Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

0bn8uxmw

Akinek már fent van a windows 10 és modell problémája van nyugodtan próbálja ki a gyári 3Dbuilder app-ot nagyon szépen javítja a modell esetleges problémáit és nálam jobb eredményt add mintha a netfabb-al javítanám. A szerkesztési lehetőségek is elég jók benne, főleg a modell kettévágás tud hasznos lenni.

noctiluxx

Ha valakinek van fölösleges, nyomtatóba való 8-as tengelye, megvenném :) A steel vázba kellene, az Y tengelyhez 370mm-es kell, de a többit is szívesen lecserélném. Asztali nyomtatókból vannak és egyik sem igazán 8-as :D

000000000

A da Vinci nyomtatómon le akarom cserélni az extrudert, hogy tudjak vele pla-t nyomtatni. Vettem is egy http://www.ebay.com/itm/400924442066" TARGET=_fnew>ed3 klónt, és a héten terveztem összerakni. Most nézegetem, és az extruder tetején a nyílás majdnem 3mm, így az 1.75-ös szálhoz vastagnak tűnik, a 4/2-es teflon csőnek meg vékonynak. Lehet, hogy a cím ellenére 3mm-es szálhoz való extrúdert küldtek? Vagy ez így jó, csak én nem látom át a problémát teljes egészében?

vjanos

Hátööööö... A leírásban 3.0 mm van, a fenti terméknévben meg 1.75. Szal 50-50 :)

Az 1.75ösnél a 4/2-es csőnek le kellene mennie a hűtőbordán keresztül egész az elvékonyított részig.

0bn8uxmw

Nézd meg a tervek alapján melyiket kaptad http://wiki.e3d-online.com/wiki/Main_Page" TARGET=_fnew>E3D docs, a leírásban 3mm-es szálhoz mondják a nevében meg 1.75-ös van lehet a megjegyzésben kellett volna jelölni melyiket akarod. Az átvezető csövet mérd meg a borda és az alu blokk között annak a furatából rögtön kideül mihez szánták.

s7manbs8

A vékony heat break rész elég vastagnak látszik a képen.

000000000

Nincs benne hely a teflon csőnek, szóval akkor ez 3 mm-es, gondolom. Remek! [#shakehead]
Kicsit jobban megnézve az oldalt, kétszer szerepel nagy betűkkel, hogy 1.75mm, és egyszer, hogy 3 (szóval statisztikailag jó esélyem volt)
Ja, meg az oldal alján a kérdések között, hogy 3-asat kapott, mit csináljon. [#nevetes1]
Egyébként ez már nem az első eset, hogy a cikk nevében szereplő dolog egyszerűen nem volt igaz  [#shakehead]

vjanos

Lejjebb görgetve az ebayen úgy néz ki mások is benyalták a méretet... :/

000000000

A rajzok alapján egyértelműen a 3mm-est kaptam. Mindenesetre visszakértem a pénzem, meglátjuk, megkapom-e (már két hónapja rendeltem, csak még nem jutottam el a beszerelésig).
Már a múltkor is gondolkoztam az e3d lite-on, de győzött a spúr énem, de most nincs kedvem egy hónapot várni, úgyhgoy lehet, hogy kipróbálom. Valakinek van itt ilyenje?

sastas

Ebayen ez egyszerű. Nyitsz egy Case-t és leírod, hogy a termék 1.75nek van leírva és 3mm-t küldtek. Ez megtévesztő cím, a cím a leírással nem egyezik.Kérdés nélkül Case, vagy ha nagyon erősködik negatív feedback, és beírni indoklásnak, hogy nem megfelelő és kész vagy "not as described". A negítívra kifejezetten hamar ugranak(ha másnem az ebay keres meg, hogy szerintük nem jogos a negatívod, és akkor velük kell megbeszélned mi a probléma.)

Amiért betértem: Ki melyik extrúdert javasolja és miért?(Vagy a topikban mikor volt erről legutóbb szó).

B.Zoltán

Van 3/2 teflon csövem.
Egy kis darabot , ha beleraksz nem oldja meg a problémát?

0bn8uxmw

Sajna nem fog neki működni azzal sem mert az átvezetőcső és a fúvóka is szélesebb a 3mm-es szálhoz.

000000000

Miért nem működne? A rajz szerint a fúvókáig van benne egy 3.2mm-es lyuk, szóval ide pont beleférne a tefloncső. Amire én gondoltam, hogy mivel 'felül' nincs megtámasztva, így arra ki tudna csúszni, amikor visszahúzza a szálat.
De inkább megrendeltem az e3d lite-ot, ennek meg majd remélem, visszakapom az árát...

0bn8uxmw

Ha teljesen a fúvókáig dugod le neki a csövet akkor a fűtött részen az olvadt anyag is a tefloncsőben menne de leginkább sajna csak beleragadna tuti szálelakadás szerintem.