyen azok az emberek akik üzemeltették, üzemeltetik a fórumot mindig is nagy emberek lesznek a szememben. Független hogy mennyire éppen bajrosszintanak le :)

Ó igen, ettől függetlenül még jól jönne a magyarázat, mert kíváncsi vagyok rá, miért nem maradt a régi fórum cím, évtizedes cím, és ehhez a fórumhoz közösséghez kötött dolog.
De legyen ez is egy költői kérdés...

hát ennyi, remélem nagy sértéseket nem követtem el....  ::)

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 22, 11:12Ne bosszants Robi!

Halovány fingotok sincs a miértekről és hiába is írna ide valaki részletes beszámolót az elmúlt 20 évről holnap megint jönne valaki aki szerint mindenki hülye.

Mesélj már Te mit tettél a fórum érdekében?

frob

Ezt már én is kérdeztem más nagy hatalmútól, ugyan ezt a választ kaptam amit most írtál.
Esetlegesen olyan "buy me coffe" link egy paypal accountra?  Nem tudom  hogy megy ez, csak mint ötlet.
Pl ebben szivesen tennék hozzá az oldalhoz ( ahogy régebben is volt egyszer ilyen )

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 május 25, 14:17Nem találtunk megfelelő módot a közös finanszírozasra.

Másfél éve kaptunk felszólítást, hogy költözzunk, akkor kellett gyorsan választani helyet.
Később aztán szerencsére maradhatunk még.

Egyelőre pár olyan forumtars finanszírozza, akik szívükön viselik a fórum sorsat.
Valószínű ez így is fog maradni.
A reklámmentes kinezetett fontosnak tartottuk.

kgl

Itt nem vagyok én senki, így csak a saját tapasztalatomat tudom elmondani. 2012-óta üzemeltettem egy blogot, fórummal, facebook oldallal. kb 13.000 feliratkozóval. Ott is ingyenes és reklámmentes volt minden (kivétel a facebook) Paypal támogatással. A 13.000 feliratkozóból kb 40 ember volt akik támogatták egy pár hónapig, fél évig, pár száz forinttal az oldal üzemeltetését, és volt kb 8 fő akik éveken át támogattak kb 500-1000 ft-al. Ezek is főleg külföldiek voltak, ezt a paypal bevétel megoszlásából, és a feliratkozók ip címéből láttam. Kb ennyit tudtam róluk.
Mivel a bevételt a paypal számlán gyűjtöttem, így összejött annyi egy év alatt, hogy a szerverbérlést és a tárterületet + domain megújítást éppen ki tudtam belőle fizetni, de kb 10 évig az elején semmi támogatás nélkül csináltam. A fórum részt 2 éve szüntettem meg, mert napi nagyon sok száz spam, reklám, gyalázkodó hozzászólás volt.
A honlap frissítését a múlt hónapban fejeztem be, de még működni fog addig amíg a domain  le nem jár. Belefáradtam.
Az egészet munka mellett szabadidőmből csináltam.
Hasznom csak annyi volt ebből a 2012-től tartó munkámba, hogy nagyon sok embert megismertem. Napi 2-3 órát áldoztam rá, hogy működjön a rendszer.
Még működik pár hónapig a blog, megnézheted : hobbiasztalos.com
Ha az oldal alján visszalapozol akkor 4110 videós cikket írtam és van még 475 cikk amit töröltem és már nem látszik.
A facebook oldal is még működik, ott is vissza tudsz nézni 2012-ig. A facebook törölte a hozzáférésemet ehhez az oldalhoz, mert volt egy jó indulatú emberke aki feljelentette az oldalam amin szinte kizárólag oktató videók vannak.  A kedves facebbook meg simán letiltott az oldalamról. Ezt itt tudod visszanézni : https://www.facebook.com/Hobbiasztalos

Csak annyit fűznék még hozzá, hogy köszönjük azoknak akik ezt a fórumot üzemeltetik.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

rty42

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 16, 18:19A kedvencek funkció valóban hasznosnak tűnik, van is hozzá egy kiegészítő ami elvileg kis reszelgetéssel működhet ezzel a verzióval is. Ezt megpróbálom életre kelteni, de megígérni nem tudom...

Mint némi kutakodás után kiderült a kedvenc topikok funkció egy kis igazgatással lényegében már eleve megvolt:
Minden topik tetején található egy a topik figyelését szabályozó gomb (alapból ez a "Nincsenek riasztások vagy email-ek" értéket viseli). Ha itt valaki a kedvenc topikjaihoz követést állít be ("Értesítések fogadása" vagy "E-mailek és értesítések fogadása"), az felkerül a követett topikok listájára ami alapból eléggé el van dugva a profil alján, de kitettem egy linket a főmenübe: a "Könyvjelzők" gomb alatti "Figyelt témák" link mutatja a figyelt topikokat aktivitás szerinti sorrendben.

Emellett egy kiegészítőt is telepítettem ami konkrét hozzászólásokat enged könyjelzőzni (hasznos információ, érdekes hirdetés, satöbbi)
Ezt minden mozzászólás alján megjelenő kis zöld/piros szívecskével lehet kapcsolgatni, létrehozáskor a könyvjelző neve a hozzászólás tárgya, ez módosítható és megjegyzést is lehet hozzá fűzni.
A mentett hozzászólások eredetileg szintén a profil alatt elérhetőek, de kitettem a főmenübe is: a "Könyvjelzők" gomb alatti "Mentett hozzászólások" link visz a könyvjelzők listájára.

Motoros

Idézetet írta: Motoros Dátum 2025 május 26, 07:30Nekem a legfontosabb volt, hogy az adok- veszek működjön mint régen, mivel szeretnék megválni jó pár eladó cuccomtól és nem kilóra leadni.
Ez a kívánságom teljesült, ....működik úgy mint rég, a legújabb legfelül van, ez a lényeg, és időrendben jön minden vegyesen.
A többivel még ismerkedek....meglátom, ráérek kitapasztalni.
Talán csak az a bajom, hogy a régi fórumon megszerkesztett szövegemet nem tudom ide átkopizni, na de zaksön, újraírom a portékához a dumát. Úgy látom, hogy még az ár sem kötelező ami előnyös is lehet.
Lehet, hogy nyitok magamnak majd egy topikot és oda berakom a cuccokat. Az hogy lehet törölni az eladottat az meg zseniális.
Varsa nyitott nekem ugyan egyet "Motoros motyói" címen de azt nem találom, de sebaj.
Az éves támogatásba én is beszállnék.
Az is nagyon jó hogy a tárhelynek a linkje meg az első fórum is fent van....valóságos időutazás nézegetni. :St

Motoros

Ha valami hülyeséget írok akkor azt újraírom és az eredetit tudom törölni....ez is jó. pl Varsa nevét ki v - vel írtam és tudtam korrigálni. :)

Motoros

közben kiderült, hogy ár az kötelező de sebaj.
Hátránynak látom, hogy 15 nap múlva törlődik a hirdetésem. [#fejvakaras]

kgl

Idézetet írta: Motoros Dátum 2025 május 26, 08:25közben kiderült, hogy ár az kötelező de sebaj.
Hátránynak látom, hogy 15 nap múlva törlődik a hirdetésem. [#fejvakaras]

Ez szerintem inkább előny. Képzeld el, ha nem törlődne és idejön egy nepper és elkezdi az autóit hirdetni százával, majd el is felejti, hogy ide is felrakta a több száz autó hirdetését. Ha nem törlődne akkor a végtelenségig itt lennének a hirdetései. Persze szokni kell ezt a 15 napos dolgot. Ha megnézed más hirdető platformokon, pldául a használauto.hu-n ott is van időkorlátja a hirdetésnek. A jófogáson is van már. Régen nem volt és kissé bele is fulladt a rendszer a sok lejárat nélküli hirdetésbe.

kgl

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 26, 00:26Mint némi kutakodás után kiderült a kedvenc topikok funkció egy kis igazgatással lényegében már eleve megvolt:
Minden topik tetején található egy a topik figyelését szabályozó gomb (alapból ez a "Nincsenek riasztások vagy email-ek" értéket viseli). Ha itt valaki a kedvenc topikjaihoz követést állít be ("Értesítések fogadása" vagy "E-mailek és értesítések fogadása"), az felkerül a követett topikok listájára ami alapból eléggé el van dugva a profil alján, de kitettem egy linket a főmenübe: a "Könyvjelzők" gomb alatti "Figyelt témák" link mutatja a figyelt topikokat aktivitás szerinti sorrendben.

Emellett egy kiegészítőt is telepítettem ami konkrét hozzászólásokat enged könyjelzőzni (hasznos információ, érdekes hirdetés, satöbbi)
Ezt minden mozzászólás alján megjelenő kis zöld/piros szívecskével lehet kapcsolgatni, létrehozáskor a könyvjelző neve a hozzászólás tárgya, ez módosítható és megjegyzést is lehet hozzá fűzni.
A mentett hozzászólások eredetileg szintén a profil alatt elérhetőek, de kitettem a főmenübe is: a "Könyvjelzők" gomb alatti "Mentett hozzászólások" link visz a könyvjelzők listájára.

A könyvjelző már nagyon hiányzott, köszönjük. :)
A hozzászólások mentését is kipróbáltam az is jó ötlet, de amikor vissza akarom nézni a bejelölt hozzászólást, akkor a jobb oldali link a topik elejére ugrik a link és nem a hozzászólásra ami akár sok száz hozzászólással lejjebb van csak és így nem lehet megtalálni majd egy idő után. Szerintem ez zavaró. A bal oldali link jó helyre ugrik.
A jobb oldali link heyére inkább a megjegyzés elejét kellene kirakni mert akkor  a megjegyzésnek is lesz értelme.

rty42

Hmmm... nekem működik. Melyik hozzászólással próbáltad?