Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

alin csak alypay van paypal helyet de nem ajálom hogy használd mert böséges haszonal dolgozik egy egy trangzakcionál....

ebalint

Ha aktiválod a kártyádhoz a 3dsecure -t, azután  fizethetsz a forint számládról, vagy kell nyitnod deviza számlát is?

000000000

Bankártyával is lehet biztonságosan vásárolni ha olyan helyen vásárolsz ahol még nem támogatják 3d secure vagy a virtuális 1x használatos bankártyás modszer (otp) van másik megoldás!
Mezei bankártya vásárlás kiván tranzakció után kártya  limit visszaálitd összegbe pl 5...10ft és napi trangzakciok száma 1 e-bankon keresztül gyorsan megvan és ingyenes erre én fentarok egy külön bankártyát 3E/év mastercard mastro! :)

000000000

nem kel hisz bankártyával fizetsz 3d secure vásárlási védelem a kártya használatra ali támogatja 3d secure!
De a bankodnál be kel kapcsolni az adot bankártyádra ebankon keresztül meg tudod csinálni othon is!

dgyx4yg4d

Ezúton szeretném megköszönni Vernyulnak és ezsolt47-nek az eddigi segítségüket. Vernyulat nyúzva 2 hónap alatt megtaláltam magam a nyomtatás világában, van mit tanulnom még de jó a mesterem, és végre látom mit kell tanulni :) Hétvégén kézül a fej, megy be alá a fűtött asztal és remélhetőleg kész vagyunk...

Devecz Miklós

Egy kis próbálkozás, digitalizálás + 3D nyomtatás.
Nem a legjobb még, de első próbának szerintem elmegy.

http://cnctar.hobbycnc.hu/Devecz_Miklos/Digitaliz%e1l%e1s/DSCF1894.JPG" border=0>

3vv2btrhv

A digitalizálás mivel készült ?

Devecz Miklós

wa76ftbim

keri

Alakulnak a békáim.
https://gheemq.dm2301.livefilestore.com/y3pbAASgBfFCyT-9BQEEdSYW6c5V_njvm0VW1QqHRX8gFj_tW7huTgmC5WAl69ZMbgcXE2zb2RVFVuq6dYd20gL3UbcgWmqehWIuY2JrxnM9WFge1pB80xd4wD4eipkBCycrikghaMkQJoDKH8RCGK3WQ/WP_20150807_07_29_17_Pro.jpg?psid=1" border=0>

A nagy volt az első, hűtés nélkül, 0.5-ös fúvóka, 0.3 réteg vastagság, akkora sebességgel amit bír...a belső támasztók nem tudtak felépülni.

Bal kicsi, 0.3-as fúvóka, 0.1 réteg, 30-as sebesség, kicsit sok anyagot nyomott, de amúgy jó, főleg a háta lett nagyon szép.

Jobb oldali 0.3-as fúvóka, 0.2 réteg, 60-as sebesség, jó lett majdnam, csak a hátán nem kapcsolódtak. Na ez utóbbira kérek szépen tanácsot. Kicsivel több anyag? Erősebb hűtés? Most egy pici 30mm-es ventilátor van csak rajta, elég hervadt légárammal.

Tegnap elkezdtem nyomtatni egy légterelőt, de mellépakoltam fogaskerekeket is, aminek muszáj volt fűteni az asztalt hogy ne váljon le, ezt meg nem bírta a 12V-os táp hővédelme...hát lehet hogy 16Amperes, de inkább csak impulzus üzemben.  

24V-os fej és asztal hogy bírja a 32V-ot?
Mert az lenne a leg egyszerűbb számomra, ha a motor tápról táplálnám azokat is, A többinek meg elég lenne ebből egy DC-DC konverterrel 12V-ot csinálni.

ezsolt74

A tápegységeket nem lehet huzamosabb ideig a névleges teljesítményük 80%-nál nagyobb terheléssel, még aktív hűtéssel sem üzemeltetni.
12V-os tápegységnél a 30A-es az ami ajánlott a nyomtatókhoz.

ezsolt74

A tápegységeket nem lehet huzamosabb ideig a névleges teljesítményük 80%-nál nagyobb terheléssel, még aktív hűtéssel sem üzemeltetni.
12V-os tápegységnél a 30A-es az ami ajánlott a nyomtatókhoz.

keri

Ja, rájöttem :)
Én még akkor tanultam tápegységet méretezni, amikor a kínaiak még nem találták ki a parasztvakítást. Ha 100W-os tápot kellet tervezni akkor az azt jelentette, hogy tartósan, üzemszerűen 100W, nem csak a 80%-a meg 15 másodpercig, és annak is a dupláját írjuk rá, mert úgy is csak a felét hiszi el az európai.

Meg a RAMPS-ra is 11A-van írva, azt meg csak 70% terhelés.

keri

Amúgy már csak azért is furcsállom, mert ha veszem a fűtött asztal elvileg 120W-ját meg a fej 40W-ját, akkor azt is bírnia kéne, ráadásul nem is 100% kitöltéssel megy ez a kettő.
Motorok nálam külön tápról mennek, a kijelző meg 1Ampernál többet ha akar sem tud felvenni az Arduinon keresztül.

keri

Na mindegy, csak mellékesen mondtam, nem probléma, mert a motortáp bírni fogja.

Marlinban ha jól látom vissza lehet venni a kitöltési tényezőt, szóval az áram sem fog megszaladni ha minden igaz.