Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

pisti73

Látom a béka kiváltott egy kis csevegést.  

Szóval a Cura számítása alapján a békámhoz 29 cm anyagot használt fel, ez kb. 2 gramm az 1 kg anyagból.

vjanos

Hasznos tárgyak... :)
Most végiggondolva eddig talán négy ilyent csináltam...  

Fogazott szíjhoz kereket, Smart LCD-het házat, Pneu csatlakozóhoz biztosító bigyót, meg egy "10.5x1.75" ös menetemelkedésű anyát egy vén daráló tengelyére.

s7manbs8

A gépidő is mindegy, mert ha jól be van állítva minden, akkor megy magától.

s7manbs8

Épp most nyomtatok egy nekem hasznos kereket a távcsövemre fog felkerülni ez hajtja majd az egyik tengelyt, hogy a szobából tudjam irányítani bent, a kinti hideg ellenére is, a távcsövet, felvétel készítésre, ezt elvileg holnap fel is tudom majd szerelni a helyére, aztán lehet sasolni az ufókat, vagy a hold előtt átrepülő dolgokat. :)

http://kepfeltoltes.hu/150824/PICT2683_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

3vv2btrhv

keri

Ezen én is gondolkodtam, hogy vagy tesztábrát, vagy 3D nyomtató alkatrészt, vagy valami jópofa dísztárgyat nyomtattam :D
Najó én még az elején vagyok, lógnak a drótok a gépből, ezért is nem raktam fel fotókat. De nekem már sikerült így is pár hasznosat csinálni. Helikopteres dobozomnak zsanerokat meg védősarkokat, 5.8GHz-es cloverleaf antennához sablont, meg alkatrészeket, 18650es lifepo akkuhoz egy töltő tartót. A gond az hogy mindent magamnak kell tervezni, ezért lassan haladok a hasznos dolgokkal, mert gyakorlatilag csak hülyeségeket raknak fel, vagy ami hasznos, az is specializált, vagy nekem pont nem jó, át kéne tervezni, de cad file a legritkább esetben van mellette, pedig ez lenne a 3d nyomtatás értelme.

keri

Ja meg most feleségemnek nyomtatok egy pecsétnyomót, meg már tervezek egy quadrokotert, heli alkatrészeket, valamint a motoromhoz alkatrészeket, de már a kocsimban is lenne mit nyomtatni, mert 20 éves, ami a beszerezhetetlen műanyag biszbaszok töredezésén mutatkozik.

000000000

Te sem mész a szomszédba ötletekért.
Nagyra becsülöm a kreativitásodat![#eljen]

000000000

Nagyon frankó, szép méretes darab.
Mit csinálsz, ha elkapnak az ufolányok???

VighLajos

Szia Elektron!
Írtam nekes a "semlegesbe".

s7manbs8

Akkor megadom magam. :)

Dakota25

Hasznos tárgyak STL--CAD.
Mit szólnátok Keri 9332-es gondolatai mentén is, ha gründolnánk egy saját, kategorizált objektumgyűjteményt? Mondjuk Google drive, vagy mindegy is, milyen felületen.
Tudom, a tárhely adott, de az másképp van szervezve. Tudom Thingi, de az sem a legfrankóbb, tényleg szinte csak STL van fenn.
Egy értelmes könyvtárszerkezettel, kategorizálva, használható lehetne. ????

keri

https://grabcad.com/home" TARGET=_fnew>Nem az a baj, hogy nincs hely, hanem hogy finnyás vagyok :)

keri

És tessék mondani, PLA-val vagy ABS-el nyomtatták azt a rakétát? :D