Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

Devecz Miklós

Ha van rá igény, akkor pár darab extruder fejet össze tudok még dobni. Saját fejlesztés, de szerintem van olyan, mint a "gyári". Eddig még egyik sem sült be.

Devecz Miklós

Telefon átka a duplázás.

ezsolt74

A telefon duplázni nekem is szokta.

szf

Engem érdekelne írnàl bővebben.
Köszi

Devecz Miklós

Ok. Vasárnap már otthon leszek. Magánban irok majd.

szf

Gyárfás Attila

Jó lenne,de ez nem tudom milyen vázba való. Viszont ez már az én vázamba jó lenne.  
http://www.thingiverse.com/thing:761451/#files" TARGET=_fnew>tilt

Mit szólsz?

000000000

E3D V6-hoz melyik közvetlen adagolást érdemes megépíteni? Érdemes 2db ventilátorral építeni?
(Súly nem számít, egy router mechanikára fog kerülni.)

000000000

Bulldog XL extruder - ilyet építettetek már? Vagy van ennél megbízhatóbb is?

0bn8uxmw

http://www.ebay.com/itm/131567365729?_trksid=p2060353.m2749.l2649&var=430938950656&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT" TARGET=_fnew>MK8 Extruder Aluminum Frame és csinálsz hozzá egy átkötőcsavart amivel a fejet belecsavarod az alu blokkba.
Kell egy venti hűti a fejet(40mm-es ajánlott mert a gyári 30mm-es pörög visít és rezonál vagy cseréled alacsonyabb szálításúra vagy potival is visszaveheted a feszt neki) és még két 40 v 50mm-es lóghat a fej a két oldalán a nyomatot hűteni.

0bn8uxmw

Az is nagyon jó de ha magadnak gyártod elég drága.
Amit linkeltem mk8-at sem rossz csak majd nyomtatni kell bele egy szálvezető darabot, hogy a puhább anyagokat is képes legyen nyomtatni, vagy amikor felrakod a fejet 4mm-es furatot hagysz az átkötő csavarban és egy tefloncsövet raksz ami felér végig a száltoló kerékig.

0bn8uxmw

Az is nagyon jó de ha magadnak gyártod elég drága. = Az is nagyon jó de drága ha magadnak gyártod persze az más.

000000000

Jó, csak a board_cam_plate át kell rajzolni hogy a lapja legyen az alján, mert így állítva kinyomtatni nem túl szerencsés. Szerintem direkt vannak elrontva a rajzok de ezt már sokszor tapasztaltam.

000000000

A bulldognál miért használnak 5:1 áttételű léptetőmotort?  

Van egy modell fájlom, aminek .rsdoc a kiterjesztése. Ez milyen programmal tudom megnézni?

0bn8uxmw

Mert az lenne az ideális hajtás a filament továbbításhoz, biztosan van ereje a fejbe nyomni az anyagot még hosszú tefloncső esetén is. De alapvetően elég egy 0.44-0.5Nm-es sima nema 17-es moci is, MK8-as kerékkel(7mm fogazott rész átmérő) (mk7-esnek nagyobb az átmérője 10mm-es átmérő tehát nagyobb erő is kell a hozzá). A nagyobb kerék nagyobb felületen fogja a szálat de a nagyobb felületen nagyobb átmérőhöz erősebb moci kell, az mk7-es kereket tudja még határon mozgatni egy nema17-es ezért kell a hajtómű a nagyobb kerékhez annak általában 8-as tengelye van és 14-es kereket tesznek rá ha jól tudom.

rsdoc pedig DesignSpark mechanical saját fájla (ingyenes tervező)