Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

keri

Én http://www.thingiverse.com/thing:961630" TARGET=_fnew>ezt néztem ki direkt extrudernek, /url] de nincs tapasztalatom vele.

1 ventillátor kell a fej hűtésre ami csak arra nyomja ahogy bekapcsolod.
A munkadarabot is érdemes hűteni. Vagy egy körkörös levegő fúvókával, vagy két szembe ferdén felrakott ventivel, hogy minden irányból hűtve legyen.

000000000

Kezd összeállni, mert a bulldogban ~14mm átmérőjű fogazott kerék dolgozik. Köszönöm a tanácsokat!

Keréknek a legolcsóbb is megteszi?
http://www.ebay.com/itm/MK8-1-75mm-Stainless-Steel-Extruder-Drive-Gear-Hobbed-Gear-For-Reprap-3D-Printer-/271863767753?hash=item3f4c57e2c9" TARGET=_fnew>mk8 drive gear

keri

Igen, ez jónak tűnik.
Hasonlót gyártottam magamnak.
M3-as menet fúróval esztergán fogaztam be, nagyon finom, és a szálat körülvevő recét. Olyan nyomatékot átvisz a szál sérülése nélkül, hogyha ez elakad, akkor már kézzel sem tudom betolni a szálat.

000000000

Érdemes 1.75mm szálra is berendezkedni?

keri

Szerintem elég egy fajtára.
Nem tudom mi az előnye/hátránya, de biztos mindjárt leírja valaki. Az 1,75mm-es szálnál 3,4szer több anyagot nyom a 3mm-es szál. Ennek megfelelően ennyivel pontosabban kell adagolni, de egy jó áttétellel ez nem gond. Ugyan akkor a 3mm-es merevebb.

Nekem csak a motor tengelyére rátett recés kerék van most, ráadásul bowdenes, ezért jobb választásnak tűnt a vékonyabb szál.

0bn8uxmw

Elég csak az 1.75-re berendezkedni, a 3mm-es lassan el fog tűnni piacról. Az 1.75-ös azért terjedt el szerintem jobban mert nem kell hozzá áttételes motor így olcsóbb és egyszerűbb a sztori.

0bn8uxmw

Aki Marlin-t használ FW-nek érdemes felraknia a legújabbat, végre megoldották rendesen az LCD kezelést még a deltánál sincs torpanás a grafikus LCD-vel sem.

s7manbs8

Mit csináltak benne, hogy megjavult úgymond ? Mi volt az oka ?

keri

[#taps]

Kösz, ez nálam elég komoly gond volt, pedig 1 másodpercre levettem a frissítést.

s7manbs8

Ez a legújabb verzió hol van, honnan lehet letölteni ?

yen7y9ch

Szeretnék csinálni egy lézergravírozót alumínium profil vázzal, egyes részeit nyomtatnám. Nagyon sok helyen 20x20mm -es profilt használnak, még magas delta printerekhez is, de 50 cm külső méretű gravírozót is láttam ilyen vázzal. Nem túl vékony ez? Nekem kb. 70cm lesz a leghosszabb oldal és kb. 1.5kg lesz a fej mindennel együtt. Ehhez milyen átmérőjű profilt ajánlotok?

0bn8uxmw

Nem tudom mit alkottak benne gondolom valami időzítéses dolog meg prioritás lett normálisan lekezelve most meg mindennemű babrálás nélkül simán megy, és az LCD valós időben irkálja ki a mozgás koordinátákat is. Közben babrálhatod az LCD menüjét is attól sem torpan bár érezhetően nem lassabban reagál nyomtatás közben. Végre visrosszakták alapértelmezettnek a tekerő sebesség állítását, tehát nem kell bemenni a menüben csak csavarod a gombot és rögtön állítja a nyomi sebességét. Ezt jópár verzióval ezelőtt kiszedték belölle.
https://github.com/MarlinFirmware/Marlin" TARGET=_fnew>Marlin Github
Jobb oldalt ott van lent a Donload zip és akkor lekapja az egészet. Ha kicsomizod ott van a Marlin könyvtárban az example mappában pár előre gyártott profil.

0bn8uxmw

De gyenge 40x40-es és Lonewolf fórumtársunknál van 2 tonna bontott. Adok veszekben keress kicsit vissza ott hirdette(vagy dioda.hu)

s7manbs8

z94fstz3n

Üdv mindenkinek!

Lassa narra adom a fejemet, hogy vásárolok egy 3d nyomtató kit-et. Egyre jobban körvonalazófik bennem, hogy egy Delta bot jellegű masinát szeretnék, azonban nagyon szívesen meghallgatnék pro és kontra érveket a vásárlás előtt. Így ha bárkinek bárminemű tapasztalata, véleménye van, nagyon szívesen fogadom a tanácsokat! Köszönöm szépen!
Üdv:
Tamás