Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

Kösz, azt nem tudtam, hogy direct drive...

vjanos

Köszi, de a száltovábbításra gondoltam :)

3vv2btrhv

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.692698730830471.1073741980.226547324112283&type=3" TARGET=_fnew>Hand Made
Mi itt gürcölünk a 3D nyomtatással , van jobb megoldás ! [#csodalk][#vigyor5][#eplus2]

PSoft

Persze,hogy van "jobb megoldás"!
És...nem is újkeletű a technológia!:)

http://ahuskofmeaning.com/wp-content/uploads/2011/08/large-frnt1.jpg" border=0>

pagabee

Épülőfélben lévő 3D nyomtatómhoz szükségem lenne CNC mart alkatrészekre, melyeket 10mm vastagságú alulemezből kellene elkészíteni.
Ki tud benne segíteni?

keri

Mindenki hülyének nézett, hogy a laptopomba belepakoltam a 8Giga maximális memória mennyiséget...hát most a Slic3r telipakolta [#hehe]

s7manbs8

Mindig az derül ki, hogy sose elég semmi. Persze aki csak fórumozgat, csetelget a neten, annak nem kell ilyen irtózatos mennyiség. :)

keri

Összeugrott a spulnin a szál, és csomót kötött magára nyomtatás közben. Gyári szálkivezetésed doboz. Becsületére legyen az extrudernek, szépen felemelte magához az egész spulnit :D

Másnak is volt ilyen? Van erre valami módszeretek, hogy elkerüljem az ilyen esetet?

s7manbs8

Nekem is pár napja előfordult ez a jelenség, azóta nem megyek kocsmába nyomtatás közbe. :)

s7manbs8

Valami pecás racsnis cucc kéne rá, akkor nem vinné el a botot is a 3D nyomtatott hal. :)

keri

Miért? Ittasan már nyomtatni sem lehet? [#pias]

keri

Ja, lehet az kéne. Fékezni a dobot, meg a szálat is hogy ne tudjon fellazulni. Bár nem tudom hogy az a vacak 10mm retract hogy gubancolta össze.

000000000

Azt a digitális pazarló és környezetszennyező mindenit!!!!
Van ettől elegánsabb, más út is, én pl. ezt nulla közeli RAM-mal oldom meg a saját kis Robsy 3D nyomtatómnál, hiszen bőven van idő egy kis számolásra, és az eredményt egyből step/dir-en kinyomom. Aztán szépen el is felejtem, és a következő pont generálásra koncentrálok csak.
Így a több millió soros G kódok elmaradhatnak.

keri

:)))
A G-kód már nem nagy, "csak" 50mega lett. Egyénként igazad van. Komoly tervezőprogrammal, nagy és bonyolult modelleknél és véges elem analízisnél sem töltötte meg a memóriát.

De ugye itt a kelleténél nagyobb modelleket pakoltam be elég sokat egy asztalra, és ezt kellet átszámolnia saját magának.

s7manbs8

Ebben teljesen igazad van, ugyanis ha az egész folyamatot nézzük, tehát a tervezéstől a legyártásig és bele lenne számolva, hogy a gép képességei megengedik a valós időben való számolást, akkor bizony, lehet optimálisabb a te módszered, sőt adott esetben biztos, de ha egy 38-os procival hajtom a gépet, ami épp csak a mozgatást tudja elvégezni, akkor meg a g kód a jobb, ha tudom olvasni az SD kártyát, vagy ha kicsi a mikroproci, mint az atmega2560, annak a 16MHz és 8 bites képessége nem engedi ezt, ha valakinek olyanja van.