Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, kérlek olvasd el:

A régi fórumról áthozott hozzászólásoknál a felhasználó neve adatvédelmi megfontolásokból véletlenszerűen generált értékekre lett  lecserélve. Ez akkor tud a valódi értékre visszaállni, ha az adott felhasználó a régi fórumon nyilatkozik, hogy beleegyezik az adatainak az új fórumra továbbításához, majd ezután itt a régi felhasználónevével és email címével regisztrál.
8~20 óra között, 1~30 percen belül megtörténik a jóváhagyás, 30 percenként ellenőrizd email fiókodat (SPAM-ot is) mindenképp kapsz mail-t, a sikeres regisztrácioról, vagy a hibáról és, hogy mi a teendőd.
Nézd meg  "A régi fórumról, az új fórumra költözés útmutatót."
A régi fórumon használt email címmel de más felhasználói azonosítóval érkező regisztrációs kérelmek törlésre kerűlnek.

Main Menu

Csevegő

Indította gaben, 2025 március 17, 22:07

Előző téma - Következő téma

kgl

Idézetet írta: kgl Dátum 2025 július 18, 16:46Valami gond van a szerverrel. Egy hozzászólást szerettem volna írni, és amikor ellküldtem ez a hibaüzenet jött.:
Nem elfogadható
A kért erőforrás megfelelő reprezentációja nem található ezen a szerveren.
Rájöttem mi okozza a hibaüzenetet.

A html progjamot parancsok között nem fogadja el a szerver pedig erre lett kitalálva.
Viberen is elérhető vagyok : 06-20-976-6330

OlyFlyer

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 július 18, 16:50Nem azért kelett költözni mert egy ősrégi számítógépet kelett kiváltani,
senki nem beszélt soha modernizálásról.

Mint felhasználó: az írásaidat (hozzászólásaidat) bármikor módosíthatod javíthatod, törölheted is minden témán belűl.
Gép építés esetén nyithatsz új topicot amibe bármit belerakhatsz azzal kapcsolatban amit készítel.
Feltölthetsz pl: PDF file-okat is, amiket akármikor módosíthatsz is egyszerre max 2Gb.

Köszönöm a gyors választ. Szerintem jobb lenne mindenhol megengedni új téma kezdést, mert akkor könnyebb lenne a hozzászólónak oda írni ami a hozzászólót érdekli. Így ahogy most van, többet kell kattintgatni mint a régi fórumon. Ennek akkor lenne értelme ha különböző témák lennének a főtémák alatt. Itt például először a "Csevegők" főtémára kattintok, utána a "Csevegő" altémára, és csak azután lehet olvasni a hozzászólásokat.

TBS-TEAM

Idézetet írta: OlyFlyer Dátum 2025 július 18, 17:20Köszönöm a gyors választ. Szerintem jobb lenne mindenhol megengedni új téma kezdést, mert akkor könnyebb lenne a hozzászólónak oda írni ami a hozzászólót érdekli. Így ahogy most van, többet kell kattintgatni mint a régi fórumon. Ennek akkor lenne értelme ha különböző témák lennének a főtémák alatt. Itt például először a "Csevegők" főtémára kattintok, utána a "Csevegő" altémára, és csak azután lehet olvasni a hozzászólásokat.

Jelenleg több mint 770 felhasználó regisztrált át.
Nincs 1% aki bármilyen témában akár egy pár sort is ír.
Teljesen csak a piactér miatt lépnek be naponta több százan.
Minden más érdektelen.
Senkinek semmire sincs ideje, vagy akarata, vagy tudja a fene. :Q
Szinte bármit meg lehet rendelni, nem kell agyalni és legyártani, mert nincs vagy nem elérhető.
József

Kelepeisz Lajos

Sziasztok!
Csak egy gondolat, ez az új fórum nagyon elcseszett lett, teljesen eltávolodott a régi szisztematikátol, egy hirdetést nem tudok feladni, mert fingom nincs hogy kell, meg amúgy is számomra tök idegen ez az oldal.
Légyszives ne kövezzetek meg, meg ne írjatok fikázó gondolatokat, nekem ez így jött át, sajnos szinte már nem is látogatom az oldalt, mert nekem tök idegen.
Elnézést a negatív hozzáállásomért.
Sziasztok.

TBS-TEAM

Idézetet írta: Kelepeisz Lajos Dátum 2025 július 19, 17:19Sziasztok!
Csak egy gondolat, ez az új fórum nagyon elcseszett lett, teljesen eltávolodott a régi szisztematikátol, egy hirdetést nem tudok feladni, mert fingom nincs hogy kell, meg amúgy is számomra tök idegen ez az oldal.

A régi egy egyedi fejlesztés volt, ez egy átlagos fórummotor.

Ha ide sikerűlt írni, akkor hirdetést is fel tudnál adni ha nagyon szeretnél.  wave.gif
József

morvfer7

Idézetet írta: Kelepeisz Lajos Dátum 2025 július 19, 17:19Sziasztok!
Légyszives ne kövezzetek meg, meg ne írjatok fikázó gondolatokat, nekem ez így jött át, sajnos szinte már nem is látogatom az oldalt, mert nekem tök idegen.
Elnézést a negatív hozzáállásomért.
Sziasztok.

sajnos teljesen igazad van.   bár elég sokat ülök gép előtt, de saját magam sem értek itt semmit..  akikkel személyesen beszéltem, mindenki azt mondja, hogy sajnálja, hogy ide jutott a fórum.. el tudom képzelni, hogy az idősebb korosztály, aki megszokott valamit, az még nehezebben boldogul ezen a felületen..
kissé ez túl van darabolva, túl van  szabályozva.. az előző fórumon egy topik volt a hirdetéseknek, de átláthatóbb volt, valamint könnyebben kezelhető..

de a legfontosabb, hogy itt már kiskirályok vannak, akik csak azért, mert épp a hasukra ütöttek, hoznak gumiszabályokat, ami ugye sehol nincs leírva, (ha le van, akkor pedig jól ez van zárva, nehogy hozzáférjek), de eddig soha nem merült fel, hogy nem hirdetek egyesével valamit, hanem az aláírásomban odateszem a weblapom linkjét, amit ugye a fórumon eddig is mindenki ismert és meg is kerestek, ha valakinek kellett valami.. most már az admin tiltja ezt.. mert itt az a szabály.. elkeserítő..  aztán az admin küldött nekem több mint 2 hete egy privát üzenetet erről, amit ugye ma kaptam meg, mert épp tegnap töröltem a cookikat a gépemen és kidobott a fórum, ma újra belépésnél látom, hogy július 6-án írta nekem, hogy nem engedélyezett a láblécemben a weblap cím..  én meg kis naív, azt gondoltam, hogy én rontottam el valamit és újra beírtam, de azóta nem is figyeltem erre... privát üzenet nem jelenik meg, e-mail sem jön a privát üzenetről, de legalább már tudom, hogy itt tilos valami, mert az adminnak fáj, ha eladok egy 100 Ft értékű csatlakozót..   

sunraw

Sziasztok!

Az előző fórumon volt egy Tibor85 nevű felhasználó.
Itt nem találom. A régi adatlapján csak a lakhely van, Győr.
Írjon már rám, ha magára ismer.

Előre is köszi!

keri

Idézetet írta: TBS-TEAM Dátum 2025 július 18, 17:43Jelenleg több mint 770 felhasználó regisztrált át.
Nincs 1% aki bármilyen témában akár egy pár sort is ír.
Teljesen csak a piactér miatt lépnek be naponta több százan.
Minden más érdektelen.
Senkinek semmire sincs ideje, vagy akarata, vagy tudja a fene. :Q
Szinte bármit meg lehet rendelni, nem kell agyalni és legyártani, mert nincs vagy nem elérhető.

Ez a társaság kiöregedett, elfáradt, én sem nagyon csinálok semmi újat, a régi dolgokkal meg nincs mit dicsekedni. A fiatalok meg szerintem főleg az Facebookon vannak, de az túl erőszakos hely nekem. Amúgy meg ha valaki kíváncsi valamire megkérdezi a mesterséges intelligenciát, és alaposan kifejtve, hivatkozásokkal válaszol neki, nem hülyézik le, nem beszélnek mellé.
Na meg aztán a "mai fiatalok" tényleg nem értékelik a nulláról építést.
Legutóbb az új villamosmérnök kollégán akadtam ki. Friss diplomával fogalma sincs a tranzisztoros alapkapcsolásokról, pedig nem hülye.

PSoft

Idézetet írta: keri Dátum 2025 július 22, 21:09"Ez a társaság kiöregedett, elfáradt, én sem nagyon csinálok semmi újat, a régi dolgokkal meg nincs mit dicsekedni. A fiatalok meg szerintem főleg az Facebookon vannak, de az túl erőszakos hely nekem..."

Milyen érdekes, ugyanígy látom én is.  :( 
Talán azért mert, a "kiöregedettek" egyike...én vagyok!

pcs

Idézetet írta: PSoft Dátum 2025 július 22, 22:15Milyen érdekes, ugyanígy látom én is.  :( 
Talán azért mert, a "kiöregedettek" egyike...én vagyok!
Majd ha 120 évesek lesztek, akkor kerültök az öreg kategóriába!  8) Addig a tapasztalt siheder kategória dukál.

onagy

Idézetet írta: keri Dátum 2025 július 22, 21:09Ez a társaság kiöregedett, elfáradt, én sem nagyon csinálok semmi újat, a régi dolgokkal meg nincs mit dicsekedni. A fiatalok meg szerintem főleg az Facebookon vannak, de az túl erőszakos hely nekem. Amúgy meg ha valaki kíváncsi valamire megkérdezi a mesterséges intelligenciát, és alaposan kifejtve, hivatkozásokkal válaszol neki, nem hülyézik le, nem beszélnek mellé.
Na meg aztán a "mai fiatalok" tényleg nem értékelik a nulláról építést.
Legutóbb az új villamosmérnök kollégán akadtam ki. Friss diplomával fogalma sincs a tranzisztoros alapkapcsolásokról, pedig nem hülye.

Nem hinném, hogy a kifáradás/kiöregedés az oka az inaktivitásnak. Egyszerűen csak "elkurvult" a társadalom, mondhatnám úgy is, hogy elkényelmesedett. Nem is olyan rég még fióksínnel-meneteszárral építettek gépet, ma már inkább sehogy se, ha valaki mégis rétegelt lemez szerkezetű gépet kínlódik össze sokan kiröhögik a kezdetlegesnek tűnő megoldásai miatt. Azon ritka állatok közé tartozom, aki tanulni jár ide, az új generáció már sajnos nem kíván tanulni - nemhogy gépet rakjon össze abból, ami van. A virtuális valóság sajnos izgalmasabb lett a teremtés öröménél, a kudarc ma már kerülendő és nem a cél felé vezető utat kövezi. Lazán kapcsolódik ide, de ha valaki tinédzser korú gyerekét/unokáját nevelgeti, tapasztalhatja, hogy az ő világuk, szemléletük nem összeegyeztethető azzal, amit mi éltünk, gondoltunk, na ennek lenyomata az új fórumaktivitási index is. A pénz minden, kereskedni mindenek felett, minden másra ott vannak a kínaiak...
O.

pcs

Idézetet írta: onagy Dátum 2025 július 23, 09:19Nem hinném, hogy a kifáradás/kiöregedés az oka az inaktivitásnak. Egyszerűen csak "elkurvult" a társadalom, mondhatnám úgy is, hogy elkényelmesedett. Nem is olyan rég még fióksínnel-meneteszárral építettek gépet, ma már inkább sehogy se, ha valaki mégis rétegelt lemez szerkezetű gépet kínlódik össze sokan kiröhögik a kezdetlegesnek tűnő megoldásai miatt. Azon ritka állatok közé tartozom, aki tanulni jár ide, az új generáció már sajnos nem kíván tanulni - nemhogy gépet rakjon össze abból, ami van. A virtuális valóság sajnos izgalmasabb lett a teremtés öröménél, a kudarc ma már kerülendő és nem a cél felé vezető utat kövezi. Lazán kapcsolódik ide, de ha valaki tinédzser korú gyerekét/unokáját nevelgeti, tapasztalhatja, hogy az ő világuk, szemléletük nem összeegyeztethető azzal, amit mi éltünk, gondoltunk, na ennek lenyomata az új fórumaktivitási index is. A pénz minden, kereskedni mindenek felett, minden másra ott vannak a kínaiak...
O.
"tinédzser korú gyerekét/unokáját nevelgeti, tapasztalhatja,"
Azt is látom, tapasztalom, hogy az AI és társai tévútra, de akár zsákutcába is terelgeti az ifjakat. Jól becsapja őket, amit nehezen vagy egyáltalán nem hisznek el. Majd, mire rájönnek, késő lesz számukra sok dologhoz. Igaz, az AI megkerülhetetlen még nekünk, reszelőt ismerőknek is. Én is főleg tanulni járok ide, sőt könyvtárba is járok, de már alig vannak a polcokon böngészni való könyvek, nemhogy érdeklődő fiatalok. Már a könyvtári polcok is "buborékot" képeznek, célirányos kereséssel lehet a raktárból a szakkönyveket is kikérni.

keri

Idézetet írta: pcs Dátum 2025 július 23, 06:54Majd ha 120 évesek lesztek, akkor kerültök az öreg kategóriába!  8) Addig a tapasztalt siheder kategória dukál.

Ez a jó felfogás, de sajnos a fájó ízületeim, a rossz szemem, és a teherbírásom (nem léte) nem ért veled egyet  ;D

TBS-TEAM

Idézetet írta: keri Dátum 2025 július 23, 14:58Ez a jó felfogás, de sajnos a fájó ízületeim, a rossz szemem, és a teherbírásom (nem léte) nem ért veled egyet  ;D

Egy Japán 104 éves gyöngyhalász azt mondta mikor megkérdezték a hosszú élet titkáról:
Csak az első 100 évet nehéz megélni, utánna már nagyon kevesen halnak meg.  :Q
József

Szedlay Pál

Idézetet írta: pcs Dátum 2025 július 23, 14:05"tinédzser korú gyerekét/unokáját nevelgeti, tapasztalhatja,"
Azt is látom, tapasztalom, hogy az AI és társai tévútra, de akár zsákutcába is terelgeti az ifjakat. Jól becsapja őket, amit nehezen vagy egyáltalán nem hisznek el. Majd, mire rájönnek, késő lesz számukra sok dologhoz. Igaz, az AI megkerülhetetlen még nekünk, reszelőt ismerőknek is. Én is főleg tanulni járok ide, sőt könyvtárba is járok, de már alig vannak a polcokon böngészni való könyvek, nemhogy érdeklődő fiatalok. Már a könyvtári polcok is "buborékot" képeznek, célirányos kereséssel lehet a raktárból a szakkönyveket is kikérni.

"Azt is látom, tapasztalom, hogy az AI és társai tévútra, de akár zsákutcába is terelgeti az ifjakat."
ha van időd , konkrétumokkal alátámasztani ezt az állítást.
Nagyon kíváncsi lennék mire gondolsz. Hogyan viszi tévútra, zsákutcába, és miért is terelgetné.
Mik azok a probléma körök amikor olyan válaszokat ad ami káros a fiatalokra nézve.?