Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

gaben

Idézetet írta: amper Dátum 2025 május 28, 15:21had töröljem már én amikor eladtam és ne legyek ezáltal arra kényszerülni hogy újból ezzel vacakoljak amúgy adott itt már el valaki valamit? egy foglalom hozzászólást nem látni

Ez csak egy tervezet, nincs még kőbe vésve, viszont lesz automatikus törlés, hogy ne terhelje feleslegesen a tárhelyet.

rty42

Az automatikus törlést beüzemeltem, egyelőre a 60 napnál régebben inaktív hirdetések törlődnek.

kgl

Egy pár kényelmetlen megoldást találtam a fórum motorban ami szerintem megoldható.

1. Az üzenet írásnál az ablak túl alacsonyra nyílik meg, 10 sor magas, az előnézetnél még kisebbe lehet csak folytatni a bevitel. Mondjuk ki lehet nagyítani a felső ikonsor végén lévő zöld gombbal, de akkor nincs alul semmiféle mentés és küldési lehetőség. Az újabb zöld gomb nyomásakor visszaáll a kis magasságú bevitelre a kép és megjelennek alul a gombok. Elvileg ez így használható, de elég kényelmetlen. A gond az, hogy néha az előnézetből visszalépésnél a szokásosnál is alacsonyabb a beviteli mező, nem mindig, de volt nekem már olyan eset amikor csak a szokásos 10 sor helyett 3 sorban jelent meg a beviteli mező. Ez bizony programhiba. Teljesen random működik így. A normál hozzászólásnál jelenleg 10 sor jelenik meg a beviteli mezőre, a véleményem szerint a 20 sor lenne az ideális mindenhol. Akkor nem kellene nagyítani sem a zöld ikonnal, így kényelmesebb és átláthatóbb lenne a bevitel.

2.  Bár felül az ikonsoron van egy táblázat beviteli gomb, de azt senki nem fogja tudni használni, mert csak a táblázat kódjait rakja be.

3. A beviteli mező alatt megjelenik a csatolmányok és további opciók link, de ez nem enged csatolni más filet, ezért félrevezető a felirat a linken. Elég lenne helyette a "További opciók"-at kiírni a linkben.

4. a beviteli mező alatt megjelenik a "Kattints vagy húzd ide a fájlokat" felirat, itt jelezni kéne ebben a szövegben hogy (max 2 Mb) méretű csatolmányt lehet csatolni.

Ha ezt a 4 apróságot idővel sikerül javítani az ötleteim alapján akkor  már majdnem tökéletes  lesz ez a fórum motor. :)
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

rty42

1. Nem minden hozzászólás kell hogy kisregény legyen, a legtöbb hozzászóláshoz elég szokott lenni ez a 10 sor is (még ehhez is majdnem elég lett ).
A zöld ikonon kívül lehet a jobb alsó sarok lejjebb húzásával a normál ablakot is átméretezni ha mégis több hely kell (elismerem ez nem túl feltűnő, de elég általánosan használt technika beviteli mezők átméretezhetőségére), ezt figyelembe véve szerintem az alap méretet felesleges nagyobbra venni.

2. Hát aki nem tudja használni, annak nem kötelező . Arra tökéletes, hogy ad egy sablont, hogy hogy kell egy táblázat struktúrát a hozzászólásban megcsinálni. Én használtam már, a semminél szerintem sokkal jobb.

3. Ez angolul simán options, szóval fordítási hiba, igyekszem mihamarabb javítani.

4. Ez végülis megoldható, habár kicsit gány módon (a szöveg magyar fordításába be tudom tenni a max 2Mb-ot).
Nem elegáns, de van értelme, erre is igyekszem sort keríteni.

rty42

3+4: kész is  8)

kgl

Idézetet írta: rty42 Dátum 2025 május 29, 15:471. Nem minden hozzászólás kell hogy kisregény legyen, a legtöbb hozzászóláshoz elég szokott lenni ez a 10 sor is (még ehhez is majdnem elég lett ).
A zöld ikonon kívül lehet a jobb alsó sarok lejjebb húzásával a normál ablakot is átméretezni ha mégis több hely kell (elismerem ez nem túl feltűnő, de elég általánosan használt technika beviteli mezők átméretezhetőségére), ezt figyelembe véve szerintem az alap méretet felesleges nagyobbra venni.

2. Hát aki nem tudja használni, annak nem kötelező . Arra tökéletes, hogy ad egy sablont, hogy hogy kell egy táblázat struktúrát a hozzászólásban megcsinálni. Én használtam már, a semminél szerintem sokkal jobb.

3. Ez angolul simán options, szóval fordítási hiba, igyekszem mihamarabb javítani.

4. Ez végülis megoldható, habár kicsit gány módon (a szöveg magyar fordításába be tudom tenni a max 2Mb-ot).
Nem elegáns, de van értelme, erre is igyekszem sort keríteni.

Köszönöm a pozitív hozzállást. :) [#taps]

Kidwick

Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a régi órumos hirdetéseimet honnan tudom elővarázsolni?
Előre is köszönöm szépen! (Már ja jármég ide valaki és olvassa [#worship] ..)
Személyes átvétel Óbudán, Százhalombattán ill postázásuk előreutalás után megoldható. Vételi szándékot kérem privát üzenetben is jelezni!

TBS-TEAM

Idézetet írta: Kidwick Dátum 2025 június 07, 15:28Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy a régi fórumos hirdetéseimet honnan tudom elővarázsolni?
Előre is köszönöm szépen! (Már ja jármég ide valaki és olvassa [#worship] ..)

Valószínüleg a saját gépedről, ha elmentetted, ha nem akkor fel kell tölteni
egyessével amit hirdetni szeretnél.
Nem készűlt róla mentés.
József

horcsab

Az FTP elérést megosztaná valalki, nem találom vagy béna vagyok...
Szeretném aktualizálni.

vadember

Idézetet írta: horcsab Dátum 2025 június 08, 09:31Az FTP elérést megosztaná valalki, nem találom vagy béna vagyok...
Szeretném aktualizálni.

A címsorban ha rákattintok a "CNCTar" gombra, nekem megnyílik.

horcsab

Idézetet írta: vadember Dátum 2025 június 08, 11:01A címsorban ha rákattintok a "CNCTar" gombra, nekem megnyílik.

Ez ok, de szerkeszteni nem tudom csak megnézni. Régebben volt FTP elérés, felhasználónév/jelszó párossal és azon keresztül tudtam belépni és szerkeszteni a mappám.
Nem emlékszem a beállításokra és ez kellen nekem.

svejk

Küldtem magánban.

kgl

Idézetet írta: svejk Dátum 2025 június 08, 14:32Küldtem magánban.

Ha lehetséges nekem is küldj egy FTP elérést ip címmel.
Köszönöm.

Scythian

Üdv szakik!
Túl egy szentségelős hétvégén némi tanácsért fordulok a T. nagyérdeműhöhöz.
Néhány éve vásároltam egy FU36-os marógépet, ami átesett némi ráncfelvarráson.
A történethez annyi még hozzá tartozik, hogy tekintélyes felújítást követően megkapta a 3 irányú útmérőket is.
Mondhatnám, hogy egészen szerethető géppé vált, mindaddíg, mígnem hétvégén egyik munkánál elfogott némi gyanú.
A munkaasztal vertikális pozícionálása valahogy nem az elvártak szerint történt, így tegnap egy mérőórát tettem
a vertikálba, és megdöbbenve tapasztaltam, hogy az asztal függőleges mozgását csak 50-55u elmozdulást követően követte le az útmérő. Tehát az asztal már 0.050mm ereszkedett, mikor az útmérő még elmozdulást nem jelzett ki.
Tudna erre valami elfogadható választ adni valaki?
Próbáltam az ékkel játszani. Ha teljesen eltávolítottam, akkor korrektül mért mindkét műszer ereszkedésben, de visszaemeléskor ismét tévesztett az útmérő. Olyan érzésem van, mint ha az asztal jobbra/ balra billegne, és így befeszül, de ennek meg ellent mond az, hogy a vertikálban lévő óra egzakt eredményt produkál minden esetben. Totál tanácstalan vagyok, mert nem találok összefüggést. Érthetetlen számomra az, hogy a zsámollyal mozgó asztal a vertikál alatt miként süllyed, miközben a zsámoly konzolhoz illeszkedő fele meg sem mozdul...
Please valami okosságot valaki.   
Vizualitás gyanánt:
https://dielco.hu/sk/asztal-le.mp4 

kgl

Idézetet írta: Scythian Dátum 2025 június 08, 21:47Üdv szakik!
Túl egy szentségelős hétvégén némi tanácsért fordulok a T. nagyérdeműhöhöz.

Please valami okosságot valaki.   
Vizualitás gyanánt:
https://dielco.hu/sk/asztal-le.mp4 

Én a finommechanikai műszerész fejemmel gondolkodva a gép asztalának a kopásában keresném elsősorban a hibát. Valahol írtad, hogy 0.25 mm billegése van? Én egy Csonka típusú marógépen tanultam, annak kb 120 cm körül volt az ágy hossza, és hiába volt egy masszív öntvény gép, az asztal 2 vége között ott is elég nagy eltérés volt, ha megterheltem fel és le az asztalt kézzel. 

- Van nekem is útmérős gépem, amit én készítettem, abban csak 1 db útmérő van, valami kínai olcsó 0.01 mm pontosságú a kijelzése. Ráadásul gombelemmel működik az elektronikája ami lemerülhet. Én ellenőrizném az útmérő pálca tisztaságát is mert egy forgács darab is okozhatja, hogy picit akadozva mozdul magasság állításnál az útmérő csúszka.
- Amit még ellenőriznék, hogy ha asztalnak mekkora a négy sarkán a mérőórával mérve a függőleges mozgása. Lehetséges, hogy az asztal szerkezet van kikopva ?  Az útmérő csúszkája feltételezem nem ott van, ahol a mérőórával mérsz próbáld meg a lehető legkisebb távolságra rakni a mérőeszközöket és úgy is megmérni a kotyogást, majd távolra rakni egymástól és úgy is mérni. Persze a dinamikus terheléssel pld ránehezedsz a súlyoddal az asztal végére. Ez egyből kimutatja, ha az asztal megvezetése ki van kopva.

Csak az összehasonlítás érdekében rakom be az én útmérőm.