Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Tényleg, olyat próbált már valaki, hogy nyomtatott áramkört 3D nyomtatóval elkészíteni?
(a nyák lemezt simán csak felrögzíteni a fűtött asztalra, és a réz felületre PLA-val rányomtatni egy réteget, ami mint a lakkfilc ,kitakarja a vasklorid-al nem lemaratandó részeket)
Azt mondjuk nem tudom hogy a rézre mennyire tapadna, a PLA.
Csak egy ötlet de hátha beválna.

s7manbs8

Egy léptetőmotorral menettel hajtott SMD paszta fecskendőből elvileg.  

Tegnap este még a 4. tengely hajtás is majdnem beindult, csak a léptető vezérlő nem akart működni mert valami programhiba lehet benne, mert saját fejlesztés, pedig régen már működött, nem nagyon értettem miért, majd ma megpróbálom megoldani, meg pasztázni is egyet.

s7manbs8

Előző hozzászólásom neked lett volna címezve.

s7manbs8

Ha egy filctollat fogsz a fej helyébe lehet hamarabb összejön. :)

pisti73

Sziasztok!

Elkészítettem a videót a "nagy vas" működéséről. Nem lett egy szuper minőség ezért bocsi...

A video  https://www.youtube.com/watch?v=JVWcteZrhUI&feature=em-upload_owner" TARGET=_fnew>itt megtekinthető.

Amúgy két óramutató lett belőle...

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20keszitettem/%c3%81tm%c3%a9retez%c3%a9s%20DSC_6167.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20keszitettem/%c3%81tm%c3%a9retez%c3%a9s%20DSC_6170.JPG" border=0>

vjanos

Klassz [#eljen]

Nem mondom, jó hosszú bowdened van :)
Lehet érdemes lenne direktre átalakítani, elbírja ez a mechanika még azt a kis léptetőt...

pisti73

Köszi!

Ez csak egy "tesztüzem". Kíváncsi voltam egyáltalán meg lehet e valósítani a meglévő gép átalakításával. A finomítás, csinosítás, és az elektronika dobozolása ezután következik...

ebalint

Jó lett ez! [#eljen]

Főleg, hogy pont 4 éve regisztráltál...

Ez egy fajta jubileum is.

Hol szerezted be a 3d nyomtatáshoz szükséges cuccokat?

ebalint

... egyfajta ...

pisti73

Köszi!  

Milyen igazad van, észre sem vettem az "évfordulót".

Egyébként az Aliexpress-ről vásároltam mindent. Szeretem, mert aránylag hamar megérkezik minden, én úgy vettem észre sok minden olcsóbb mint az Ebay-n, nekem ezidáig minden vásárlásomra adott követési számot (értéktől függetlenül).

ebalint

Akkor így /Ali.../ kell foglalkozni vámmal, stb?

pisti73

Nekem nem volt semmi plusz költség.

ezsolt74

Az ali-n lehet már paypal-al fizetni?
Mert én csak azzal vagyok hajlandó a bankkártyámmal használni.

ezsolt74

Az ali-n lehet már paypal-al fizetni?
Mert én csak azzal vagyok hajlandó a bankkártyámmal használni.

000000000

Még nincs paypal alin!
De 3d secure kel aktiválni a bankodná és nyugotan vásárolhatsz mert alin már van amikor vásárolsz a kártya adatok csak az allin is marad eböl az eladó semi informáciot nem tud de te sem az eladó adatait szoval az ali minkét fél közöt van!
3d secure sms kapsz egy kodot és azt kel vissza irni hogy a trangzakcio kifizetödjön a kártyádrol!
Én még mindig vissza kaptam a pénzemet akin minden automatikusan intézödik ha az ügyet megnyitod (open dispute) magyarázkodni alig kell szinte!