Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Szia. Eloszor is: a golyoscsapagy nem csuszocspagy.
Masodszor: ha teletomod valoban csedes de ugyis kiveri es melegszik forrosodik. Utana meg zajosabb lesz.

ezsolt74

Igen kijön szép lassan belőle a zsír de azért egy része bennt marad, és legalább keni.
Gondolom ennek is az lenne a jó mint a lineáris sieknél hogy a kocsit meghatározott időnként zsíroznák.
A sógorom CNC marós és a gépén az autómata zsírzó azt hiszem hogy kb fél percenként megzsíroz minden kocsit.
Az olcsó kínai csapágyakat csak olajozzák, ami nem fog túl sokáig rendes kenést biztosítani, és emiatt elég zajos is.

ezsolt74

Igen kijön szép lassan belőle a zsír de azért egy része bennt marad, és legalább keni.
Gondolom ennek is az lenne a jó mint a lineáris sieknél hogy a kocsit meghatározott időnként zsíroznák.
A sógorom CNC marós és a gépén az autómata zsírzó azt hiszem hogy kb fél percenként megzsíroz minden kocsit.
Az olcsó kínai csapágyakat csak olajozzák, ami nem fog túl sokáig rendes kenést biztosítani, és emiatt elég zajos is.

keri

Túlságosan elő van feszítve a csapágy.
Azért hangos, és gyorsan kopik, plusz kínai csapágy ennyit tud, viszont 1/10 annyiba kerül. Olcsón cserélhető.
Ha nagyon sokat használod, venni kell jobb minőséget, de azért ezek a hengeres vezetékek nem ipari terhelésre vannak.

keri

Így van. Én is úgy tanultam hogy csak 2/3 részig illik megtölteni zsírral egy csapágyat, a melegedés miatt...bár azért ez nem egy nagy fordulatú alkalmazás, tehát nagy kárt nem fog vele tenni.

42ggmy2kb

Nekünk van egy sima craftbotunk, kb éjjel nappal  megy már több hónapja, eddig nem tapasztaltam semmi hasonlót. Én szoktam időről időre zsírozni.
Szerintem kérdezd meg a gyártót, ha hibás a csapágy akkor biztos kicserélik

balika

sziasztok
kis felmérést szeretnék végezni.
kicsit tanácstalan vagyok,adott egy fiatal pár,akik az ikeában dolgoznak,és arra gondoltam nászajándéknak valamit nyomtatok nekik (persze nem csak ezt kapnák)
egy vázára gondoltam,de nem tudom,hogy ez mennyire jó ötlet,vagy ha esetleg láttatok valami érdekes modellt,ami idepasszolna,azt is szívesen venném.
szombatra kell megcsinálnom.

laaci

Gondolkodj ebbe az irányba :)
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11822616_715306398575602_2437166060074382725_n.jpg?oh=0f17d08d8fc62e0871ed875dd4d8852d&oe=563C25A2" border=0>

vjanos

http://www.thingiverse.com/search/page:1?q=vase&sa=" TARGET=_fnew>Válassz egyet, és adj neki valami svédesen hangzó jó hülye nevet :D

keri

A fűtött asztalom szállítási sérült. 2 szál meg volt szakadva rajta. Össze forrasztottam, de szerintetek bírja a meleget, vagy rendeljem a következőt?

s7manbs8

A forrasztóón elvileg vagy 160 fokig nem olvad meg tán.

s7manbs8

Nyomtattam is most egy 10 órásat:

http://kepfeltoltes.hu/150805/PICT2672_kicsi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg" border=0>

000000000

Nem akarok en  vitazni csak megjegyzések...
A zárt csapágyak (két old. Porvédös) élettartamra szükséges zsirt kap...
(ja hogy két nap az élet... :)

keri

Lináris csapágyaknál neked kell kenni. Általában csak olajozva van hogy ne korrodáljon.

balika