Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s7manbs8

Megy ez a nyomtatóm, mint a hülye, most 0.4-es fejjel nyomtatok egy E240 motor tartót, de úgy, hogy a fej 0.6-nak van beállítva a programban, 0.4 rétegvastagsággal megy, így elég gyors , hűtést se adok neki PLA, így jól össze is olvad elvileg.

s7manbs8

Az E3D v6 fej, mennyi anyagot tud kb. kinyomni másodpercenként ? Mi a határa vajon ? Amit még rendesen fel tud melegíteni.

000000000

Mit akarsz ekkora sebbeségel gyártani talán csokoládé figurákat?
Tortára vagy süteményre nem rossz ötlet lenne ahogy anno a marcipán figurák ...

rf63unrk7

Szerintem akkor van létjogosultsága az Omega hajtásnak, ha egy "y tengelyre" több "x tengelyt" akarsz felpakolni, és nem jöhet szóba a szerszámcsere. Vagy akár egyszerre is dolgozhatnak egy munkadarabon felezve, harmadolva, stb. a felületet. De ehhez viszont egyedi vezérlő szoftver kéne fejleszteni (átfedések kezelése, stb. nem egyszerű)...

32wpcr8jg

s7manbs8

Semmi különöset, csak nagyobb tárgyaknál nem mindegy mennyi ideig nyomkodja, nem akarnám, hogy darálja  a szálat, mert nem bírja befele hajtani az extruder,  ez a tegnap esti nyomtatásom jó lett pl, azt elbírta.

s7manbs8

Kezdem érteni, hogy miért szerethetik a tervezők a 3D nyomtatást, míg kinyomott egyet, addig a másikat is megterveztem, így lehet haladni.

Szalai György

Vagy ha a mozgáspálya hossza miatt a „lebegőszíjas” megoldást már fel kéne cserélni a sokkal költségesebb és nagyobb tehetetlenségi nyomatékú golyósorsóra, akkor ez a ragasztott szíjas omega hajtás, lehet egy alternatíva, a fogasléc mellett.

000000000

Kezdésnek milyen bevált nyomtatófejet javasoltok ebay-ről? Külső előtolóval, vagy legyen egybe építve az egész? Fúvóka méretét mekkorára célszerű választani?

Elsőre PLA alapanyaggal gondoltam próbálkozni.  
Köszönöm!

Gyárfás Attila

Üdv
Valaki esetleg meg tudná nekem ezt csinálni? Ha igen kérem jelezze mailben. Gondolom a file okat le lehet tölteni.
Köszi
http://www.thingiverse.com/thing:538603" TARGET=_fnew>gimball

000000000

Persze, kinyomtatom neked!

000000000

Ehhez mit szólnál?
http://www.thingiverse.com/thing:577287" TARGET=_fnew>Gimbal sík alkatrészekkel
Ez azért jobb mert nem a levegőbe kell nyomtatni ami vagy sikerül vagy nem.

Nyomtatásban profik szerint az előző gimbalt ami linkelve lett azt ki lehet megfelelő géppel vagy beállítással nyomtatni hogy szép is legyen meg ne is szakadjon fel nyomtatás közben?

keri

Az mindegy hogy bowdenes vagy direkt, ez a nyomtató kialakításától függ.
Bowdenes fej szerkezete könnyebb lehet, mert nem cipeli a motort, a direkt meg közvetlenebb adagolású.

E3D V6 ami bevállt. Olyan kell amiben a fúvókáig le van vezetve teflon cső. Nehezebben sül be.
Folyamatos és erőteljes hűtés kell neki, amint elindul a fűtése.

0,4mm egy jó középút, de érdemes egy-két sorozatot rendelni a különböző méretekből.

keri

Azt én is néztem.
Majdnem annyi az alátámasztás tömege mint maga a termék.

Pár tervnél nem nagyon erőltetik meg magukat az emberek. Legtöbb esetben csak ötletet tudok nyerni ezekből és inkább megtervezem magamnak.

Pl. egy LCD doboz. A sima felületre rátervezett csavar védő karimát, csak nem tudom minek, mert semmi funkciója azon kívül hogy eltartja a felülettől, szóval levágtam, és kinyomtattam...aztán kiderült hogy ahhoz az LCD-hez amihez való, nem stimmelnek a furatok :D

Szóval ritka a jó terv.