Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

000000000

Mesélhetnél picit magadról, ki vagy, mi vagy, mennyire és mióta tartozik szakmádhoz, érdeklődési körödhöz a mechatronika, CNC hajtástechnika világa, mert sajnos az adatlapod eléggé információ hiányos.

93kiabn5v

Rendeltem turkálós pla-t beállítani jó lesz vele a dolgokat. Többen írták hogy vettek. Bevált?

vjanos

Én rettentően szenvedek vele...
Kb minden beállításomat újra kellett gondolni, az eddigi 10mm retractionnal ez a szál belefagy a heat breakerbe. Eddig összesen nem volt annyi szálelakadásom, mint ezzel az elmúlt két napban :)

Eddig esun gyártmányú szálam volt, az 205 fokon már csepegett.
Ez az első Herz-esem, ezzel 215 fok alatt nem sikerül semmit nyomni, és ehhez is vissza kellett vennem a hűtésből. Viszont nem cseppen annyira, ez jó.

93kiabn5v

Én erre állítanám rá az elkészült gépet.

000000000

Egyelőre csak az ABS-t használom, teljesen ok. (

Vjanos: Persze, hogy más beállításokkal megy, két szín sem megy azonos beállításokkal, nem hogy 2 gyártó külön terméke. :) A 10 mm szálvisszahúzás nagyon sok egyébként. Általában 1-1,5 mm használok direkt extrúderrel (nem bowdenes)

vjanos

70mm/s-ig elég stabilan megy a nyomtatás.
Ha ezt feltolom 120%-ra, akkor egy fél órán belül lépést veszít.
150%-nál pár percen belül lépést veszít...

http://www.phidgets.com/documentation/Phidgets/3302_0_Datasheet.pdf" TARGET=_fnew>Ennyit tudok a motorról, 42BYGHM810

ezsolt74

Akkor ezt valöszínüleg magasabb hőfokon kell nyomtatni.
Van most ez az új átlátszó PLA azt minnél nagyobb hőmérsékleten nyomtatod annál átlátszóbb...250!!!fokot írtak rá ha jól emlékszem.

keri

Ugyan nem gyártottam, de alábbi mérési összeállítással elfogadhatóra sikerült kiegyengetni az menetes szárat.
https://jgpqpg.sn2.livefilestore.com/y3plmOubTLB3eRJG5KdCmIqzVVe7CFpqivLiXwwr7ftdOJN6-HTQ4PPoHbbKIPDbl7wCOe-x6QY09eid-p8KW6S7L_YStcx9fzrF7j8Jvrr_96Fxu4TRrFFy31pD-aOWgvKwDOpd7pRqAweLQVFQkw6sFKXASDwYgBpCtJIHPZPOx0/WP_20150731_11_03_32_Pro.jpg?psid=1" border=0>

ezsolt74

Akkor ezt valöszínüleg magasabb hőfokon kell nyomtatni.
Van most ez az új átlátszó PLA azt minnél nagyobb hőmérsékleten nyomtatod annál átlátszóbb...250!!!fokot írtak rá ha jól emlékszem.

keri

Ja és a rongynak fontos szerepe van. Az adja az előfeszítést és csillapítást [#vigyor] így gyönyörűen mérhető a hiba, és kézzel a hibát mindig felezve néhány tized mm hibára kihoztam az orsót, ez már nem feszegeti a mechanikát.

vjanos

Milyen mechanika az, amit egy befeszülő 6-os szár megrenget? :D

vjanos

Hmm, az én túrkálósom pont színtelen és fekete közti átmenet.  

ezsolt74

Lehet hogy összelevertem a PMMA-val?
Mert annál írják is hogy gyorsabban lehet nyomtatni ha magasabb hőmérséklete a fejnek.
Pedig olyat olvastam volna valahol az átlátszó PLA-ról hogy,magasabb nyomtatási hőmérsékleten átlátszóbb...

ezsolt74

Lehet hogy összelevertem a PMMA-val?
Mert annál írják is hogy gyorsabban lehet nyomtatni ha magasabb hőmérséklete a fejnek.
Pedig olyat olvastam volna valahol az átlátszó PLA-ról hogy,magasabb nyomtatási hőmérsékleten átlátszóbb...

ezsolt74

Nekem bowdenes extrudernél 70mm/sec-el 7mm-t húz vissza