Hírek:

Fontos tudnivalók a migrációval kapcsolatban, Kérlek nézd meg a Régi fórumról új fórumra való költözés

Main Menu

3D nyomtatás

Indította gaben, 2024 április 09, 15:30

Előző téma - Következő téma

ykt6caawj

Az ötlet jó, ebben a formában valóban nem igényel a RAMPS panelon semmilyen átalakítást.
A két táp földje a stepstick panelon össze van közösítve, úgyhogy működhet is a dolog. Az egyetlen dolog ami hiányozhat, a tápfesz szűrését biztosító 100uF-os kondi. Ha a patkolás után a motorok feltűnően zajosak lesznek, érdemes a tápvezetékre, vagy közvetlen a panelre beforrasztani egy 100uF/35V-os kondit.

vjanos

Ezt megjegyzem, köszi!

ykt6caawj

Talán azért mert a Te RAMPS panelodon eleve 25 vagy 35V-os kondik vannak a jelzett pozícióban. Ez alapvetően a gyártótól függ, hogy milyen kondikkal szereli az áramkört. Persze a helyedben Én sem állnék neki csak azért kibelezni a gépet, hogy megnézzem a kondik típusát. [#smile]javascript:put('wave')

s7manbs8

Most csináltam egy hosszabb tengelyt GT2 szíjjal, majd meglátom én is, hogy mennyire válik be, nyúlik e vagy sem.

s7manbs8

Megjött a küldött minta, köszönöm.

keri

Most egyenlőre jó lesz ez, főleg kinyomtatni a következő gép alkatrészeit :D

Extruder, már szépen megy, X,Y tengely szintén

A Z M6-os orsójával szenvedek, mert nem bírom kivenni az ütést belőle, meg még az asztalt sem csináltam meg.

ykt6caawj

Bocs, most látom csak, hogy a korábbi képen a kondi is szerepel.

ezsolt74

A Z tengelyre miért nem veszel trapézmenetes orsót? A Banggood-on 3500ft körül van.
Az legalább nem ütne.

svejk

Csak egy kíváncsi kérdés: Te valójában is Manó vagy?

s7manbs8

Nálam golyósorsó van egyiken másikon meg trapéz lesz, ami most épül, szépül.

000000000

Szia János!
A szombati CNC talin ha lesz kedved, időnk, szívesen megnézem a 3D nyomtatód hajtás láncát a méretező progimmal, ugyanis elsődlegesen az számít, hogy mennyire optimális a gyorsulási képessége vasba öntve. Ha itt elrontottad, majdnem mindegy mivel, mekkora tápfesszel hajtod, a mechanikai áttétel és a motorválasztás megpecsételte a sorsát. Majd küldünk neki Robsy egységugrással tesztelő vizsgáló step/dir jeleket is, az sokat elárul, mi lesz az eredmény.
Mellesleg a 3D nyomtatók világa nagy általánosságban a totál átverés és játék kategóra világa, a fekete dobozos miniatűr vackokba, totál komolytalan merevségű, már a saját súlya alatt tizedeket lehajló mechanikákba ömlenek a gigabájtos idétlenségek.  
Az jó nép meg örülve, ész nélkül (tisztelet a kivételnek) költi a pénzét a semmire, Istenem micsoda átverős komolytalan világ lett ez.:)

ykt6caawj

Ha az a bizonyos orsó egy sima M6-os menetes szár, akkor nem sok esélyed van a kiegyenesítésére. Ha gyárilag nem egyenes, akkor az már görbe is marad. Egyeneset meg nehezen találsz, én nagyjából vagy 150 darabot néztem végig több különböző helyen, mindegyikben volt legalább 1-1,5 mm ütés. M5-ösből viszont találtam olyat ami szinte teljesen tuti volt. Egyébként meg enged az annyit, (1-2 mm-t) csak kell arugalmas tengelykapcsoló.

ykt6caawj

A polgári nevem nem Manó, és a méretem sem kimondottan.

000000000

Ok hogy olcso legyen egy alkatrész itt az m6 menetes szára gondolok de megéri vele szivozni?
Amit tömegesen gyártasnak igy olcso már 12x4 golyos orso Z nek....

ykt6caawj

Biztos, hogy nem trapézmenetes orsót akartál írni?