Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

s2k5ycubj

Jelentkezem a feladatra,ha XV. kerület megfelel.
Minden elérhetőségem az adatlapomon megtalálható.

dgyx4yg4d

Köszönöm uram. Keresni fogom.

000000000

Ultimaker 2 Tapasztalat valakinek esetleg?

0bn8uxmw

Akkor már inkább a CraftBot plusz vagy a Wanhao Duplicator 4S, az Ultimaker 2 sem éri meg az árát van fent egy a jófogáson.  
http://www.jofogas.hu/budapest/Ultimaker2_3D_nyomtato_30468378.htm?first=1" TARGET=_fnew>395e-ért
Ne haragudj én csak azt nem értem, hogy egy olyan technológiába akarsz majd félmillió forintot ölni amiről nincs még gyakorlati tapasztalatod.
Én választanék egy olcsó és jó gépet kezdésnek majd miután kitanultad rajta a dolgokat vehetsz egy jobb gépet. De én még olyan emberkével nem találkoztam aki gép vásárlás után a következő gépét ne maga akarta volna megcsinálni. Mivel 100e-120e forint anyagköltséggel simán tudod hozni ezeknek a gépeknek a képességeit ha van időd összerakni egyet.
Én azt javaslom alapgépnek vedd meg a wanhao-i3-at tökéletes darab. Annyi lesz a probléma vele,hogy ABS-hez és HIPS-hez kell csináltatnod hozzá egy burkolatot plexi vagy polikarbonátból (egy kocka aminek az alja nyitott és majd ráfordítod nyomtatás közben).
A 2x-3x drágább nyomtatók sem hoznak sokkal jobb minőséget (sőt). Tehát ne hidd ha sok pénzt költesz kapsz is érte valamit cserébe a jelenlegi piacon.
Ha tényleg sok pénzt akarsz költeni akkor Zortrax M200 lengyel fejlesztés, szerintem a legjobb létező otthoni szálolvasztásos gép jelenleg a piacon. De csak ABS-t és hasonlókat nyom PLA nincs még hozzá.

pisti73

Az igazán első jónak mondható próbálkozás. Köszönet "Vernyul"-nak a nyomtatófej tartó elkészítéséért, valamint "vjános"-nak a találkozón nyújtott elméleti segítségért"

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20keszitettem/Beka_DSC_6145.JPG" border=0>

http://cnctar.hobbycnc.hu/Pisti73/Ezt%20keszitettem/Beka_DSC_6150.JPG" border=0>

0bn8uxmw

Na elmészte....[#worship][#worship][#worship][#taps][#taps][#taps]
Nem tudok mit mondani...tökéletes!

0bn8uxmw

Azt megosztanád velünk milyen szeletelő beállítások mellett sikerült ezt nyomnod.
Amikor a kitöltést csinálta nem rázta nagyon a gépet? Ha majd időd engedi csinálhatnál egy videót is ahogy printel a nagy vas.

pisti73

Köszi szépen! Ez a Te érdemed is!

A Cura-val készítettem, 0.2 mm-es rétegvastagság, 0,4 mm-es nyomtatófej, 0,8 mm-es "falvastagság", 40 %-os kitöltés, 25 mm/s sebesség, 190 fokos fejhőmérséklet, 60 fokos asztal.  

Eleinte (teszt alatt) rázta a gépet nagyon, de sikerült úgy beállítani, hogy szinte semmi különbség a maráshoz viszonyítva.  

A vezérlés részben (X,Y,Z tengelyek) a meglévő MSD vezérlőkkel történik (a Ramps panelról kivezettem a step/dir jeleket), az extruder motor pedig a Ramps vezérli egy A4988 meghajtóval.  

A videót pedig ha sikerül időben hazaérnem szerdán elkészítem...

vjanos

Gratula! Én is szivesen látnám a videót :)

Érdekes, hogy nincs hőszigetelve a nyomtatófejed.

Többieknél ez szokás, vagy csak én szivatom magam teflonszalaggal, parafával, kaptonnal? :)

pisti73

Köszi!

Igen én is láttam, hogy mások szigetelik a fejet, de azt olvastam valahol, hogy erre főként huzatos helyeken, illetve télen hideg helyen van jelentősége.  
Na az enyém egy felmelegedett garázsba van. Majd télen, hidegbe leszek rá kíváncsi mit művel, lehet akkor már nekem is szükségem lesz a hőszigetelésre.

0bn8uxmw

Én simán körbetekerem kapton szalaggal két rétegben, így kicsit jobban tarja a hőt de a lényege igazából, hogy a nyomathűtő venti(k) légárama ne tudja az alu blokkot annyira hűteni.

Várjuk a videót[#wink]

42ggmy2kb

Van valakinek tapasztalata erősebb filamentekkel mint az abs vagy pla? Sok videót néztem már a neten, de még nem próbáltam ki egyiket sem

xmas75

Sziasztok!  
(mondjuk legyen ez a beköszönő, habár már kb 1 éve olvasgatom a fórumot)
Egy CraftBot+ tulajdonosa vagyok már kb 2 hónapja. Így a tapasztalatokkal együtt kezd érdekelni a módosítás.
A csapágyai elég idegesítően hangosak, olyan karcos jellegűek. A rudakon pedig látszik golyók nyoma.  
- Ez mennyire általános jelenség?
- Jobb csapággyal/tengellyel lehet-e ellene tenni?
- A Műanyag perselyről mi a véleményetek?

vjanos

Szia!

Ha ez egy új cucc, nem kellene ilyen nyűgjeinek lenni... Reklamálj, hogy hozzák helyre.
Lehet csak némi kenés kell neki.

Egyébként valamennyi surrogó, gördülő hangja van a golyós vezetékeknek, de a rudat nem kellene kikezdeniük.

ezsolt74

Én tegnap rendeltem lineáris rudakat a Klavio-tól.
Csapágyakból az Igus műanyag csapágyai elég jók és csendesek, igaz elég drágák.
Én most kipróbálom,hogy ABS-ből nyomtatok csúszócsapágyat, majd kiderül hogy mennyire tartós.
Ha nem válik be maximum lecserélem.
Amúgy a golyós csúszó csapágyat ha kiveszed és teletömöd zsírral akkor sokkal halkabb lesz(púposra tömöd majd mindkét oldalról a lyulakat befogva telepréseled a golyókosarat is zsírral, érezni fogod mikor már nem megy bele több zsír).
Sokkal lágyabb is lesz a futása.