Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

vjanos

De azt laposvassal meg menetfúróval is ki lehet váltani :)

ezsolt74

Viszont az a laposvas, ha nem pontosan sikerűlnek a furatok, vagy nem illik tized miliméterre az alu profilba, akkor nem fogja középen tartani mondjuk a lineáris sínt.
Amit terveztem ott a 40x40-es alu profil 8mm-es nútjába pont beleillik a t-nútos anya, így biztosan nem mozdul el középről.

ezsolt74

Viszont az a laposvas, ha nem pontosan sikerűlnek a furatok, vagy nem illik tized miliméterre az alu profilba, akkor nem fogja középen tartani mondjuk a lineáris sínt.
Amit terveztem ott a 40x40-es alu profil 8mm-es nútjába pont beleillik a t-nútos anya, így biztosan nem mozdul el középről.

ezsolt74

Laposvasból nem kevés idő lenne mondjuk 20-30 darabot pontosra legyártani megfelelően pontos szerszámok nélkül.
Persze ha lenne egy marógépem azzal nem lenne gond.
De kézi fűrésszel,vagy sarokcsiszolóval köszörűvel,barkács állványos fúróval, csak végszűkség esetén próbálkoznék.
A nyomtató meg darabját kinyomtatja 10perc alatt így nem kell egy napon keresztűl fúrnom faragnom.

vjanos

Én direkt 1-2mm-el kisebbre szoktam csinálni, hogy lehessen játszani vele a nútban.  
Ha nem tök párhuzamosra sikerül a két aluprofilod akkor hiába vannak középen a sinek, nem lesznek párhuzamosak.

Egyébként én a laposvason bejelölöm a furatok középpontját, oszloposon kifúróm, belefúrom  a menetet (ha engedi a méret akkus behajtóval) és a végén szalagfűrésszel levágom. Egész szapora így...

vjanos

Ha a nyomtatott alkatrészben van az anya, a csavar meghúzásával nem tépi szét a szálakat?

ezsolt74

A PLA elég jól kéne hogy bírja, persze közel se lehet majd akkora erővel meghúzni mint az eredeti acél T-nútos anyát, de azért terveztem meg úgy hogy az aluprofil felszínéig ér a nyomtatott rész.
És úgy gondoltam hogy 90%-os kitöltést fogok használni, hogy a lehető legtömörebb legyen.

ezsolt74

A PLA elég jól kéne hogy bírja, persze közel se lehet majd akkora erővel meghúzni mint az eredeti acél T-nútos anyát, de azért terveztem meg úgy hogy az aluprofil felszínéig ér a nyomtatott rész.
És úgy gondoltam hogy 90%-os kitöltést fogok használni, hogy a lehető legtömörebb legyen.

ezsolt74

Mondjuk úgy is meg lehetne tervezni hogy egy nagy (12mm-es alátétet bele lehetne oldalról csúsztatni a kinyomtatott t-nútos anyába ,és akkor a nyomtatott rész már nem lenne kimondottan teherviselő elem, így nagyrészt csak az lenne a funkciója hogy az alátétet és az anyát a helyén tartsa, és az alu profil közepére pozícionálja öket.

s7manbs8

Én már egész gépet csinálok nyomtatva ... lehet azt használni, csak a gyengéit kell tudni és ahol kell ott megfelelő vastag legyen, meg olyan irányból nyomtatni, hogy az adott erőt el tudja viselni.

3vv2btrhv

Süket fülekre talált a kérésünk .

robokacsa

segítenél abban, hogy kell regisztrálni ,hogy tudjam használni a programot?
egyenlőre le van töltve, telepítve, de nem hajlandó elindulni regisztráció nélkül.

000000000

SpaceClaim ingyenes változata a Design Spark Mechanical....

solid edge st verzioknál ez szinkron tervezés néven fut tervezö cad rendszer felépités...

000000000

kell regelned anékül nem indul....

keri

El vagy kényelmesedve :D
Ha van állványos fúród, akkor eleve nyert ügyed van, lefogatsz egy ütközőt a munkalapra, nekitolod a laposvasat és már fúrhatod is, még jelölni sem kell, pontos lesz.

Utána flexel levágod a kifúrt részt úgy kb.ra és jó is.

A titka az hogy olyan széles laposvasat vegyél ami pont jó neked...de amúgy sem annak kell pozicionálnia, mert a csavar erre nem alkalmas.