Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ezsolt74

Amúgy a 20A -es táp már elég lehet, de inkább legyen benne tartalék, A neten vásárolva ténylegesen senki nem tudja megmondani hogy pl a 30A-es nek hirdetett tápegység nem e csak mondjuk 25A-t tud.

vjanos

Ha kevés a hütés, az a hasán meg a könyökén látszik. Tegyél két hütöventit, vagy olyan légterelöt, ami körbefújja a fejet, különben maradnak oldalak,ahova nem ér el a légáramlás.

Legalább 2 külsö falad be volt állitva?
Ezek közül is a külsöt lassabban szoktam nyomni

Bizonyos szeletelöknél külön meg tudod adni, hogy a kitöltés százalékosan több anyagot használjon, akkor megmaradnak a belsö falak.

Ha majd látszik a béka orrlyuka, akkor alakul... :D

keri

http://www.thingiverse.com/thing:895762" TARGET=_fnew>Ezt akarom kinyomtatni légterelőnek. Ez jó?

Igen, 2-3réteget szoktam állítani, meg bepipáltam, hogy ha úgy ítéli meg hogy vékonyra jönne ki a fal akkor még rápakol magától is. A külsőt meg lassabban nyomja.
Utána nézek ennek az extra belső anyagnak. Slic3r-t használom, abban mindenre van beállítás :D Okos progi. Ha elég okos lennék hogy ilyet írjak, én is ilyet csinálnék :)

Az egyréteges kockateszt egyébként jó.
Persze kellet minden marhaságot állítani, mert amikor megállt a fej (0.5-ös fúvókával) a kör végén, hogy emeljen egyet a Z-n, annyi idő alatt is kinyomott egy kis anyagot, hiába volt bármekkora RETRACT, aztán amikor elindult, akkor meg egy darabig nem jött anyag.

De találtam egy olyat hogy a kör végén a belső részeken tesz egy kört a fej, hogy letörölje a kicsöpögő anyagot, ez megoldotta a saroknál az anyagfelhalmozódást, a következő fal elvékonyodására meg találtam olyat hogy, a réteg kezdetekor rányom egy pici pluszt, pótolva a kicsöpögöttet, így már hibátlan ez a rész.

Egyébként arra gondoltatok már, hogy el kell fordítani a nyomtatót, hogy az asztal vízszintesen álljon és akkor nincs ilyen gond? :) Sőt a híd építése és sokkal jobban fog menni, csak arra kell ügyelni hogy felülről lefelé húzza a szálat.

vjanos

Ne ilyen 2in1 vackot csinálj, legyen két külön venti.

Az elforditost nem értem, nekem most is vízszintes az asztal.

s7manbs8

Nekem is egy iylen van rajta de az nem jó, külön kell inkább oldalra két nagy venti.

pagabee

KBalázs

Első ránézésre hihetetlen hogy ez egyáltalán működik [#merges2]

keri

...függőlegest akartam írni.

vjanos

Jah... gravirnál el tudom képzelni, ott lehullana a forgács legalább.

Itt úgyis tapadási gondok vannak, nameg hogyan raknál támasztékot? :)

keri

Jajmá' mindig összezavarsz ezzel a logika nevű izével. [#fejvakaras][#nyes]

Nekem amúgy nincs gond a tapadással. Sima üveglap 70 fokra felfűtve, 40 fokig levakarni sem lehet róla a PLA-t, utána viszont magától lepattan.

vjanos

Na, ez pl egy tapadási gond :)
én is szenvesek általában a levétellel... régebben pitit lejjebb tekertem az asztalt,hogy ne tapadjon le teljesen az elsö réteg, de ezzel meg leget szivni...

mostanában a kisebb tapadási felületü tárgyakhoz egy egyrétegü raftot állítok be, azzal könnyü felszedni, és nem töröm el a nyomatot.

az üveget kened vmivel?

keri

Ez miért probléma? Nem így kell működni?
Amíg dolgozik 50 fokon tartom, és tapad. Ha végzett akkor meg lekapcsolja az asztalt, 40 fokra pár perc alatt lehűl és kényelmesen leveszem a cuccot.

ezsolt74

Én PLA-t 40 fokos asztalon maszkoló szalagra nyomtatok, de hiába hűl ki, alig lehet róla így is leszedni a kinyomtatott tárgyat.
Spakli-val feszegetem, de sokszor a maszkoló szalagot is sikerül felszakítanom vele.

KBalázs

Bakker, nem voltam itt amikor elkészült az első nyomatod [#wave]

keri

Itt vagy :)  
Máskülönben kiválóan működik az extruder, amit nyomtattál nekem.[#wave]