Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

designr

Egy szemléletes magyarázat kezdőknek..

http://www.metris3d.hu/publikaciok.html" TARGET=_fnew>3 D

r905p6v5

Nyilván, "félrenyomtál"!

Ez, nem az "adok veszek" topik.
Próbáld ott hirdetni az eladó dolgaidat.
Árakat mindenképpen írjál a hirdetésedhez!

---------------

PSoft

Devecz Miklós

Készül az arzenál.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/DSCF1971s.JPG" border=0>

000000000

Ügyesen kikerülted az adok-veszek topikot, ahol  csak eladási árral szabad hírdetni!
Gratulálok!

vjanos

Szép gyűjtemény :)
A találkozóra készül?

Devecz Miklós

Sajnos most elmarad. Egy fél éve elhatározott program felülírta. :(

Ennyi anyagom maradt az eddigi beszerzéseimből, most bedolgoztam, ne maradjon parlagon.

ih7fm6t23

keri

Ez tök jó![#taps]
De 0,25 elég részletes? (fotók alapján jónak tűnik)

Lehet én is megpróbálom kinyomtatni...pont ilyen randa korálszínű olcsó szálam van nekem is :D
Slic3r-ben van intelligens nyomtatási idő állítás ahol úgy állítja a sebességet, hogy egy réteg se készüljön gyorsabban a beállított időnél. Lehet ide jó megoldás lenne, bár nekem csak elrontotta eddig a modelleket, de nem volt hűtés rá. Erős hűtéssel jó lehet.

Mondjuk jó lenne ha lenne egy olyan funkció, hogy ha adott idő előtt elkészül egy réteg, akkor félre megy a fej, és várakozik, mert úgy veszem észre hogy az az optimális a minőség egyenletességére, ha legalább a külső határolók pontosan azonos sebességgel készülnek.

ih7fm6t23

Igen, függőleges irányban nem indokolta a modell sem nagyon a kisebb rétegvastagságot.
Valóban, itt egyetlen jó megoldás (akár slicer segítség nélkül is megoldható egy segédtest elhelyezésével), hogy a fej arrébb megy, és nem csak egy apró pont felett mozog a végén.

s7manbs8

Ennek a szálkifutós olcsó Herz féle PLA-nak mi az optimális asztal fej hőfoka, úgy látom ez nem akar tapadni olyan jól, mint amit eddig használtam e3D online os PLA anyagot, az nagyon fasza volt.

s7manbs8

Ennek igencsak magasabb hőfok kellhet, meg nem olyan folyós, mint amit előzőleg használtam, az nagyon fasza volt persze az ára se a legolcsóbb, azért csak nem mindegy milyen a minőség.

vjanos

keri

Küldjed neki 220 fok alatt nem viselkedik túl jól, de felette mint az álom.

100 fokos asztallal, 240 fokos fejjel indítok, és a 90 fok asztal, 220 fok fejjel folytatom.

Nagy részletességű modellnél és kisebb rétegvastagságnál vedd vissza a fej hőmérsékletet, mert nekem így égett be, de amikor megy normálisan a szál, akkor mehet ez a magas hőmérséklet. Le sem tudod vakarni az üveglapról, főleg ha teszel rá szoknyát is.

keri

Jó persze nekem 72-vel mozog a fej alapból. Alacsonyabb sebességhez lehet nem kell ilyen magas hőmérséklet.

s7manbs8

Kösz, de keri az nem sok, mert ez PLA anyag ? Vagy úgy ragad az asztalodra ? Az szét is folyik annyitól vagy nem ? Nincs valami noymatotd mutatni milyen ?